PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
İlaçlama ve Zirai Mücadele
Kontrollü olarak anız yakmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="teknikmekanik" data-source="post: 1221466" data-attributes="member: 78986"><p>[video=youtube;bcxeWMALkNA]https://www.youtube.com/watch?v=bcxeWMALkNA[/video]</p><p></p><p>Yapılan bir araştırmada </p><p></p><p>Anız yakmanın direkt etkisinin, toprağın en üst kısmındaki kısa süreli sıcaklık yükselmesinden meydana gelmekte olduğu bilinen bir gerçektir. Bu bakımdan kuru toprakların ısı iletkenliğinin çok az olması nedeni ile bu etkinin toprağın 0-5 cm'lik üst kısmı için sınırlı olduğu kabul edilmektedir (1). </p><p></p><p>Ülgen ve ark. (2) tarafından yapılan çalışmada yakmanın toprağın 10-20 cm derinliğinde mikroorganizma popülasyonunu etkilemediği, toprağa verilen ilave azot ve fosforun ise iki ay sonra mikroorganizma popülasyonunda artışa neden olduğu belirlenmiştir. </p><p></p><p>Anız yakmadan sonra toprağın 10 cm derinliğinde, sıcaklık 20°C tespit edilmiştir; 20 cm ve 40 cm derinlikte sıcaklık 17°Cden farklı olmamıştır</p><p></p><p>Çalışmalarımız anız yakma sırasında bitki artıklarının yaydığı ısının 10 cmde bile mikroorganizmaları etkileyecek kadar yüksek olmadığını göstermiştir</p><p></p><p>Genellikle toplumda anız yakmanın sakıncalı olduğu düşünülse de anızın toprağa karıştırılması da sakıncalı olabilir, Ellisin (16) İngiltere'de yaptığı araştırmada hububat saplarının toprakta ayrışması sırasında gelişen mantarların anaerobik koşullarda arpa tohumunun endosperminden beslenerek tohumun çimlenme gücünün kaybolmasına neden olduğunu belirtmektedir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teknikmekanik, post: 1221466, member: 78986"] [video=youtube;bcxeWMALkNA]https://www.youtube.com/watch?v=bcxeWMALkNA[/video] Yapılan bir araştırmada Anız yakmanın direkt etkisinin, toprağın en üst kısmındaki kısa süreli sıcaklık yükselmesinden meydana gelmekte olduğu bilinen bir gerçektir. Bu bakımdan kuru toprakların ısı iletkenliğinin çok az olması nedeni ile bu etkinin toprağın 0-5 cm'lik üst kısmı için sınırlı olduğu kabul edilmektedir (1). Ülgen ve ark. (2) tarafından yapılan çalışmada yakmanın toprağın 10-20 cm derinliğinde mikroorganizma popülasyonunu etkilemediği, toprağa verilen ilave azot ve fosforun ise iki ay sonra mikroorganizma popülasyonunda artışa neden olduğu belirlenmiştir. Anız yakmadan sonra toprağın 10 cm derinliğinde, sıcaklık 20°C tespit edilmiştir; 20 cm ve 40 cm derinlikte sıcaklık 17°Cden farklı olmamıştır Çalışmalarımız anız yakma sırasında bitki artıklarının yaydığı ısının 10 cmde bile mikroorganizmaları etkileyecek kadar yüksek olmadığını göstermiştir Genellikle toplumda anız yakmanın sakıncalı olduğu düşünülse de anızın toprağa karıştırılması da sakıncalı olabilir, Ellisin (16) İngiltere'de yaptığı araştırmada hububat saplarının toprakta ayrışması sırasında gelişen mantarların anaerobik koşullarda arpa tohumunun endosperminden beslenerek tohumun çimlenme gücünün kaybolmasına neden olduğunu belirtmektedir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
İlaçlama ve Zirai Mücadele
Kontrollü olarak anız yakmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt