PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KOMBİNE KOYUN
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mustafagrgn" data-source="post: 1259864" data-attributes="member: 80997"><p>Aleyküm selam abim öncelikle foruma hoşgeldin umarım hayırlı bi sonuç verir. </p><p>Abim koyun bereketlidir her açıdan getirisi güzeldir eğer merada kullanılırsa koyunculuk daha da güzel olur. Şimdi izlenilecek yol olarak şunları sıralayabiliriz:</p><p>Kuzulamalar ocak ayında yapıldığında</p><p>Ocak,şubat,mart aylarında koyunlar kuzularıyla olacak yani kuzular emecek analarını, koyunların tüm yıl içinde meradan değilde hazırdan yediği yemin %60 ı bu 3 ay içinde olacak yani korkma ben bunlara bakamam diye bu üç ayda [emoji3] hep böyle sürmeyecek. Devam eden Nisan,Mayıs,Haziran aylarında zaten bahar gelmiş olacak (bizim burda öyle yani ankaranın neresi bilmiyorum ama ordada öyledir nisanda bahar otları tam olarak çıkar) bu üç ay hayvanlar meradan beslenir çok iyi bir şekilde yani yaşam payı değil verim payı da bırakır. Eğer sütçü ırk bi hayvan yaparsan bu 3 ay - 100 gün 150-200 lt civarı süt alınır. Eğer bunu peynir yaparsan koyun başı 50-60 kg peynir çıkar artık kaçtan satarsan. Temmuzun sonunda koç katarsın ve koyunlar yavaştan soğulur zaten azalmaya başlar sütler yavaştan mera kurudukça bu arada temmuz başında flushing yemlemesi yaparsın yani bu şu demek hayvanlar cinsel aktiviteye ve yumurta üretimi ve bunyumurtayı besleyebilmesi için extra enerji verirsin bu flushing kuzu doğum ağırlığını ve ikizlik oranını arttırır. Ağustos ayının başlarında koç katımı biter ama ağustosun sonuna kadar benim tavsiyem flushinge devam etmendir(yem miktarını biraz azaltarak). Eylül de merada hala bişey bulur hayvan yani ekstra mera harici bişey vermeye gerek yok, ekim de ve kasımın ilk yarısında eğer güz yağmurları yağmış ot çıkmışsa extra bişey verilmez yoksa ahırdaysa eğer kuru dönem yaşam payı verilir. Kasımın ikinci yarısında ve aralıkta artık son gebelik dönemi beslemesi yapılır koyunlar içerde olur o dönemde zaten kış da gelir. Bunun rasyonlarını da yaparız yine inşallah</p><p>Kaba taslak bakım besleme durumu budur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mustafagrgn, post: 1259864, member: 80997"] Aleyküm selam abim öncelikle foruma hoşgeldin umarım hayırlı bi sonuç verir. Abim koyun bereketlidir her açıdan getirisi güzeldir eğer merada kullanılırsa koyunculuk daha da güzel olur. Şimdi izlenilecek yol olarak şunları sıralayabiliriz: Kuzulamalar ocak ayında yapıldığında Ocak,şubat,mart aylarında koyunlar kuzularıyla olacak yani kuzular emecek analarını, koyunların tüm yıl içinde meradan değilde hazırdan yediği yemin %60 ı bu 3 ay içinde olacak yani korkma ben bunlara bakamam diye bu üç ayda [emoji3] hep böyle sürmeyecek. Devam eden Nisan,Mayıs,Haziran aylarında zaten bahar gelmiş olacak (bizim burda öyle yani ankaranın neresi bilmiyorum ama ordada öyledir nisanda bahar otları tam olarak çıkar) bu üç ay hayvanlar meradan beslenir çok iyi bir şekilde yani yaşam payı değil verim payı da bırakır. Eğer sütçü ırk bi hayvan yaparsan bu 3 ay - 100 gün 150-200 lt civarı süt alınır. Eğer bunu peynir yaparsan koyun başı 50-60 kg peynir çıkar artık kaçtan satarsan. Temmuzun sonunda koç katarsın ve koyunlar yavaştan soğulur zaten azalmaya başlar sütler yavaştan mera kurudukça bu arada temmuz başında flushing yemlemesi yaparsın yani bu şu demek hayvanlar cinsel aktiviteye ve yumurta üretimi ve bunyumurtayı besleyebilmesi için extra enerji verirsin bu flushing kuzu doğum ağırlığını ve ikizlik oranını arttırır. Ağustos ayının başlarında koç katımı biter ama ağustosun sonuna kadar benim tavsiyem flushinge devam etmendir(yem miktarını biraz azaltarak). Eylül de merada hala bişey bulur hayvan yani ekstra mera harici bişey vermeye gerek yok, ekim de ve kasımın ilk yarısında eğer güz yağmurları yağmış ot çıkmışsa extra bişey verilmez yoksa ahırdaysa eğer kuru dönem yaşam payı verilir. Kasımın ikinci yarısında ve aralıkta artık son gebelik dönemi beslemesi yapılır koyunlar içerde olur o dönemde zaten kış da gelir. Bunun rasyonlarını da yaparız yine inşallah Kaba taslak bakım besleme durumu budur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KOMBİNE KOYUN
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt