PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Kıraç Buğday deneme sonuçlarım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAĞMUR" data-source="post: 979020" data-attributes="member: 2673"><p><strong>Ynt: Kıraç Buğday deneme sonuçlarım</strong></p><p></p><p>Elde ettiğiniz sonuçlar bizim bölgemizle hemen hemen aynı. Ben de sizin önerilerinizin çoğuna katılıyorum. Kasım ayında yapılan nadas, verimi en az dönümde 20-30 kg etkiliyor diye düşünüyorum. Ayrıca tohum seçerken verimin yanında protein ve gluten değerlerini de baz almak gerekiyor. Çünkü fiyatı %10-20 etkiliyor ki bu verimde 50-60 kg a tekabül ediyor. Ben geçen yıl pehlivan ekmiştim. Dönümde ortalama 300 kg aldım ancak fiyatı 720 krş ta kaldı. Bu odeskia olsaydı fiyat en az 820 krş tu. Şubat ayında üre atma olayını destekliyorum. Bizim oralarda şubat ayında ilk defa üre gübre kullananlar oldu ve verimde bayağı bir artış olduğunu ifade ediyorlar. Kısmet olursa ben de bu sene şubatta üre nisanda nitrat kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca derin sürümün de verimi düşürdüğü tezine katılıyorum çünkü derin sürüm tarıma elverişli olmayan işlenmemiş toprağın üste gelmesine neden oluyor ki bu da verimi olumsuz yönde etkiliyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAĞMUR, post: 979020, member: 2673"] [b]Ynt: Kıraç Buğday deneme sonuçlarım[/b] Elde ettiğiniz sonuçlar bizim bölgemizle hemen hemen aynı. Ben de sizin önerilerinizin çoğuna katılıyorum. Kasım ayında yapılan nadas, verimi en az dönümde 20-30 kg etkiliyor diye düşünüyorum. Ayrıca tohum seçerken verimin yanında protein ve gluten değerlerini de baz almak gerekiyor. Çünkü fiyatı %10-20 etkiliyor ki bu verimde 50-60 kg a tekabül ediyor. Ben geçen yıl pehlivan ekmiştim. Dönümde ortalama 300 kg aldım ancak fiyatı 720 krş ta kaldı. Bu odeskia olsaydı fiyat en az 820 krş tu. Şubat ayında üre atma olayını destekliyorum. Bizim oralarda şubat ayında ilk defa üre gübre kullananlar oldu ve verimde bayağı bir artış olduğunu ifade ediyorlar. Kısmet olursa ben de bu sene şubatta üre nisanda nitrat kullanmayı düşünüyorum. Ayrıca derin sürümün de verimi düşürdüğü tezine katılıyorum çünkü derin sürüm tarıma elverişli olmayan işlenmemiş toprağın üste gelmesine neden oluyor ki bu da verimi olumsuz yönde etkiliyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Kıraç Buğday deneme sonuçlarım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt