PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Köyde Yaşam ve Kazanç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="stulu" data-source="post: 745870" data-attributes="member: 20378"><p><strong>Ynt: Köyde Yaşam ve Kazanç</strong></p><p></p><p>Ben hikaye anlatmıyorum, gördüklerimi yaşadıklarımı yazıyorum, hobi amaçlı olmasa kesinlikle çiftçilik yapmam, sıfırdan bu işe girip düzen kurmak, bunu amorti etmek, bu işten karnını doyurmak, birikim yapmak çok zor, herkes çevresine ve arkadaşlarına göre yaşar, memur kazancın telefon, elbise, araba, lüx daire, tatil olarak değerlendirir. Çiftçide ihtiyacı olmadığı halde 4x4 traktör alarak değerlendirir. Türkiye ' de satılan 100 traktörden 80 i gösteriş ve iddia için alınıyor. Artık hangi sektör olursa olsun, işini büyütmeden ayakta kalması zor. Bundan 10 sene önce 1210 Ford ' la nakliyecilik yapan adam, eğer bugün çekicisi yoksa para kazanamıyor, iş bulamıyor, eskiden küçük bir bakkaldan ailesini geçindiren insanlar, artık can çekişiyor, ben küçükken bayramdan 15gün önce terziler sipariş almıyordu, günde 16 saat çalışıyordu, şimdi yüzde doksanı kapattı, ayakta kalanlar sadece paça kısaltıyor. Bundan beş sene sonra site olarak inşaat yapamayan müteahhitler iş yapamayacak çünkü artık herkes site içinde ev istiyor. Normal mahallede 100 metre karelik daireyi 115 milyara satamayan müteahhit, aynı daireyi site içinde çok rahat 250-300 bin liraya projeden satabiliyor. Herkesin bir şekilde kendisini gelişen dengelere göre ayarlaması gerekiyor. Bugün markette Şili ' den gemi ile iki ayda gelen en iyi muzu 4 liraya satın alabiliyorsun. Ama Isparta ' da yetişen elma aynı markette 5-6 lira. Ben sadece buğday, arpa, pancar ekerim bu şekilde kendimi geliştiririm diyorsan, bu işi 10 sene daha yaparsın. 2000 dekardan az arazide çiftçilik yapan insan mutlaka yanında hayvancılık yapacak yada düzenli geliri aylık bir geliri olacak. Yoksa 10 seneye kadar 1210 Ford kamyon sahipleri, terziler, ayakkabı tamircileri, kalaycılar, bakırcılar gibi tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaklar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="stulu, post: 745870, member: 20378"] [b]Ynt: Köyde Yaşam ve Kazanç[/b] Ben hikaye anlatmıyorum, gördüklerimi yaşadıklarımı yazıyorum, hobi amaçlı olmasa kesinlikle çiftçilik yapmam, sıfırdan bu işe girip düzen kurmak, bunu amorti etmek, bu işten karnını doyurmak, birikim yapmak çok zor, herkes çevresine ve arkadaşlarına göre yaşar, memur kazancın telefon, elbise, araba, lüx daire, tatil olarak değerlendirir. Çiftçide ihtiyacı olmadığı halde 4x4 traktör alarak değerlendirir. Türkiye ' de satılan 100 traktörden 80 i gösteriş ve iddia için alınıyor. Artık hangi sektör olursa olsun, işini büyütmeden ayakta kalması zor. Bundan 10 sene önce 1210 Ford ' la nakliyecilik yapan adam, eğer bugün çekicisi yoksa para kazanamıyor, iş bulamıyor, eskiden küçük bir bakkaldan ailesini geçindiren insanlar, artık can çekişiyor, ben küçükken bayramdan 15gün önce terziler sipariş almıyordu, günde 16 saat çalışıyordu, şimdi yüzde doksanı kapattı, ayakta kalanlar sadece paça kısaltıyor. Bundan beş sene sonra site olarak inşaat yapamayan müteahhitler iş yapamayacak çünkü artık herkes site içinde ev istiyor. Normal mahallede 100 metre karelik daireyi 115 milyara satamayan müteahhit, aynı daireyi site içinde çok rahat 250-300 bin liraya projeden satabiliyor. Herkesin bir şekilde kendisini gelişen dengelere göre ayarlaması gerekiyor. Bugün markette Şili ' den gemi ile iki ayda gelen en iyi muzu 4 liraya satın alabiliyorsun. Ama Isparta ' da yetişen elma aynı markette 5-6 lira. Ben sadece buğday, arpa, pancar ekerim bu şekilde kendimi geliştiririm diyorsan, bu işi 10 sene daha yaparsın. 2000 dekardan az arazide çiftçilik yapan insan mutlaka yanında hayvancılık yapacak yada düzenli geliri aylık bir geliri olacak. Yoksa 10 seneye kadar 1210 Ford kamyon sahipleri, terziler, ayakkabı tamircileri, kalaycılar, bakırcılar gibi tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaklar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Köyde Yaşam ve Kazanç
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt