PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Klasik Pullukta Marka Tercihi? (Ünlü, Alpler, Aydın, Turan.... vs)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="yusufesat" data-source="post: 220140" data-attributes="member: 14178"><p><strong>Ynt: Klasik Pullukta Marka Tercihi? (Ünlü, Alpler, Aydın, Turan.... vs)</strong></p><p></p><p>alpler 4 lü 14 inç puluk ile 4 lü 14 inç ünlü pulluk arasındaki kg farkı 55 kg; alpler ile ünlü 4 lü pulluk arasında genişlik farkı 7,5 cm; alpler pulluğun kulakları toprağı alt-üst ederek çevirir ve toprağın havalanmasını sağlar.ünlü pulluk ise toprağı ince bir şekilde (bahçe beller gibi)kulakların arasından geçerek sürme işlemini gerçekleştirir.Buda</p><p>ünlü pulluk traktöre fazla yük olmaz.Bunun içinde ünlü pulluk toprağı tutmaz diye bir şaye attılar.Ünlü pullukta ısıl işlem var,alpler de ısıl işlem yok denildi.Sırf bunun için ünlü pulluk satılmaya başlandı.Isıl işlem toprak tutmaması i-çin değildir;ısıl işlem demire verilen kısacası sertliktir.Biz alpler yetkili satıcısıyız,alpler pulluğu tarlalarımızda da kullanmaktayız.Bizim bölgede bulunan taşlı arazilerde ünlü pulluğu kullandılar,pulluğun şasesini yada yataklarını kırdılar.Yetkili satıcısınada geri bırakıp bizden alpler marka pulluk aldılar.Şunuda belirtmek isterim ki;ünlü pulluğu karalamış da değilim ama taşlı arazi yapısına uygun bir pulluk değil.Arazi taşlı olupta çok ünlü pulluğu yetkili satıcı-</p><p>sına iade edenleri biliyorum.Taşsız arazilerde kullanılacak pulluk diye düşünüyorum.Bunun içindirde ünlü ve alpler </p><p>pulluk arasındaki sürümde traktörde bir vites fark ediyor, buda zaman yakıt diyorum.Satıcısı olduğumuz içinde değil ama yinede ALPLER diyorum.Bütün arkadaşlarında görüşlerine saygı duyuyorum.Ben sadece dilimin döndüğün</p><p>ce bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yusufesat, post: 220140, member: 14178"] [b]Ynt: Klasik Pullukta Marka Tercihi? (Ünlü, Alpler, Aydın, Turan.... vs)[/b] alpler 4 lü 14 inç puluk ile 4 lü 14 inç ünlü pulluk arasındaki kg farkı 55 kg; alpler ile ünlü 4 lü pulluk arasında genişlik farkı 7,5 cm; alpler pulluğun kulakları toprağı alt-üst ederek çevirir ve toprağın havalanmasını sağlar.ünlü pulluk ise toprağı ince bir şekilde (bahçe beller gibi)kulakların arasından geçerek sürme işlemini gerçekleştirir.Buda ünlü pulluk traktöre fazla yük olmaz.Bunun içinde ünlü pulluk toprağı tutmaz diye bir şaye attılar.Ünlü pullukta ısıl işlem var,alpler de ısıl işlem yok denildi.Sırf bunun için ünlü pulluk satılmaya başlandı.Isıl işlem toprak tutmaması i-çin değildir;ısıl işlem demire verilen kısacası sertliktir.Biz alpler yetkili satıcısıyız,alpler pulluğu tarlalarımızda da kullanmaktayız.Bizim bölgede bulunan taşlı arazilerde ünlü pulluğu kullandılar,pulluğun şasesini yada yataklarını kırdılar.Yetkili satıcısınada geri bırakıp bizden alpler marka pulluk aldılar.Şunuda belirtmek isterim ki;ünlü pulluğu karalamış da değilim ama taşlı arazi yapısına uygun bir pulluk değil.Arazi taşlı olupta çok ünlü pulluğu yetkili satıcı- sına iade edenleri biliyorum.Taşsız arazilerde kullanılacak pulluk diye düşünüyorum.Bunun içindirde ünlü ve alpler pulluk arasındaki sürümde traktörde bir vites fark ediyor, buda zaman yakıt diyorum.Satıcısı olduğumuz içinde değil ama yinede ALPLER diyorum.Bütün arkadaşlarında görüşlerine saygı duyuyorum.Ben sadece dilimin döndüğün ce bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Toprak İşleme Ekipmanları
Klasik Pullukta Marka Tercihi? (Ünlü, Alpler, Aydın, Turan.... vs)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt