PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
köyde evlenemeyenler için önemli bir haber..!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cemal ÖZTÜRK" data-source="post: 927929" data-attributes="member: 6672"><p>Köylünün evlenemeyen çocukları için devlet harekete geçiyor.</p><p></p><p>Özellikle bir meslek sahibi olmadığı gerekçesiyle kız verilmeyen çiftçinin erkek çocukları için devlet iki aşamalı bir planı devreye sokacak. Proje ile hem tarım ve hayvancılık sektöründeki genç nüfusun şehre göçü engellenecek hem de sektörün ihtiyacı olan genç iş gücünün sektörün dışına çıkmasının önüne geçilecek.</p><p></p><p>Yeni Şafak ' ın haberine göre proje şu şekilde işleyecek. Hiçbir mesleği olmayan gençlere İŞKUR bünyesinde kısa bir eğitim ve sertifika çalışması yapılacak. Çalışma kapsamında süt üreticisi, uzman tarım üreticisi gibi ismi henüz kesinleşmeyen uzmanlık sertifikaları verilecek. Böylece bir mesleği kabul edilmeyen çiftçi çocuklarına bir meslek statüsü verilecek. Yaptıkları işin bir müessese işi olduğu bilinci yerleştirilecek. Çalışma hakkında bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifler Genel Müdürü İrfan Güvendi çocuklarımız mesleği olmadığı için şehre göç ediyor. Kapıcı, güvenlikçi olarak çalışmaya başlıyor. Hem sektörümüz işgücünü kaybediyor hem de çocuklarımız geleceklerine yeniden bir başlangıç yapmak zorunda kalıyorlar dedi.</p><p></p><p>Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ile gerçekleştirilecek. Ama daha plan aşamasında. Proje ile devlet Sizin bir mesleğiniz var mesajı vermiş olacak. Projenin mimarı Tarım Kredi Kooperatifler Genel Müdürü İrfan Güvendi Bu insanlarının bir mesleği olduğunu bir iş yapan bu işi bilen insan olduğunu göstermemiz lazım. Kız istemeye gidildiğinde karşıdaki aile sen ne iş yapıyorsun denildiğinde ben süt yetiştiricilik uzmanıyım ben bu işi meslek olarak yapıyorum demesi lazım diye konuştu.</p><p></p><p>KIZ İSTERKEN PROBLEM YAŞANIYOR</p><p></p><p>Tarım Kredi Kooperatifler Genel Müdürü İrfan Güvendi konuyu toplumun önemli bir sorunu olarak gördüklerini kaydetti. Güvendi şunları söyledi: Tarım ve hayvancılık sektöründe yapılan işin bir meslek olduğunu bunun bir iş olduğunu herkese anlatmamız gerekiyor. Bunun bir işletme olduğunu bir bakkal sahibi olmakla bir ya da memur olmakla aynı olduğunu kabul ettirmemiz gerekiyor. Özellikle kırsaldaki tarımla uğraşan insanımızn erkek çocukları kız istemeye giderken zorlanıyor. Kabul etmek lazım. Kırsaldan göç ediyorlar.Güvenlik görevlisi kapıcı, pazarcı veya inşaat işçisi olmaya gidiyor. Tarım sektöründe genç nüfus hızlı bir şekilde azalıyor. Kırsalda yaşıyor gözüken nüfusumuzun büyük oranda yaşlı nüfus. Bu bizim gelecek açısından önemli bir konu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemal ÖZTÜRK, post: 927929, member: 6672"] Köylünün evlenemeyen çocukları için devlet harekete geçiyor. Özellikle bir meslek sahibi olmadığı gerekçesiyle kız verilmeyen çiftçinin erkek çocukları için devlet iki aşamalı bir planı devreye sokacak. Proje ile hem tarım ve hayvancılık sektöründeki genç nüfusun şehre göçü engellenecek hem de sektörün ihtiyacı olan genç iş gücünün sektörün dışına çıkmasının önüne geçilecek. Yeni Şafak ' ın haberine göre proje şu şekilde işleyecek. Hiçbir mesleği olmayan gençlere İŞKUR bünyesinde kısa bir eğitim ve sertifika çalışması yapılacak. Çalışma kapsamında süt üreticisi, uzman tarım üreticisi gibi ismi henüz kesinleşmeyen uzmanlık sertifikaları verilecek. Böylece bir mesleği kabul edilmeyen çiftçi çocuklarına bir meslek statüsü verilecek. Yaptıkları işin bir müessese işi olduğu bilinci yerleştirilecek. Çalışma hakkında bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifler Genel Müdürü İrfan Güvendi çocuklarımız mesleği olmadığı için şehre göç ediyor. Kapıcı, güvenlikçi olarak çalışmaya başlıyor. Hem sektörümüz işgücünü kaybediyor hem de çocuklarımız geleceklerine yeniden bir başlangıç yapmak zorunda kalıyorlar dedi. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ile gerçekleştirilecek. Ama daha plan aşamasında. Proje ile devlet Sizin bir mesleğiniz var mesajı vermiş olacak. Projenin mimarı Tarım Kredi Kooperatifler Genel Müdürü İrfan Güvendi Bu insanlarının bir mesleği olduğunu bir iş yapan bu işi bilen insan olduğunu göstermemiz lazım. Kız istemeye gidildiğinde karşıdaki aile sen ne iş yapıyorsun denildiğinde ben süt yetiştiricilik uzmanıyım ben bu işi meslek olarak yapıyorum demesi lazım diye konuştu. KIZ İSTERKEN PROBLEM YAŞANIYOR Tarım Kredi Kooperatifler Genel Müdürü İrfan Güvendi konuyu toplumun önemli bir sorunu olarak gördüklerini kaydetti. Güvendi şunları söyledi: Tarım ve hayvancılık sektöründe yapılan işin bir meslek olduğunu bunun bir iş olduğunu herkese anlatmamız gerekiyor. Bunun bir işletme olduğunu bir bakkal sahibi olmakla bir ya da memur olmakla aynı olduğunu kabul ettirmemiz gerekiyor. Özellikle kırsaldaki tarımla uğraşan insanımızn erkek çocukları kız istemeye giderken zorlanıyor. Kabul etmek lazım. Kırsaldan göç ediyorlar.Güvenlik görevlisi kapıcı, pazarcı veya inşaat işçisi olmaya gidiyor. Tarım sektöründe genç nüfus hızlı bir şekilde azalıyor. Kırsalda yaşıyor gözüken nüfusumuzun büyük oranda yaşlı nüfus. Bu bizim gelecek açısından önemli bir konu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
köyde evlenemeyenler için önemli bir haber..!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt