PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
KOMBİNE DAMIZLIKMI? ETÇİ DAMIZLILMI?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="galiphan" data-source="post: 1114788" data-attributes="member: 75748"><p>Öncelikle böyle bir konu secmeniz isabetli olmuş benimde son zamanlar da bu konuyla ilgili kafa yormaya başladığım bir konu. İlk olarak bu işe doğru baslamissiniz. Bütün eliniz deki tarla imkanlarinizi kaba yeme ayirmissiniz isabetli bir karar. Anlaşılan agirliginiz besilik taraf olacak gibi görünüyor. Önceden de süt deneyimi fazlaca yok gibi. Evet dışarıda besilik materyal toplamak Türkiye koşullarında çok fazla Türkiye de aldığınız bir besi danasinin kilosu neredeyse 20 ₺ civarı dışarıdan ithal getirsen kilosu tahmini 16₺ gibi bir miktar. Hangisi daha karlı diye sormuyorum baştan belli zaten . Ama taşıma suyla da değirmen dönmez. Sizin yerinize ben olsam angusla başlardim. Bi simentale göre besleme maliyetiniz kısmen düşük. Hastalık sıkıntıları az. Yani süt sağma derdin yok başta. Bana baya baya mantıklı geliyor Angus. Ha başta biraz sıkıntılı gibi gelebilir ama belli bir sayıya ulaştıktan sonra kendi kendini döndürecek tır eminim. Ve oturulup hesap yapılsa en az dışarıdan besi danasi toplayarak besi yapan adam kadar kar getirecegine inanıyorum . Tercih sizin abi kusura bakmayın gereksiz bilgiler varsa yazdıklarımın içinde . İnşallah iyi kararlar verirsiniz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="galiphan, post: 1114788, member: 75748"] Öncelikle böyle bir konu secmeniz isabetli olmuş benimde son zamanlar da bu konuyla ilgili kafa yormaya başladığım bir konu. İlk olarak bu işe doğru baslamissiniz. Bütün eliniz deki tarla imkanlarinizi kaba yeme ayirmissiniz isabetli bir karar. Anlaşılan agirliginiz besilik taraf olacak gibi görünüyor. Önceden de süt deneyimi fazlaca yok gibi. Evet dışarıda besilik materyal toplamak Türkiye koşullarında çok fazla Türkiye de aldığınız bir besi danasinin kilosu neredeyse 20 ₺ civarı dışarıdan ithal getirsen kilosu tahmini 16₺ gibi bir miktar. Hangisi daha karlı diye sormuyorum baştan belli zaten . Ama taşıma suyla da değirmen dönmez. Sizin yerinize ben olsam angusla başlardim. Bi simentale göre besleme maliyetiniz kısmen düşük. Hastalık sıkıntıları az. Yani süt sağma derdin yok başta. Bana baya baya mantıklı geliyor Angus. Ha başta biraz sıkıntılı gibi gelebilir ama belli bir sayıya ulaştıktan sonra kendi kendini döndürecek tır eminim. Ve oturulup hesap yapılsa en az dışarıdan besi danasi toplayarak besi yapan adam kadar kar getirecegine inanıyorum . Tercih sizin abi kusura bakmayın gereksiz bilgiler varsa yazdıklarımın içinde . İnşallah iyi kararlar verirsiniz [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
KOMBİNE DAMIZLIKMI? ETÇİ DAMIZLILMI?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt