PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
KIRMIZI ETE ZAM YOLDA !
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 804363" data-attributes="member: 988"><p>Uzmanlar kuraklığın etkisinin 4 ay sonra ortaya çıkacağına dikkat çekiyor. Milli geliri Türkiye’nin 4 katı olan Almanya’da et fiyatları Türkiye’nin yarısı kadar. Türkiye’den çok daha zengin birçok ülke kırmızı eti Türkiye fiyatlarının yarısına tüketiyor. Canlı hayvanın ve yemin ithal olması fiyatlar üzerinde etkili. Ancak en büyük etkiyi aracılar yapıyor. Anadolu’dan 17 liraya gelen et market ve kasaplara girdiğinde fiyatı 30 lirayı buluyor. Yaşanan kuraklık nedeniyle yem temininde yaşanan sorunlar fiyatların artmasına neden olacak.</p><p> </p><p> Türkiye Kırmızı Et Merkez Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, “Kuraklığın olduğu ortada. Bunun fiyatlara yansıması ise 3 ila 4 ay içinde olur. Ancak eti Anadolu’dan markete getirenler bunu bahane edip ceplerini dol-durmak peşinde” diye konuştu.</p><p> </p><p>Besici 16.70 liraya satıyor</p><p> </p><p>Üreticilerin direkt satış yapmaması nedeniyle aracıların yüksek kâr elde ettiklerini belirten Tunç şunları söyledi: “Etin kilogramı besiciden 16.70 liraya çıkıyor. 15 lira karkas etin şu anki maliyeti. Üzerine eklenen nakliye maliyeti 1 lira. İşçilik, kira ve diğer giderlerin toplamı 20 lirayı bile bulmaz.”</p><p> </p><p>Lobi iş başında</p><p> </p><p>Bir kilogram etin toplam maliyetinin yüzde 60 ila 70’inin yem olduğunu aktaran Bülent Tunç, bugün kuraklık lobisi yapılıp fiyatların yükseltilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Tunç, “Besici yemini zaten aldı. Stokta yemi var. Kuraklık etkisinin fiyatlara yansıması 3 ay sonra başlar. Yağmur yağmıyor diye fırsat kollayanlar fiyatları artırmaya çalışıyor.</p><p> </p><p>Hiçbir üreticiden direkt İstanbul’a et gelmiyor. Üretimle alakası olmayan adamlar en çok parayı kazananlar” dedi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 804363, member: 988"] Uzmanlar kuraklığın etkisinin 4 ay sonra ortaya çıkacağına dikkat çekiyor. Milli geliri Türkiye’nin 4 katı olan Almanya’da et fiyatları Türkiye’nin yarısı kadar. Türkiye’den çok daha zengin birçok ülke kırmızı eti Türkiye fiyatlarının yarısına tüketiyor. Canlı hayvanın ve yemin ithal olması fiyatlar üzerinde etkili. Ancak en büyük etkiyi aracılar yapıyor. Anadolu’dan 17 liraya gelen et market ve kasaplara girdiğinde fiyatı 30 lirayı buluyor. Yaşanan kuraklık nedeniyle yem temininde yaşanan sorunlar fiyatların artmasına neden olacak. Türkiye Kırmızı Et Merkez Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, “Kuraklığın olduğu ortada. Bunun fiyatlara yansıması ise 3 ila 4 ay içinde olur. Ancak eti Anadolu’dan markete getirenler bunu bahane edip ceplerini dol-durmak peşinde” diye konuştu. Besici 16.70 liraya satıyor Üreticilerin direkt satış yapmaması nedeniyle aracıların yüksek kâr elde ettiklerini belirten Tunç şunları söyledi: “Etin kilogramı besiciden 16.70 liraya çıkıyor. 15 lira karkas etin şu anki maliyeti. Üzerine eklenen nakliye maliyeti 1 lira. İşçilik, kira ve diğer giderlerin toplamı 20 lirayı bile bulmaz.” Lobi iş başında Bir kilogram etin toplam maliyetinin yüzde 60 ila 70’inin yem olduğunu aktaran Bülent Tunç, bugün kuraklık lobisi yapılıp fiyatların yükseltilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Tunç, “Besici yemini zaten aldı. Stokta yemi var. Kuraklık etkisinin fiyatlara yansıması 3 ay sonra başlar. Yağmur yağmıyor diye fırsat kollayanlar fiyatları artırmaya çalışıyor. Hiçbir üreticiden direkt İstanbul’a et gelmiyor. Üretimle alakası olmayan adamlar en çok parayı kazananlar” dedi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
KIRMIZI ETE ZAM YOLDA !
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt