PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Kötü ama büyük Arazi de tarım ve ürün yetiştirme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="h.ilerigiden" data-source="post: 1328876" data-attributes="member: 77624"><p>ilk başladığımda başkasına sürdürdüm ve ektirdim. ikinci yıl ekipman temin ettim. bir çok yanlışlarım oldu. bu dördüncü senem ama bu siteden ve üyelerden çok şeyler öğrendim bir çok yayın okudum. şimdi sıfır bir yerden başlayacak olsam aşağıdaki işlemleri yaparım. ama diğer üye arkadaşlarda benim eksiğimi tamamlayacağına inanıyorum. çünkü bu topluluk paylaşmayı seven ve kerkes kazansın diyen bir topluluk. politik düşüncesi farklı olsada vatan ve üretim ise politik düşünceyi geriye atabilen bir topluluk.</p><p></p><p>YENİDEN BAŞLARSAM YAPACAĞIM UYGULAMA.</p><p>a- İLK YIL EKİM YAPILACAKSA</p><p>1- Dip patlatan çekmek</p><p>2-pulluk ile 15-20 cm arası sürüm (ekimden 2 ay önce veya daha önce)</p><p>3- kazayağı-tırmık çekmek veya albora ile toprağı düzeltip </p><p>4-mibzer ile ekim (tohumu %20 daha fazla kullamak gerekir)</p><p>5- gelecek sene 5 cm daha derin sürüm</p><p>6- toprak kıraç kumlu ve eğimli ise her sene derinlik artırılarak 40 cm derinliğe kadar devam. kıraç ve orta anadolu için diyorum bu durumu toprağın nemi hiç eksik olmaması için.</p><p></p><p>b- İKİNCİ YIL EKİM YAPILACAKSA</p><p>1- Dip patlatan çekmek</p><p>2-pulluk ile 35-40 cm arası sürüm iki ay sonra tekrar sürmelisin</p><p>3- kazayağı-tırmık çekmek veya albora ile toprağı düzeltip </p><p>4-mibzer ile ekim (tohumu %20 daha fazla kullamak gerekir)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="h.ilerigiden, post: 1328876, member: 77624"] ilk başladığımda başkasına sürdürdüm ve ektirdim. ikinci yıl ekipman temin ettim. bir çok yanlışlarım oldu. bu dördüncü senem ama bu siteden ve üyelerden çok şeyler öğrendim bir çok yayın okudum. şimdi sıfır bir yerden başlayacak olsam aşağıdaki işlemleri yaparım. ama diğer üye arkadaşlarda benim eksiğimi tamamlayacağına inanıyorum. çünkü bu topluluk paylaşmayı seven ve kerkes kazansın diyen bir topluluk. politik düşüncesi farklı olsada vatan ve üretim ise politik düşünceyi geriye atabilen bir topluluk. YENİDEN BAŞLARSAM YAPACAĞIM UYGULAMA. a- İLK YIL EKİM YAPILACAKSA 1- Dip patlatan çekmek 2-pulluk ile 15-20 cm arası sürüm (ekimden 2 ay önce veya daha önce) 3- kazayağı-tırmık çekmek veya albora ile toprağı düzeltip 4-mibzer ile ekim (tohumu %20 daha fazla kullamak gerekir) 5- gelecek sene 5 cm daha derin sürüm 6- toprak kıraç kumlu ve eğimli ise her sene derinlik artırılarak 40 cm derinliğe kadar devam. kıraç ve orta anadolu için diyorum bu durumu toprağın nemi hiç eksik olmaması için. b- İKİNCİ YIL EKİM YAPILACAKSA 1- Dip patlatan çekmek 2-pulluk ile 35-40 cm arası sürüm iki ay sonra tekrar sürmelisin 3- kazayağı-tırmık çekmek veya albora ile toprağı düzeltip 4-mibzer ile ekim (tohumu %20 daha fazla kullamak gerekir) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Kötü ama büyük Arazi de tarım ve ürün yetiştirme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt