PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Kaz Yetiştiriciliği Hakkında Yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hacı Mehmet COŞKUN" data-source="post: 1065506" data-attributes="member: 35264"><p>Enes abi ticari amaclı olmasada 2 yıl öncesine kadar köyden taşınmadan önce yılda 30-50 tane oldugu zamanlar olurdu.</p><p>Fotodaki kazların cinsinden 4 veya 5 dişi kaza bitane erkek kaz yeterli olurdu .hava durumuna göre ve kışlık bakıma göre ben genelde arpayla beslerdim kışın ,bahara dogru yeşillik cıkınca zaten pek yemez arpa vs gibi yemleri.</p><p>Mart ayında yumurtlayıp mart sonu nisan başı kuluckaya yatar.iyi cins kaz 13-17 yumurta yumurtlayabilir. En idael kulucka yumurta sayısı 11-13 le( ben genelde 13 yatırırdım) olur. Kulucka döneminde iyi yatarsa kaz tamamınıda cıkarabilir ,3,5 eksikde cıkarabilir. </p><p>Yavrular belli bi büyükle gelene kadar cok ilgi isyter ,biraz nazik olup cabuk telef olurlar.</p><p>Zaten biraz kabardıkdan sonra kolay kolay bişey olmaz ,heleki ufak akar su veya gölet kenarında olursa daha cabuk gelişip büyürle. Aşırı sıcak durumdanda cabuk etkilenirler.</p><p>Kesim zamanıda bizim burda son güzde ayazlar düşüp ilk kar yagmaya başlayınca etinin lezeti bakımında uygun olur.</p><p>Hatta kesim icin ya tozda ya buzda kesersen cok güzel olur derler.</p><p>Bizim burda genelde köyde kalan her evde olur ,kendi tüketimi ve hediyelik olarak.</p><p>Kaz yetiştiriciligi hakkında benim tecrübem bildiklerim bunlar.son iki yıldırda bende köye gittigimde satın alıp ,bizim burda cok yaparız kışın arapaşı deriz biz yada yufka ekmek üstü bulgur pilavıyla bi ayrı güzel olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hacı Mehmet COŞKUN, post: 1065506, member: 35264"] Enes abi ticari amaclı olmasada 2 yıl öncesine kadar köyden taşınmadan önce yılda 30-50 tane oldugu zamanlar olurdu. Fotodaki kazların cinsinden 4 veya 5 dişi kaza bitane erkek kaz yeterli olurdu .hava durumuna göre ve kışlık bakıma göre ben genelde arpayla beslerdim kışın ,bahara dogru yeşillik cıkınca zaten pek yemez arpa vs gibi yemleri. Mart ayında yumurtlayıp mart sonu nisan başı kuluckaya yatar.iyi cins kaz 13-17 yumurta yumurtlayabilir. En idael kulucka yumurta sayısı 11-13 le( ben genelde 13 yatırırdım) olur. Kulucka döneminde iyi yatarsa kaz tamamınıda cıkarabilir ,3,5 eksikde cıkarabilir. Yavrular belli bi büyükle gelene kadar cok ilgi isyter ,biraz nazik olup cabuk telef olurlar. Zaten biraz kabardıkdan sonra kolay kolay bişey olmaz ,heleki ufak akar su veya gölet kenarında olursa daha cabuk gelişip büyürle. Aşırı sıcak durumdanda cabuk etkilenirler. Kesim zamanıda bizim burda son güzde ayazlar düşüp ilk kar yagmaya başlayınca etinin lezeti bakımında uygun olur. Hatta kesim icin ya tozda ya buzda kesersen cok güzel olur derler. Bizim burda genelde köyde kalan her evde olur ,kendi tüketimi ve hediyelik olarak. Kaz yetiştiriciligi hakkında benim tecrübem bildiklerim bunlar.son iki yıldırda bende köye gittigimde satın alıp ,bizim burda cok yaparız kışın arapaşı deriz biz yada yufka ekmek üstü bulgur pilavıyla bi ayrı güzel olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Kaz Yetiştiriciliği Hakkında Yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt