PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Konya için sılajlık 1. ürün tohum tavsiyesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="subaykan" data-source="post: 650544" data-attributes="member: 27648"><p><strong>Ynt: Konya için sılajlık 1. ürün tohum tavsiyesi</strong></p><p></p><p>arkadaşlar ben çift koçanlı olmasını yukarda daha önceleri değinmiştim.. şimdi geçenlerde sütlerde çıkan afla toksin (küf zehiri) maddesiyle ilgili ki bu genelde küflü silaj ve otlardan ileri geliyor, ege üniversintesinden bir prf. dr un ilçe halk eğitim merkezinde yaptığı bir konferansın özetini sizlere aktarıyorum..</p><p> konuda doğru mısır silajı yapımı konusundan epey bahsedildi. prf. aynen şunu söyledi. bana çoğu bölgelerde hangi markayı ekelim , yok piooner iyidir, yok dekalp iyidir gibi söylemlerde bulunuyorlar dedi. ve aynen şöyle devam etti. ' arkadaşladr mısır silajı demek enerji, nişasta demektir. onun için bir mısır silajında benim için önemli olan bol daneli olması demek, ve vaktinde yani hamur döneminde hasat edilmesi demektir. mısır tohumu seçerken firmaların mısır koçan sayısını öncelikle soracaksınız, kesinlikle 2 koçanlı olmalı, daha sonra 2 koçanlıların arasından koçanı ortadan kestiğinizde mısır dane sayısını soracaksınız bu kimi firmalarda 14-16 sıra kimilerinde 20-22 sıraya kadar çıkar dedi. bu rakam genellikle boyuna tane sayısı 47 ile çarpılır dedi. zaten buradan hangi mısır olduğu ortaya çıkar dedi, yapraklarına fazla önem vermeyin nasıl olsa öylede böylede yapraklar olacaktır. sonuçta mısırda tek bakacağınız dane sayısı dedi. prf. dediğini aynen yazdım arkadaşlar.yorum sizin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="subaykan, post: 650544, member: 27648"] [b]Ynt: Konya için sılajlık 1. ürün tohum tavsiyesi[/b] arkadaşlar ben çift koçanlı olmasını yukarda daha önceleri değinmiştim.. şimdi geçenlerde sütlerde çıkan afla toksin (küf zehiri) maddesiyle ilgili ki bu genelde küflü silaj ve otlardan ileri geliyor, ege üniversintesinden bir prf. dr un ilçe halk eğitim merkezinde yaptığı bir konferansın özetini sizlere aktarıyorum.. konuda doğru mısır silajı yapımı konusundan epey bahsedildi. prf. aynen şunu söyledi. bana çoğu bölgelerde hangi markayı ekelim , yok piooner iyidir, yok dekalp iyidir gibi söylemlerde bulunuyorlar dedi. ve aynen şöyle devam etti. ' arkadaşladr mısır silajı demek enerji, nişasta demektir. onun için bir mısır silajında benim için önemli olan bol daneli olması demek, ve vaktinde yani hamur döneminde hasat edilmesi demektir. mısır tohumu seçerken firmaların mısır koçan sayısını öncelikle soracaksınız, kesinlikle 2 koçanlı olmalı, daha sonra 2 koçanlıların arasından koçanı ortadan kestiğinizde mısır dane sayısını soracaksınız bu kimi firmalarda 14-16 sıra kimilerinde 20-22 sıraya kadar çıkar dedi. bu rakam genellikle boyuna tane sayısı 47 ile çarpılır dedi. zaten buradan hangi mısır olduğu ortaya çıkar dedi, yapraklarına fazla önem vermeyin nasıl olsa öylede böylede yapraklar olacaktır. sonuçta mısırda tek bakacağınız dane sayısı dedi. prf. dediğini aynen yazdım arkadaşlar.yorum sizin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Konya için sılajlık 1. ürün tohum tavsiyesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt