PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
KESİMDE ÜRETİCİNİN MALI GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ÇALINIYORMU
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 975232" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: KESİMDE ÜRETİCİNİN MALI GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ÇALINIYORMU</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ufak bölgelerde aracısız kesip satan kasaplar mevcut ama istisnai durumlardan. Asıl et piyasasının döndüğü bükük şehirlerde fiyatın yükselmesinin en büyük nedenidir aracılar. </p><p></p><p>Trakya genelinde mesela, işlem şöyledir:</p><p></p><p>1-) Mezbahaya kadar canbaz</p><p>2-) Mezbaha sonrası toptancı</p><p>3-) büyük şehirdeki perakendeci. </p><p></p><p>Her biri %15 koysa (süper marketlerin kırmızı et reyonları gibi çok daha fazla koyanlar var) tüketiciye ulaşana kadar %45 fiyat farkı olur. </p><p></p><p>Oysa dağıtım ve perakende ağı olan bir kooperatif, tek başına %20 sahi koysa, fiyat tüketiciye %25 düşük ulaşır. </p><p></p><p>Mezbahada benim 22 liraya verdiğim kuzuyu, tüketici reyonda 26-27 liraya bulabiliyor mu?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 975232, member: 21067"] [b]Ynt: KESİMDE ÜRETİCİNİN MALI GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ÇALINIYORMU[/b] Ufak bölgelerde aracısız kesip satan kasaplar mevcut ama istisnai durumlardan. Asıl et piyasasının döndüğü bükük şehirlerde fiyatın yükselmesinin en büyük nedenidir aracılar. Trakya genelinde mesela, işlem şöyledir: 1-) Mezbahaya kadar canbaz 2-) Mezbaha sonrası toptancı 3-) büyük şehirdeki perakendeci. Her biri %15 koysa (süper marketlerin kırmızı et reyonları gibi çok daha fazla koyanlar var) tüketiciye ulaşana kadar %45 fiyat farkı olur. Oysa dağıtım ve perakende ağı olan bir kooperatif, tek başına %20 sahi koysa, fiyat tüketiciye %25 düşük ulaşır. Mezbahada benim 22 liraya verdiğim kuzuyu, tüketici reyonda 26-27 liraya bulabiliyor mu? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
KESİMDE ÜRETİCİNİN MALI GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ÇALINIYORMU
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt