PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Keçinin bacağı kırıldı!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hacı Mehmet COŞKUN" data-source="post: 933368" data-attributes="member: 35264"><p><strong>Ynt: Keçinin bacağı kırıldı!</strong></p><p></p><p>İnşallah birdaha olmaz böyle bir durumda yinede aklınızda bulunsun. ben koyunculuk yaparken uyguladığım bi yöntem vardı yazayım( yaşlı bi koyuncu amcadan öğrenmiştim) kırık olan yeri elle fazla bastırmadan toparlayıp ,önceden hazırlanmış bir kabıt( keten bez parcası) içine yumurta sarısı ve deterjanla karışım yapıp kırık olan yerinin üstüne gelecek biçimde sarın.ne cok sıkı ne cok gevşek olsun.dış yüzeyede 2 parmak enliğinde düz tahta paracıyla destek verin .tahta parcalarını hayvanın tırnak hizasını az gececek biçimde ayarlan.yani hayvan üstüne basma anında ayagına değilde dış yüzeydeki tahtaya bassın bi müddet .tahtanın alt kısmın hayvanın tırnak yapısana göre şekillendirin.belli bi zmn sonrada tahtayı cıkartıp bakın hayvanda gelişme oldukca zaten üstüne basmaya başlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hacı Mehmet COŞKUN, post: 933368, member: 35264"] [b]Ynt: Keçinin bacağı kırıldı![/b] İnşallah birdaha olmaz böyle bir durumda yinede aklınızda bulunsun. ben koyunculuk yaparken uyguladığım bi yöntem vardı yazayım( yaşlı bi koyuncu amcadan öğrenmiştim) kırık olan yeri elle fazla bastırmadan toparlayıp ,önceden hazırlanmış bir kabıt( keten bez parcası) içine yumurta sarısı ve deterjanla karışım yapıp kırık olan yerinin üstüne gelecek biçimde sarın.ne cok sıkı ne cok gevşek olsun.dış yüzeyede 2 parmak enliğinde düz tahta paracıyla destek verin .tahta parcalarını hayvanın tırnak hizasını az gececek biçimde ayarlan.yani hayvan üstüne basma anında ayagına değilde dış yüzeydeki tahtaya bassın bi müddet .tahtanın alt kısmın hayvanın tırnak yapısana göre şekillendirin.belli bi zmn sonrada tahtayı cıkartıp bakın hayvanda gelişme oldukca zaten üstüne basmaya başlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
Keçinin bacağı kırıldı!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt