PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Kırsal Boşalıyor!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ilkertetik" data-source="post: 1169032" data-attributes="member: 47737"><p>Tamam haklısınız. Ben örnek vereyim. 1969 yılında bizim köy kurulmuş ve hane başı 53 dekar yer vermişler dedeme. Dedemin 4 oğlan çoçugu var hepsi köyde kalsaydı 53 /4 =13 dekar arazi düşecekti kişi başı. Şimdi o 4 çoçugun yaklaşık 10 tane erkek çoçugu oldu ki en büyük torunun bi küçügüyüm. Bana ne düşecek bi hesapşayın isterseniz. Ya anlamadıgınız nokta bu eger bu millet herkez köyde kalsa zaten çiftçilik diye bişey olmaz dı. Mecbur köyden gidilecek. İnanmassın ama şuan babamda dahil köyde kimse kalmadı yaşım 22 tek bn varım ve ögrenciyim aynı zamanda. Önceleri yapan yoktu boş kalmasın diye başladım şimdi 250 dekarın üzerinde arazi oldu. Ve sulama kuyuları actırdım suan çokta iyi para bırakıyor. (sulu tarım). Bu doğrultudan yola çıkarsak = ne kadar kisi köyden giderse kalanın arazisi artar. Para kazanımı çok olur başka işle uğraşmaz ve sadece tarıma yönelik neler yapabilirimin peşine düşer. Arazi büyüdükçe verim artar maliyet düşer. Buda böyle biline. Haa bi nokta daha herşeye rağmen para kazanamıyorum diyen adamlar dekarı 3 4 bine arazi alıyo ve köyde ekilmeyen yer yok nasıl oluyosa hem kazanmayıp tarla alıyo hemde yetmiyo her yeri ekiyo dahada güzeli altında araba kapıda sıfır traktör ekipman ama hala kazanmıyo!! Düşündürücü??</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ilkertetik, post: 1169032, member: 47737"] Tamam haklısınız. Ben örnek vereyim. 1969 yılında bizim köy kurulmuş ve hane başı 53 dekar yer vermişler dedeme. Dedemin 4 oğlan çoçugu var hepsi köyde kalsaydı 53 /4 =13 dekar arazi düşecekti kişi başı. Şimdi o 4 çoçugun yaklaşık 10 tane erkek çoçugu oldu ki en büyük torunun bi küçügüyüm. Bana ne düşecek bi hesapşayın isterseniz. Ya anlamadıgınız nokta bu eger bu millet herkez köyde kalsa zaten çiftçilik diye bişey olmaz dı. Mecbur köyden gidilecek. İnanmassın ama şuan babamda dahil köyde kimse kalmadı yaşım 22 tek bn varım ve ögrenciyim aynı zamanda. Önceleri yapan yoktu boş kalmasın diye başladım şimdi 250 dekarın üzerinde arazi oldu. Ve sulama kuyuları actırdım suan çokta iyi para bırakıyor. (sulu tarım). Bu doğrultudan yola çıkarsak = ne kadar kisi köyden giderse kalanın arazisi artar. Para kazanımı çok olur başka işle uğraşmaz ve sadece tarıma yönelik neler yapabilirimin peşine düşer. Arazi büyüdükçe verim artar maliyet düşer. Buda böyle biline. Haa bi nokta daha herşeye rağmen para kazanamıyorum diyen adamlar dekarı 3 4 bine arazi alıyo ve köyde ekilmeyen yer yok nasıl oluyosa hem kazanmayıp tarla alıyo hemde yetmiyo her yeri ekiyo dahada güzeli altında araba kapıda sıfır traktör ekipman ama hala kazanmıyo!! Düşündürücü?? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Kırsal Boşalıyor!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt