PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Klasik soru: holstein mi, simmental mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1155771" data-attributes="member: 77697"><p>Usta bolge neresi? Ben bu işin bizzat icinde değilim ama ırklar hakkında bilgim var. Holstein daha nazlı bir inek simentale göre ama "bakım besleme ve genetik kabiliyet" gerçekten iyiyse senede 12 ton süt alınabilir. Simental 7-7.5 ton süt verir. Ama simental hem hastalıklara daha dayaniklidir ve bir sıkıntı durumunda kesildiginde 350-400 kg arasi karkas verir buda neredeyse sana bir sıfır düve parası demek. Simentalin erkekleri de besiye iyi gelir kendin beslemesen bile güzel fiyatlara satabilirsin. Ama sütü az. Eğer sütümü 1.3 tlye satabilirim bana çok süt lazım dersen holstein al iyi bakım sartlarıyla senelik 12000 litre süt yakalanır. Biraz daha ete ağırlık vereyim dersen simental ön plana çikar. Sütü iyi paraya satamayanlar icin simental daha iyidir. Şimdi bazı abiler birazdan bana giydirmek için konuya dahil olacaklar sen gene sallıyon öyle şeymi olur diye de abi Avrupada süt fiyatları türkiyeden daha az maliyetler daha fazla iken bu adamlar türk çiftcisinden daha fazla kâr ediyor demekki verimi yakalayabilmişler. Bizim insanımız ne tarımı ne sanayiyi hicbiseyi beceremediği gibi hayvancılığı da beceremiyor 25 litre günluk ortalamayı alıp arkası üstü oturunca da ineklere çamur atar inek az süt veriyor der. Halbuki kendi beceriksizdir. Yani abi iyi bir holstein iyi bi bakım besleme iyi bi genetik kabiliyetle 10 tonun altına düsmez yıllık verimi 11 12 de görür. Simental de 7-8 ton civarı verir ama onunda besi kabiliyeti iyi. Yollar belli sen seçecen ne istiyorsan </p><p></p><p><a href="http://r.tapatalk.com/byo?rid=89954" target="_blank">TrakKulüp Mobil Uygulaması</a> kullanılarak gönderilmiştir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1155771, member: 77697"] Usta bolge neresi? Ben bu işin bizzat icinde değilim ama ırklar hakkında bilgim var. Holstein daha nazlı bir inek simentale göre ama "bakım besleme ve genetik kabiliyet" gerçekten iyiyse senede 12 ton süt alınabilir. Simental 7-7.5 ton süt verir. Ama simental hem hastalıklara daha dayaniklidir ve bir sıkıntı durumunda kesildiginde 350-400 kg arasi karkas verir buda neredeyse sana bir sıfır düve parası demek. Simentalin erkekleri de besiye iyi gelir kendin beslemesen bile güzel fiyatlara satabilirsin. Ama sütü az. Eğer sütümü 1.3 tlye satabilirim bana çok süt lazım dersen holstein al iyi bakım sartlarıyla senelik 12000 litre süt yakalanır. Biraz daha ete ağırlık vereyim dersen simental ön plana çikar. Sütü iyi paraya satamayanlar icin simental daha iyidir. Şimdi bazı abiler birazdan bana giydirmek için konuya dahil olacaklar sen gene sallıyon öyle şeymi olur diye de abi Avrupada süt fiyatları türkiyeden daha az maliyetler daha fazla iken bu adamlar türk çiftcisinden daha fazla kâr ediyor demekki verimi yakalayabilmişler. Bizim insanımız ne tarımı ne sanayiyi hicbiseyi beceremediği gibi hayvancılığı da beceremiyor 25 litre günluk ortalamayı alıp arkası üstü oturunca da ineklere çamur atar inek az süt veriyor der. Halbuki kendi beceriksizdir. Yani abi iyi bir holstein iyi bi bakım besleme iyi bi genetik kabiliyetle 10 tonun altına düsmez yıllık verimi 11 12 de görür. Simental de 7-8 ton civarı verir ama onunda besi kabiliyeti iyi. Yollar belli sen seçecen ne istiyorsan [URL=http://r.tapatalk.com/byo?rid=89954]TrakKulüp Mobil Uygulaması[/URL] kullanılarak gönderilmiştir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Klasik soru: holstein mi, simmental mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt