PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kırmızı et üretiminde sıçrama
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 704442" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Kırmızı et üretiminde sıçrama</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>14 Mayıs 2013 Salı 10:41</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 artarak 208 bin 597 ton oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>ANKARA - Türkiye ' nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 artarak 208 bin 597 ton oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı ilk çeyreğine ilişkin toplam Kırmızı Et Üretim istatistiklerini açıkladı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Buna göre, 2013 ' ün ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 208 bin 597 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı ' nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 42,9 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 21,7 oranında arttı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bu dönemde sığır eti üretimi 180 bin 764 ton olarak tahmin edildi. Söz konusu üretim, bir önceki döneme göre yüzde 43 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 oranında arttı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Aynı dönemde koyun eti üretimi ise 19 bin 930 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim, bir önceki döneme göre yüzde 48,8 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında arttı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kırmızı et üretim miktarları</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>TÜİK verilerine göre, 2011-2013 yıllarının 1. üç aylık dönemlerinde kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle:</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yıl I. Dönem(Ton)</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>2011 157.932 </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>2012 171.465 </strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>2013 208.597</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 704442, member: 41641"] [color=blue][b]Kırmızı et üretiminde sıçrama 14 Mayıs 2013 Salı 10:41 Türkiye ' nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 artarak 208 bin 597 ton oldu. ANKARA - Türkiye ' nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 artarak 208 bin 597 ton oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı ilk çeyreğine ilişkin toplam Kırmızı Et Üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 2013 ' ün ilk çeyreğinde toplam kırmızı et üretimi 208 bin 597 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı ' nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 42,9 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 21,7 oranında arttı. Bu dönemde sığır eti üretimi 180 bin 764 ton olarak tahmin edildi. Söz konusu üretim, bir önceki döneme göre yüzde 43 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 oranında arttı. Aynı dönemde koyun eti üretimi ise 19 bin 930 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim, bir önceki döneme göre yüzde 48,8 oranında azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında arttı. Kırmızı et üretim miktarları TÜİK verilerine göre, 2011-2013 yıllarının 1. üç aylık dönemlerinde kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle: Yıl I. Dönem(Ton) 2011 157.932 2012 171.465 2013 208.597[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kırmızı et üretiminde sıçrama
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt