PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
kırağı konusunda yardım!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ertuğrul" data-source="post: 197581" data-attributes="member: 5037"><p><strong>Ynt: kırağı konusunda yardım!</strong></p><p></p><p>arkadaşım sana faydalı olabilecek bazı bilgiler veriyim öncelikle ceviz dikeceğin arazi taban arazi olmayacak yani topraktaki su derin olacak su yüzeye yakın olursa beş on yıl sonra agacın kökleri hava alamadığı için kurumalar başlar ve kurur dere içleri havanın akım yapmadıgı yerlere dikim yapma arazinin kuzeyi kapalı güneyi açık olmalı yani hava akımı olmalı eger kuzeyi kapalı degilse rüzgar kıran yapmalısın yetiştirmeyi düşündüğün cinsleri iyi araştır mutlaka birbirini dölleyici çeşitleri dikmelisin öncelikle kuru yemişlik yani iç olarakmı yoksa taze tüketimemi sunacaksın kuru yemişlik yapacaksan şebin ve bilecik çeşitlerini öneririm bu ceşitler verimi yüksek iç oranı fazladır randıman yüzda altmış civarındadır yalnız bu iki çeşidi bir arada dikmen gerekir yoksa meyve alamazsın taze tüketim düşünüyorsan yavuz 1 ve yavuz 2 kaman 1 ve kaman 5 iyi çinslerdir yeni üretime gecen toros 1 ve toros 2 ırklarıda iyidir ben yıllardır ceviz yetiştirmekteyim yüzün üzerinde cevizim var gayet iyide verim almaktayım bodur olayına gelince bodur ceviz diye bir şey yoktur ancak alçaktan taçlama yapılarak yükseklik azaltılabilmekte ceviz çiçeklenme aşamasında eksi bir iki derecede etkilenir kırğının olacagı zamanlarda bahcenin muhtelif yerlerine saman balyesi yakmak faydalı olabilir dikim aralıgı eger sulama imkanın az ise 10x10 suyun bol ise 12x12 hatta 15x15 metre araile dikim yapmalısın aklına takılan şeyler olursa sor yardımcı olmaya çalışırım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ertuğrul, post: 197581, member: 5037"] [b]Ynt: kırağı konusunda yardım![/b] arkadaşım sana faydalı olabilecek bazı bilgiler veriyim öncelikle ceviz dikeceğin arazi taban arazi olmayacak yani topraktaki su derin olacak su yüzeye yakın olursa beş on yıl sonra agacın kökleri hava alamadığı için kurumalar başlar ve kurur dere içleri havanın akım yapmadıgı yerlere dikim yapma arazinin kuzeyi kapalı güneyi açık olmalı yani hava akımı olmalı eger kuzeyi kapalı degilse rüzgar kıran yapmalısın yetiştirmeyi düşündüğün cinsleri iyi araştır mutlaka birbirini dölleyici çeşitleri dikmelisin öncelikle kuru yemişlik yani iç olarakmı yoksa taze tüketimemi sunacaksın kuru yemişlik yapacaksan şebin ve bilecik çeşitlerini öneririm bu ceşitler verimi yüksek iç oranı fazladır randıman yüzda altmış civarındadır yalnız bu iki çeşidi bir arada dikmen gerekir yoksa meyve alamazsın taze tüketim düşünüyorsan yavuz 1 ve yavuz 2 kaman 1 ve kaman 5 iyi çinslerdir yeni üretime gecen toros 1 ve toros 2 ırklarıda iyidir ben yıllardır ceviz yetiştirmekteyim yüzün üzerinde cevizim var gayet iyide verim almaktayım bodur olayına gelince bodur ceviz diye bir şey yoktur ancak alçaktan taçlama yapılarak yükseklik azaltılabilmekte ceviz çiçeklenme aşamasında eksi bir iki derecede etkilenir kırğının olacagı zamanlarda bahcenin muhtelif yerlerine saman balyesi yakmak faydalı olabilir dikim aralıgı eger sulama imkanın az ise 10x10 suyun bol ise 12x12 hatta 15x15 metre araile dikim yapmalısın aklına takılan şeyler olursa sor yardımcı olmaya çalışırım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
kırağı konusunda yardım!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt