PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Oyunları
Farming Simulator Serileri
Farming Simulator 15
Genel
Köylü milletin kölesidir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DuSTeRo" data-source="post: 1026566" data-attributes="member: 51323"><p>Okulum yok, köprüm senelerdir tek araçlık olması nedeniyle sayısız kazaya sebebiyet vermiş başbakanlığa kadar yazı iletilmiş ama yinede tek bir hamle yapılmamış iki önemli ilçeyi birbirne bağlayan eski bir köprü. Harp zamanında tanklar aktarılırken köprüden geçemediği için dereden geçirilmiş. Şuan sayısız araç ve kamyon bu güzergahtan geçmekte. İstedim yaptıramadım hani yaptırabilirdim ?</p><p></p><p>Şükürüm var çok şükür ama farming simulatör çocuklarının şükürden bahsetmeside ne enterasandır sizin dünyanız farming simulatördeki pembe dünyaya entegre olduğu için bu tarz eksikliklerin eğitim, gelişim ve ticaret için ne önem taşıdığını bilemediniz tabi..</p><p></p><p>Siz köyden yeni gelmiş amcanın takıntısı içinde bütün köy halklarını aynı durumda sanıyorsunuz. Kimisi köyden şehre gelir kendini batırır kimisi akıllıdır yükseğe çıkarır. Bu amca göç etmek zorunda olduğu içinde şehire yerleşebilir çocuk okutmak içinde yerleşebilir malını satıp son çare umut olsun diyede şehre yerleşebilir. Bunu ufkunu açmak için söyledim tek bir açıdan değerlendirme diye.</p><p></p><p>Varlıklı olduğunu söyledin bu adam varlıklıysa ne oturduğu ev nede traktörü hayvanı sana batmasın. Önceleri köylerde 2 3 ağa olurdu geri kalanı onların marabası olurdu. Mesele herkesi amca gibi aynı düşünmen. Batarsam böyle batayım demende çok aşağılayıcı çok seviyesiz.</p><p></p><p>Sende sistemin kölesi olma ozaman. Cem Yılmaz gibi bir tartı ile başlayıp sonra paraya para demeseydin dosyalarla uğraşacağına. Sisteme niye kızıyorsun ? Sende kendini geliştirememişsin ozaman sende kendine birşey katamamışsın sistemi suçluyorsun aynı kendi mantığınla. Daha yüksek bir bölümde okusaydın genel müdür olsaydın. Köylünün derdi çalışmış olmak ya da deli gibi ter dökmek değil emeğinin karşılığını alamamak. Emekte sallanan kürek ya da çapa değil kendi sattığı ile markette satılan arasındaki farkı anlayamamak... İnsan emeğini burda istiyor yoksa derdi 3 aldım 5 aldım değil. Aradaki fark kime gidiyor sorun bu. Tüketiciye niye az bir farkla gitmiyor 3 katına çıkıyor mesele bu. Senin ürettiğine başkaları pay biçiyor, birileri senden daha fazla kazanıyor olan tüketiciye ve üreticiye oluyor köylünün emeği bu yüzden duygusal bağlamdada fazla değerli oluyor şükretmesini biliriz elhamdülillah.</p><p></p><p>23 liradan sattığınız etin tamamı kar değil bunun içinde emek uğraş, yem masrafları veterinerlere masraflar var. Biriside alıyor kesiyor hop 35 lira oluyor 1 saat uğraş ile 12 liralık kar. Köylünün emeği buyüzden çok değerli mesele kendine et ayırmak değil. Köydeki insanlar yetiştiricilik çok pahalıya geldiği için marketten alışveriş yapıyor senin anlamadığın nokta bu. Bir şekilde yetiştirmekle uğraşmaktansa bindebir yiyceği etin hazırını almak daha ekonomik geliyor.</p><p></p><p>Senin bu tüm dediklerini arıdır tavuktur büyükbaştır vesaire yapabilmek için köylü olmak köyde yaşamak gerekiyor bunların bakımı ve yetişmesi kendi kendine olmuyor. Bunun içinde o eksik gördüğüm en başta okul yol su gibi temel ihtiyaçların köylerde olması gerekiyor. Bu şekilde göçlerde önlenmiş olup köylerde yaşamda canlanmış olacak. Benim yapamadığım, devletten beklediğim meselede bu köyler boşalıyor. Aile çiftliklerine ve köyde yaşantıya teşvik edici adımlar atılmalı. Dünya piyasasında söz sahibi olabilmek için tüketen bir toplum değil en başta üreten bir toplum olmalıyız benim milli davam budur köyde en önce ben oturmaya razıyım.</p><p></p><p>Son olarak çiftçilik forumunda sizin gibileri sadece siyaset konularında ya da bu tarz konulara yorum yaparken değil, kendinize ait tarımsal paylaşımlarıda görmek isteriz..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DuSTeRo, post: 1026566, member: 51323"] Okulum yok, köprüm senelerdir tek araçlık olması nedeniyle sayısız kazaya sebebiyet vermiş başbakanlığa kadar yazı iletilmiş ama yinede tek bir hamle yapılmamış iki önemli ilçeyi birbirne bağlayan eski bir köprü. Harp zamanında tanklar aktarılırken köprüden geçemediği için dereden geçirilmiş. Şuan sayısız araç ve kamyon bu güzergahtan geçmekte. İstedim yaptıramadım hani yaptırabilirdim ? Şükürüm var çok şükür ama farming simulatör çocuklarının şükürden bahsetmeside ne enterasandır sizin dünyanız farming simulatördeki pembe dünyaya entegre olduğu için bu tarz eksikliklerin eğitim, gelişim ve ticaret için ne önem taşıdığını bilemediniz tabi.. Siz köyden yeni gelmiş amcanın takıntısı içinde bütün köy halklarını aynı durumda sanıyorsunuz. Kimisi köyden şehre gelir kendini batırır kimisi akıllıdır yükseğe çıkarır. Bu amca göç etmek zorunda olduğu içinde şehire yerleşebilir çocuk okutmak içinde yerleşebilir malını satıp son çare umut olsun diyede şehre yerleşebilir. Bunu ufkunu açmak için söyledim tek bir açıdan değerlendirme diye. Varlıklı olduğunu söyledin bu adam varlıklıysa ne oturduğu ev nede traktörü hayvanı sana batmasın. Önceleri köylerde 2 3 ağa olurdu geri kalanı onların marabası olurdu. Mesele herkesi amca gibi aynı düşünmen. Batarsam böyle batayım demende çok aşağılayıcı çok seviyesiz. Sende sistemin kölesi olma ozaman. Cem Yılmaz gibi bir tartı ile başlayıp sonra paraya para demeseydin dosyalarla uğraşacağına. Sisteme niye kızıyorsun ? Sende kendini geliştirememişsin ozaman sende kendine birşey katamamışsın sistemi suçluyorsun aynı kendi mantığınla. Daha yüksek bir bölümde okusaydın genel müdür olsaydın. Köylünün derdi çalışmış olmak ya da deli gibi ter dökmek değil emeğinin karşılığını alamamak. Emekte sallanan kürek ya da çapa değil kendi sattığı ile markette satılan arasındaki farkı anlayamamak... İnsan emeğini burda istiyor yoksa derdi 3 aldım 5 aldım değil. Aradaki fark kime gidiyor sorun bu. Tüketiciye niye az bir farkla gitmiyor 3 katına çıkıyor mesele bu. Senin ürettiğine başkaları pay biçiyor, birileri senden daha fazla kazanıyor olan tüketiciye ve üreticiye oluyor köylünün emeği bu yüzden duygusal bağlamdada fazla değerli oluyor şükretmesini biliriz elhamdülillah. 23 liradan sattığınız etin tamamı kar değil bunun içinde emek uğraş, yem masrafları veterinerlere masraflar var. Biriside alıyor kesiyor hop 35 lira oluyor 1 saat uğraş ile 12 liralık kar. Köylünün emeği buyüzden çok değerli mesele kendine et ayırmak değil. Köydeki insanlar yetiştiricilik çok pahalıya geldiği için marketten alışveriş yapıyor senin anlamadığın nokta bu. Bir şekilde yetiştirmekle uğraşmaktansa bindebir yiyceği etin hazırını almak daha ekonomik geliyor. Senin bu tüm dediklerini arıdır tavuktur büyükbaştır vesaire yapabilmek için köylü olmak köyde yaşamak gerekiyor bunların bakımı ve yetişmesi kendi kendine olmuyor. Bunun içinde o eksik gördüğüm en başta okul yol su gibi temel ihtiyaçların köylerde olması gerekiyor. Bu şekilde göçlerde önlenmiş olup köylerde yaşamda canlanmış olacak. Benim yapamadığım, devletten beklediğim meselede bu köyler boşalıyor. Aile çiftliklerine ve köyde yaşantıya teşvik edici adımlar atılmalı. Dünya piyasasında söz sahibi olabilmek için tüketen bir toplum değil en başta üreten bir toplum olmalıyız benim milli davam budur köyde en önce ben oturmaya razıyım. Son olarak çiftçilik forumunda sizin gibileri sadece siyaset konularında ya da bu tarz konulara yorum yaparken değil, kendinize ait tarımsal paylaşımlarıda görmek isteriz.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Oyunları
Farming Simulator Serileri
Farming Simulator 15
Genel
Köylü milletin kölesidir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt