PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
KENDİ HUMİK ASİTİMİ YAPTIM
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1394820" data-attributes="member: 25349"><p>Karışım formülünü bu konuda çok araştırma yapan bir arkadaşımızın yazısından aldım.Leonun en mükemmel çözünmesi için suyun pH ının 13 civarında tutulması gerektiğini,1 Lt su için 55 gram KOH kullanılması gerektiğini belirtip <strong>50 Lt su-2.75 kg KOH-20 kg Leonardit</strong> formülü önermiş ve bunu da bir çok seceneği karşılaştıran bilimsel makalenin sonucundan almış.</p><p>Ben 140 lt su için 8 kg KOH attım, 56 kg Leonardit yerine 50 kg kullandım.Leom kuvvetli (kaliteli) dolayısıyla KOH belki 300 gr fazla oldu,çözülmedik leo kalmasın dedik.</p><p>Pekmez gibide oldu.Bugün 50 kg daha Leo sipariş ettim,hafta sonu 150 lt daha yapacağım.pH meter ıda KOH aldığım yer verecek.Hem eskilere hem yenisine bakarım.</p><p>Karışım oranıma Kimya müh uygun dedi.İnce elemeye gerek yok çünkü bakanlık denetimine tabi ,içeriği garanti edilmiş ticari üretim yapmıyoruz.Sıvı çok alkali olsa ne olur, 600 lt ilaçlama tankının içindeki suya dökülecek.alkali pH mı kalır?Karışımda fazla KOH kalırsa fazladan 15-20 lira gereksiz harcanmış olur o da tarlaya gübre olur. Horoza sormuşlar:tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar;horoz ''ben öyle felsefi işlerle uğraşamam,ben Türk askeri gibiyim.......''demiş.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1394820, member: 25349"] Karışım formülünü bu konuda çok araştırma yapan bir arkadaşımızın yazısından aldım.Leonun en mükemmel çözünmesi için suyun pH ının 13 civarında tutulması gerektiğini,1 Lt su için 55 gram KOH kullanılması gerektiğini belirtip [B]50 Lt su-2.75 kg KOH-20 kg Leonardit[/B] formülü önermiş ve bunu da bir çok seceneği karşılaştıran bilimsel makalenin sonucundan almış. Ben 140 lt su için 8 kg KOH attım, 56 kg Leonardit yerine 50 kg kullandım.Leom kuvvetli (kaliteli) dolayısıyla KOH belki 300 gr fazla oldu,çözülmedik leo kalmasın dedik. Pekmez gibide oldu.Bugün 50 kg daha Leo sipariş ettim,hafta sonu 150 lt daha yapacağım.pH meter ıda KOH aldığım yer verecek.Hem eskilere hem yenisine bakarım. Karışım oranıma Kimya müh uygun dedi.İnce elemeye gerek yok çünkü bakanlık denetimine tabi ,içeriği garanti edilmiş ticari üretim yapmıyoruz.Sıvı çok alkali olsa ne olur, 600 lt ilaçlama tankının içindeki suya dökülecek.alkali pH mı kalır?Karışımda fazla KOH kalırsa fazladan 15-20 lira gereksiz harcanmış olur o da tarlaya gübre olur. Horoza sormuşlar:tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar;horoz ''ben öyle felsefi işlerle uğraşamam,ben Türk askeri gibiyim.......''demiş. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
KENDİ HUMİK ASİTİMİ YAPTIM
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt