PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Koç, Saray, Banvit önemli değil de köylü kızınca ne olacak?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="metehan yenioğlu" data-source="post: 317369" data-attributes="member: 27269"><p><strong>Ynt: Koç, Saray, Banvit önemli değil de köylü kızınca ne olacak?</strong></p><p></p><p>abiler yine olan millete oluyor.Önceden tarım ülkesiyken şimdi neredeyse tarımdan aciz dışarıya bağımlı bir ülke oluyoruz ben yine tarım ülkesi olalım demiyorum ben bir işi yaparken elimizdekinide yitirmeyelim diyorum yani atalarımızın dediği gibi ' ' midyata prince giderken evdeki prinçten olmak ' ' atasözü dank diye vuruyor kafama yazıktır bir ülke bie elinle birşeyler yaparken temelinden doğduğu geliştiği damarı nasıl kurutur. Hala daha inanamıyorum ukranyadaki çiftçiler bizden çok daha üstün ve beğenmediğimiz şuan krizde olan yunanistan bile bizden iyi konumda inanmazsınız yunanistanı kurtaran ülkeler arasında tarım sektöründe başı çekiyoruz ayıptır demezlermi adama senin arazinmi seni çiftçinmi yok sen birşey üretemiyormusun diye ? ben bir haber duydum inanmak istemedim istemiyorum olay şu ;</p><p></p><p>yıllar önce yunanistan ülkemizden hububat alımı yapıyor tabiki şimdi herşey normal gözüküyor ama o yıllarda yunanistan bu ülkeye hatrı sayılır bir hububat satışı yapmaktaydı olayda kısaca sadete geleyim gemilerle izmirden yüklenen hububat yıkanıp yarı fiyatına alınıyor aynı gemide yıkayıp 2 katına ülkemize satmış.</p><p></p><p>buna inanmak bile istemiyorum ama olmuş yani üzücü ve tarım sektöründe çalışan emektar çiftçilerimizi kıran bir mevzu olmuş.</p><p></p><p>hayvancılık konusunda halkımızın bu sektörden anlamayan kısmı hala o pahalı bu pahalı diyobiliyorsalar niye yine bu halktan olan bizim çiftçimiz kendi koruyamıyor niye diyemiyor yem fiyatları ve tarımda kullanılan zirai ihtiyaçlar enflasyona göre artarken süt ve et fiyatları enflasyona göre artamıyor ne yapalım yani kendi pisliklerinlermi besleyelim hayvanları eğer böyle oluyorsa bu seferde bedavaya besliyorlar parayla satıyorlar derler insan bu ağzı torba değilki büzesin , insan bu fıtratında var herzaman daha ileriye gitmek.</p><p></p><p>işte o yüzden devlet var halkınıda her konuda dengelemesi gereken devlet bu sektörü kurtarması gereken başvuarabeleceğimiz tek kaynaktır , başka yollarla şu zamanlarda bu dikenli yollardan geçerken zor şartlarda kalırız kan kaybederiz yada söylemek istemiyorum ama batarız! </p><p></p><p>halk devleti oluştuyorsa devlette halkın her tebasına gereken ilgiyi göstermeli.Bu işin sonu akabinde lakin iyi gitmemekte olup çiftçiyi görüp bu hal çaresini düzeltmek için harekete geçerek bu tebasınında yüzünü güldürmelidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="metehan yenioğlu, post: 317369, member: 27269"] [b]Ynt: Koç, Saray, Banvit önemli değil de köylü kızınca ne olacak?[/b] abiler yine olan millete oluyor.Önceden tarım ülkesiyken şimdi neredeyse tarımdan aciz dışarıya bağımlı bir ülke oluyoruz ben yine tarım ülkesi olalım demiyorum ben bir işi yaparken elimizdekinide yitirmeyelim diyorum yani atalarımızın dediği gibi ' ' midyata prince giderken evdeki prinçten olmak ' ' atasözü dank diye vuruyor kafama yazıktır bir ülke bie elinle birşeyler yaparken temelinden doğduğu geliştiği damarı nasıl kurutur. Hala daha inanamıyorum ukranyadaki çiftçiler bizden çok daha üstün ve beğenmediğimiz şuan krizde olan yunanistan bile bizden iyi konumda inanmazsınız yunanistanı kurtaran ülkeler arasında tarım sektöründe başı çekiyoruz ayıptır demezlermi adama senin arazinmi seni çiftçinmi yok sen birşey üretemiyormusun diye ? ben bir haber duydum inanmak istemedim istemiyorum olay şu ; yıllar önce yunanistan ülkemizden hububat alımı yapıyor tabiki şimdi herşey normal gözüküyor ama o yıllarda yunanistan bu ülkeye hatrı sayılır bir hububat satışı yapmaktaydı olayda kısaca sadete geleyim gemilerle izmirden yüklenen hububat yıkanıp yarı fiyatına alınıyor aynı gemide yıkayıp 2 katına ülkemize satmış. buna inanmak bile istemiyorum ama olmuş yani üzücü ve tarım sektöründe çalışan emektar çiftçilerimizi kıran bir mevzu olmuş. hayvancılık konusunda halkımızın bu sektörden anlamayan kısmı hala o pahalı bu pahalı diyobiliyorsalar niye yine bu halktan olan bizim çiftçimiz kendi koruyamıyor niye diyemiyor yem fiyatları ve tarımda kullanılan zirai ihtiyaçlar enflasyona göre artarken süt ve et fiyatları enflasyona göre artamıyor ne yapalım yani kendi pisliklerinlermi besleyelim hayvanları eğer böyle oluyorsa bu seferde bedavaya besliyorlar parayla satıyorlar derler insan bu ağzı torba değilki büzesin , insan bu fıtratında var herzaman daha ileriye gitmek. işte o yüzden devlet var halkınıda her konuda dengelemesi gereken devlet bu sektörü kurtarması gereken başvuarabeleceğimiz tek kaynaktır , başka yollarla şu zamanlarda bu dikenli yollardan geçerken zor şartlarda kalırız kan kaybederiz yada söylemek istemiyorum ama batarız! halk devleti oluştuyorsa devlette halkın her tebasına gereken ilgiyi göstermeli.Bu işin sonu akabinde lakin iyi gitmemekte olup çiftçiyi görüp bu hal çaresini düzeltmek için harekete geçerek bu tebasınında yüzünü güldürmelidir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Koç, Saray, Banvit önemli değil de köylü kızınca ne olacak?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt