PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kırmızı ette sıkıntılı dönem
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 398047" data-attributes="member: 988"><p>20 Temmuz 2011 / 11:51</p><p></p><p>Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TKF), nüfus, milli gelir seviyesi, turizm kapasitesi, beslenme alışkanlıklarındaki gelişmeler dikkate alınarak, Türkiye’de kırmızı et üretiminin, 2023 yılına kadar yüzde 100 artırılarak 2 milyon tona çıkarılması gerektiğine dikkati çekti.</p><p></p><p>TKF, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Hayvancılık-Fırsatlar- Riskler” konusunda bir rapor hazırlayarak, Başbakanlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sundu. Raporda piliç eti, yumurta ve balıkçılıkta sağlanan gelişmeler ve yapılan yatırımların 2023’teki talebi karşılayacak olmasına karşın, büyükbaş ve küçükbaşta istenen gelişmenin sağlanamadığı, hayvan sayılarında önemli azalmalar olduğu, verimin gelişmiş ülkelerin gerisinde bulunduğu anlatıldı. Türkiye’de etin süt hayvancılığına bağlı olarak karşılandığı belirtilen raporda, “Bu nedenle üreticiye çiğ süt alım garantisi verilmesi gerek. Faizsiz kredi ya da canlı hayvan başına destek vermek yerine, süt primi ile kârlılığın ölçütü olan bir litre süt ile 1.5-2 kilo yem alınabilecek bir düzeye ivedilikle yükseltilmelidir” denildi. (HT Ekonomi)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 398047, member: 988"] 20 Temmuz 2011 / 11:51 Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TKF), nüfus, milli gelir seviyesi, turizm kapasitesi, beslenme alışkanlıklarındaki gelişmeler dikkate alınarak, Türkiye’de kırmızı et üretiminin, 2023 yılına kadar yüzde 100 artırılarak 2 milyon tona çıkarılması gerektiğine dikkati çekti. TKF, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Hayvancılık-Fırsatlar- Riskler” konusunda bir rapor hazırlayarak, Başbakanlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sundu. Raporda piliç eti, yumurta ve balıkçılıkta sağlanan gelişmeler ve yapılan yatırımların 2023’teki talebi karşılayacak olmasına karşın, büyükbaş ve küçükbaşta istenen gelişmenin sağlanamadığı, hayvan sayılarında önemli azalmalar olduğu, verimin gelişmiş ülkelerin gerisinde bulunduğu anlatıldı. Türkiye’de etin süt hayvancılığına bağlı olarak karşılandığı belirtilen raporda, “Bu nedenle üreticiye çiğ süt alım garantisi verilmesi gerek. Faizsiz kredi ya da canlı hayvan başına destek vermek yerine, süt primi ile kârlılığın ölçütü olan bir litre süt ile 1.5-2 kilo yem alınabilecek bir düzeye ivedilikle yükseltilmelidir” denildi. (HT Ekonomi) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kırmızı ette sıkıntılı dönem
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt