PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
kırağı konusunda yardım!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aliyim" data-source="post: 196136" data-attributes="member: 11409"><p><strong>Ynt: kırağı konusunda yardım!</strong></p><p></p><p>yusuf öncelikle çok teşekkür ederim.söylediğin ceviz türlerini not aldım ve bunlar üzerinde gerçekten araştırma yapıcam eğer dediğin gibi olursa yani çiçeği geç açarsa kırağı zamanını atlatır ve çiçek etkilenmeyeceğinden dolayı meyve alınabilir.</p><p>bizim oralarda kırağı olayı gerçekten çok büyük sorun ama bu olay hersenenin belli tarihlerinde yaşanıyor ve bu tarih en fazla 1 hafta önce veya 1 hafta sonra yaşanıyor.kırağı yağma tarihleri aşağı yukarı belli yani ve bazı senelerde kırağı olmayabiliyor ve olamadığı zamanda gerçekten meyvelerde çok güzel oluyor.</p><p>bu sene fidan dikim zamanında söylediğiniz ceviz cinsinden alıp 1 dönüm kadar yere dikip 1.2 yıl deneyeceğim.ben fidanlığın üstünü şeffaf bir muşamba ile kapatmayı düşündüm ama bu 50 dönümlük bir tarlayı düşündüğün zaman büyük meblağ tutar.tam bilgim yok ama ne kadar doğru olduğunun bilmiorum bir ilaç olduğunu duydum uygulandığı taktirde de fidanın uyanma zamanını (çiçek açmasını) da uzattığını duydum ama sadece duyumdan ibaret.siz ceviz yetiştiriyor musunuz ticari manada bi getiri sağlamak mümkün mü?yardımlarınız için çok teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aliyim, post: 196136, member: 11409"] [b]Ynt: kırağı konusunda yardım![/b] yusuf öncelikle çok teşekkür ederim.söylediğin ceviz türlerini not aldım ve bunlar üzerinde gerçekten araştırma yapıcam eğer dediğin gibi olursa yani çiçeği geç açarsa kırağı zamanını atlatır ve çiçek etkilenmeyeceğinden dolayı meyve alınabilir. bizim oralarda kırağı olayı gerçekten çok büyük sorun ama bu olay hersenenin belli tarihlerinde yaşanıyor ve bu tarih en fazla 1 hafta önce veya 1 hafta sonra yaşanıyor.kırağı yağma tarihleri aşağı yukarı belli yani ve bazı senelerde kırağı olmayabiliyor ve olamadığı zamanda gerçekten meyvelerde çok güzel oluyor. bu sene fidan dikim zamanında söylediğiniz ceviz cinsinden alıp 1 dönüm kadar yere dikip 1.2 yıl deneyeceğim.ben fidanlığın üstünü şeffaf bir muşamba ile kapatmayı düşündüm ama bu 50 dönümlük bir tarlayı düşündüğün zaman büyük meblağ tutar.tam bilgim yok ama ne kadar doğru olduğunun bilmiorum bir ilaç olduğunu duydum uygulandığı taktirde de fidanın uyanma zamanını (çiçek açmasını) da uzattığını duydum ama sadece duyumdan ibaret.siz ceviz yetiştiriyor musunuz ticari manada bi getiri sağlamak mümkün mü?yardımlarınız için çok teşekkürler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
kırağı konusunda yardım!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt