PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Koç, Harranova'da üretimi bırakıyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 745896" data-attributes="member: 31244"><p><strong>Ynt: Koç, Harranova'da üretimi bırakıyor</strong></p><p></p><p><strong>Koç ' tan şok karar!</strong></p><p>Koç Holding, 2000 yılında Şanlıurfa ' da kurduğu Harranova çiftliğini kapatmaya hazırlanıyor.</p><p></p><p><a href="http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/koctan-sok-karar/89816" target="_blank">http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/koctan-sok-karar/89816</a></p><p></p><p></p><p> İşte yukarda haberin linki, basın şok karar diyerek yazıyor.</p><p></p><p> Devlet teşvik etseydi, dışardan gelen ete vergi koysaydı, mazot pahalı olmasa, efenim birde çalışacak kalifiye eleman olsa ve bunlarrı çalıştırdığın için vergiden düşülseydi oh oh o zaman harranovayı satın alırlardı amma maalesef at binenin kılıç kuşananın hakkatende, duydular davulun sesini arkalarına bakmadan kaçarlar tabiii, kapasana tüpraşı, kapasana tofaşı, niye nooldu?</p><p></p><p> Buda gösteriyorki Türk çiftçisi üreticisi zor piyasa şartları ve üretim şartlarında gerçektende Cumhuriyetin kurulduğu günden itibaren, yani 90 yıldır ve hala çok ama çok zor şartlarda ayakta kalma mücadelesi vererek, Atatürk ün nutukta bahsettiği gibi fakr-ı zaruret içinde kalmaya mahkum edilmiştir.</p><p></p><p> Bugün Türk çiftçisi üreticisi elinde sermayesi olmadan üretim yaparak memleketin hizmetkarlığına devam etmektedir, elindeki avucundakini traktörüne makinasına yatırsa üretime yatıramamakta, bol bol makine ekipman ve diğer girdileri sağlayamamakta, görüldüğü üzere her türlü imkana kolayca ulaşıp üretim çiftliği kuranlar dahi gerekli kar marjını yakalayamayıp havlu atmakta, tabiri caiz ise Türk çiftçisi dişinden tırnağından artırdığını işine yatırarak üretim yapıp memlekete katma değer üretmekte, hizmet etmekte.</p><p></p><p> Tabiki bu şartlarda herkes bırakıp kaçmayı düşünüyor, kaça kaça zaten köyler boşaldı, gençler bu işleri tercih etmiyor, şimdide çıkmışlar 15-40 yaş arası çiftçilere eğitim vereceklermiş, siz önce kazançtan haber verin, onlar kazanç oldumu öyle bir üretim yaparlarki aklınız durur, lakin hala belirli bir kesimin bu toprağın insanına gerizekalı muamelesi yapması hiç hoş değildir, esas gerizekalı kim? onca sermaye ile bu işlerin ülkemiz şartlarında yapılabileceğini sananlar çokmu akıllı şimdi?, yatırdığın sermayeye göre kazanç olmadığını gözgöre göre üreticiliğe soyunanlara sesleniyorum, konuşunda bilelim bakalım bu işler neymiş?</p><p></p><p> Şokmuş, 90 yıldır Türk çiftçisi şokta neden hiç basında haber olmadı? Cumhuriyet kuruldu kurulalı bir tarım politikası olmadı, şu sektörün insanları şok tan çıksın tarım politikası üretelim diyen olmadı, Cumhuriyet olduğumuzun ne anlamı kaldı?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 745896, member: 31244"] [b]Ynt: Koç, Harranova'da üretimi bırakıyor[/b] [b]Koç ' tan şok karar![/b] Koç Holding, 2000 yılında Şanlıurfa ' da kurduğu Harranova çiftliğini kapatmaya hazırlanıyor. [url=http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/koctan-sok-karar/89816]http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/koctan-sok-karar/89816[/url] İşte yukarda haberin linki, basın şok karar diyerek yazıyor. Devlet teşvik etseydi, dışardan gelen ete vergi koysaydı, mazot pahalı olmasa, efenim birde çalışacak kalifiye eleman olsa ve bunlarrı çalıştırdığın için vergiden düşülseydi oh oh o zaman harranovayı satın alırlardı amma maalesef at binenin kılıç kuşananın hakkatende, duydular davulun sesini arkalarına bakmadan kaçarlar tabiii, kapasana tüpraşı, kapasana tofaşı, niye nooldu? Buda gösteriyorki Türk çiftçisi üreticisi zor piyasa şartları ve üretim şartlarında gerçektende Cumhuriyetin kurulduğu günden itibaren, yani 90 yıldır ve hala çok ama çok zor şartlarda ayakta kalma mücadelesi vererek, Atatürk ün nutukta bahsettiği gibi fakr-ı zaruret içinde kalmaya mahkum edilmiştir. Bugün Türk çiftçisi üreticisi elinde sermayesi olmadan üretim yaparak memleketin hizmetkarlığına devam etmektedir, elindeki avucundakini traktörüne makinasına yatırsa üretime yatıramamakta, bol bol makine ekipman ve diğer girdileri sağlayamamakta, görüldüğü üzere her türlü imkana kolayca ulaşıp üretim çiftliği kuranlar dahi gerekli kar marjını yakalayamayıp havlu atmakta, tabiri caiz ise Türk çiftçisi dişinden tırnağından artırdığını işine yatırarak üretim yapıp memlekete katma değer üretmekte, hizmet etmekte. Tabiki bu şartlarda herkes bırakıp kaçmayı düşünüyor, kaça kaça zaten köyler boşaldı, gençler bu işleri tercih etmiyor, şimdide çıkmışlar 15-40 yaş arası çiftçilere eğitim vereceklermiş, siz önce kazançtan haber verin, onlar kazanç oldumu öyle bir üretim yaparlarki aklınız durur, lakin hala belirli bir kesimin bu toprağın insanına gerizekalı muamelesi yapması hiç hoş değildir, esas gerizekalı kim? onca sermaye ile bu işlerin ülkemiz şartlarında yapılabileceğini sananlar çokmu akıllı şimdi?, yatırdığın sermayeye göre kazanç olmadığını gözgöre göre üreticiliğe soyunanlara sesleniyorum, konuşunda bilelim bakalım bu işler neymiş? Şokmuş, 90 yıldır Türk çiftçisi şokta neden hiç basında haber olmadı? Cumhuriyet kuruldu kurulalı bir tarım politikası olmadı, şu sektörün insanları şok tan çıksın tarım politikası üretelim diyen olmadı, Cumhuriyet olduğumuzun ne anlamı kaldı? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Koç, Harranova'da üretimi bırakıyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt