PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
kırağı konusunda yardım!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ertuğrul" data-source="post: 200608" data-attributes="member: 5037"><p><strong>Ynt: kırağı konusunda yardım!</strong></p><p></p><p>merhaba arkadaşım ceviz dikecegin yer dediğim gibi su seviyesi toprağa fazla yakın olmaması gerekir ama dere kenarlarında yetişebir su devamlı aktıgı için fazla sorun olmaz .gelir olarak sorarsan bugay veya arpaya göre en az on kat daha fazla gelir getirir şöyle deyim benim bir agaçtan aldığım verim ortalama 100 kilo civarında şu an burada kabuklu olarak kilosunu 10 liraya satıyorum yanı 1000 lira dönüme yaklaşık 8 veya 10 agaç düşünürsek sen kıyasla ,kırağı konusunda kırağı zaten yılın belli günlerinde olur o zamanda biraz gayretle ateş yakma tütsü verme hatta son zanlarda geliştirilen yapay rüzgarla bu konuyu aşa bileceğine inanıyorum ,ayrıca kıragıya dayanıklı ceşitler var bunların başında şebin ve bilecik diye iki tüt var bunlar bayağı geç çiçek açmakte ama meyvesi çok küçük yani pazar payı düşük artı bir kaç yıldı uygulamada olam ürün sigortasası var eğer suğuktan dolayı ürün zarar görürse sigorta zararı ödemekte benin sana tavsiye edeceğim kr 1 kr 2 ve kaman 1 kaman 5 türleri var biraz daha fazla soğuga dayanmakta birde toros 1 diye yeni bir tür geliştirildi buda iyi bir tür avantajı tek çeşit olarak bahçe kura biliyorsun yani dölleyiciye ihtiyaç duymuyor kendine verimli bir tür fidan konusunda balıkesir bandırma ya bağlı eski yaylacık köyü var aşılı ceviz fidanı yetiştiriyorlar dezletten sertifikalı fidanı oradan temin edebilirsin zaten devletten teşvik alabilmek için srtifikalı fidan alman gerekiyor .ceviz yetiştirmek gerçekten iyi ama uzun vade ister iyi araştırman gerekir sonra beklentinin altında gerçekleşirse en az 10 15 yılın boşa gitmiş olur zaten bir fidanın ticari boyuta ulaşması için en az 10 yıl gerekiyor yer seçimini iyi yap yükseğe dikimden korkma yükseği soğuk almaz takıldığın yerler olursa sor yardımcı olurum .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ertuğrul, post: 200608, member: 5037"] [b]Ynt: kırağı konusunda yardım![/b] merhaba arkadaşım ceviz dikecegin yer dediğim gibi su seviyesi toprağa fazla yakın olmaması gerekir ama dere kenarlarında yetişebir su devamlı aktıgı için fazla sorun olmaz .gelir olarak sorarsan bugay veya arpaya göre en az on kat daha fazla gelir getirir şöyle deyim benim bir agaçtan aldığım verim ortalama 100 kilo civarında şu an burada kabuklu olarak kilosunu 10 liraya satıyorum yanı 1000 lira dönüme yaklaşık 8 veya 10 agaç düşünürsek sen kıyasla ,kırağı konusunda kırağı zaten yılın belli günlerinde olur o zamanda biraz gayretle ateş yakma tütsü verme hatta son zanlarda geliştirilen yapay rüzgarla bu konuyu aşa bileceğine inanıyorum ,ayrıca kıragıya dayanıklı ceşitler var bunların başında şebin ve bilecik diye iki tüt var bunlar bayağı geç çiçek açmakte ama meyvesi çok küçük yani pazar payı düşük artı bir kaç yıldı uygulamada olam ürün sigortasası var eğer suğuktan dolayı ürün zarar görürse sigorta zararı ödemekte benin sana tavsiye edeceğim kr 1 kr 2 ve kaman 1 kaman 5 türleri var biraz daha fazla soğuga dayanmakta birde toros 1 diye yeni bir tür geliştirildi buda iyi bir tür avantajı tek çeşit olarak bahçe kura biliyorsun yani dölleyiciye ihtiyaç duymuyor kendine verimli bir tür fidan konusunda balıkesir bandırma ya bağlı eski yaylacık köyü var aşılı ceviz fidanı yetiştiriyorlar dezletten sertifikalı fidanı oradan temin edebilirsin zaten devletten teşvik alabilmek için srtifikalı fidan alman gerekiyor .ceviz yetiştirmek gerçekten iyi ama uzun vade ister iyi araştırman gerekir sonra beklentinin altında gerçekleşirse en az 10 15 yılın boşa gitmiş olur zaten bir fidanın ticari boyuta ulaşması için en az 10 yıl gerekiyor yer seçimini iyi yap yükseğe dikimden korkma yükseği soğuk almaz takıldığın yerler olursa sor yardımcı olurum . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
kırağı konusunda yardım!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt