PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
kıraç tarlaya çekirdek ekmek ne kadar akıllıca?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 579733" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: kıraç tarlaya çekirdek ekmek ne kadar akıllıca?</strong></p><p></p><p>bizde ekim şöyledir</p><p></p><p>normal tarlanın sürümünü hazırlıklarını falan sonbaharda yaparsın</p><p></p><p>ekim şubat 15 civarı başlar nisan 15e kadar ekim yapabilirsin</p><p>ama nekadar erken ekersen yagışlardan okadar çok faydalanır ve daha hızlı gelişir ayçiçegi ve verimde yükselir hasat tarihide öne çekilmiş olur böylece</p><p>sonbaharda hazırladıgın tarlayı şubatta kazayagı veya kople ile bozarsın daha sonra tapan çeker tarlayüzeyini düzgün bir hale getirirsin</p><p>daha sonra mibzerle ekim yapılır 70cm dir karık araları yani sıra araları bunun amacıda normal bir traktörün ilaçlama çapalama gübreleme gibi işlemleri yapması için bu mesafe idealdir</p><p>sıra üzeride 20 -26 cm arası degişir kişiye göre ben 24 cm ektim çıkmadı bazı tarlalar veya çıkanı kuş yedi sülük yedi tekrar ektim 2 ekim oldu </p><p></p><p>ekerken isteyen dönüme 10-15 kg 20-20 taban gübresi atar ben 15kilo attım üst gübreside isteyen hiç atmaz isteyen 10 kilo üre atar dönüme</p><p>1 defa ot ilacı atarız 1veya 2defa çapa yaparız trakttörle</p><p>ayrıca sülük ve kuşlar içinde ayçiçegi çıkarken 2-4 yaprakken yani tam o dönemde elle atılan ilaçlar var onlardan uygulanıyor bizim buralarda</p><p></p><p>fakat ben şuna dikkat ettim bazı kişiler tarlayı ektikten sonra hiçbir çapa gübre ve ilaç atmadanda güzel karlar elde edebiliyor yani isteyen tohum parası sürüm parası ve biçim parası hariç masraf yapmamış oluyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 579733, member: 33118"] [b]Ynt: kıraç tarlaya çekirdek ekmek ne kadar akıllıca?[/b] bizde ekim şöyledir normal tarlanın sürümünü hazırlıklarını falan sonbaharda yaparsın ekim şubat 15 civarı başlar nisan 15e kadar ekim yapabilirsin ama nekadar erken ekersen yagışlardan okadar çok faydalanır ve daha hızlı gelişir ayçiçegi ve verimde yükselir hasat tarihide öne çekilmiş olur böylece sonbaharda hazırladıgın tarlayı şubatta kazayagı veya kople ile bozarsın daha sonra tapan çeker tarlayüzeyini düzgün bir hale getirirsin daha sonra mibzerle ekim yapılır 70cm dir karık araları yani sıra araları bunun amacıda normal bir traktörün ilaçlama çapalama gübreleme gibi işlemleri yapması için bu mesafe idealdir sıra üzeride 20 -26 cm arası degişir kişiye göre ben 24 cm ektim çıkmadı bazı tarlalar veya çıkanı kuş yedi sülük yedi tekrar ektim 2 ekim oldu ekerken isteyen dönüme 10-15 kg 20-20 taban gübresi atar ben 15kilo attım üst gübreside isteyen hiç atmaz isteyen 10 kilo üre atar dönüme 1 defa ot ilacı atarız 1veya 2defa çapa yaparız trakttörle ayrıca sülük ve kuşlar içinde ayçiçegi çıkarken 2-4 yaprakken yani tam o dönemde elle atılan ilaçlar var onlardan uygulanıyor bizim buralarda fakat ben şuna dikkat ettim bazı kişiler tarlayı ektikten sonra hiçbir çapa gübre ve ilaç atmadanda güzel karlar elde edebiliyor yani isteyen tohum parası sürüm parası ve biçim parası hariç masraf yapmamış oluyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
kıraç tarlaya çekirdek ekmek ne kadar akıllıca?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt