PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyun Ciftligi kurmak istiyorum yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DiplomalıÇiftçi" data-source="post: 1263982" data-attributes="member: 81715"><p>İnşallah Planladığınız gibi olur. Bir yerden başlamak gerek neticede. Ülkemizin biz gibi genç girişimcilere ihtiyacı var. Yazın sizin için otlaklar yeterli olacaktır. Lakin kış için elinizin altında hayvanların barınacağı bir ahır veya hazır çelik konstrüksüyonlardan yapılma çadır ahıllar var onları kullanabilirsiniz. Tabi kışı atlatmak için elinizin altında biraz saman stoğu olması lazım. Koyunlar anız samanlarda daneyi pek arıyor lakin fasulye samanı veya börülce samanı siz ne diyorsanız ondan olduğu vakit daneyi pek aramıyorlar. Elinizden geldiği kadar kışın arpayı az verin aşırı yağlanma yapıyor. Yazın çoğunlukla etrafta ve meralarda geçireceğiniz için biraz arttıra bilirsiniz. Dişi koyunların halden düşmemesi için kuzular saman yemeye başladığı vakit akşamları kuzuları ayrı yerde tutmanızı öneririm zaten yayılacaklarında ilk iş analarının memelerine koşmak olacaktır ve otlatma boyunca emecekleri süt belirli bir olgunlaşamadan sonra kuzulara yetecektir. 10 koyuna bir koç bence de fazla siz bunu 16 ve yukarısı tercih edin. Zaten koyunlarda çiftleşme önemli değil benim bildiğim kadarı ile çiftleşme tavına gelen koyunlar bir bakışta hemen alınıyorlar yani gebe kalıyorlar. Bu dönem bittikten sonra erkeği de ayırmanızı öneririm. Şimdilik aklıma gelen bunlar İnşallah yardımcı olabilmişimdir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DiplomalıÇiftçi, post: 1263982, member: 81715"] İnşallah Planladığınız gibi olur. Bir yerden başlamak gerek neticede. Ülkemizin biz gibi genç girişimcilere ihtiyacı var. Yazın sizin için otlaklar yeterli olacaktır. Lakin kış için elinizin altında hayvanların barınacağı bir ahır veya hazır çelik konstrüksüyonlardan yapılma çadır ahıllar var onları kullanabilirsiniz. Tabi kışı atlatmak için elinizin altında biraz saman stoğu olması lazım. Koyunlar anız samanlarda daneyi pek arıyor lakin fasulye samanı veya börülce samanı siz ne diyorsanız ondan olduğu vakit daneyi pek aramıyorlar. Elinizden geldiği kadar kışın arpayı az verin aşırı yağlanma yapıyor. Yazın çoğunlukla etrafta ve meralarda geçireceğiniz için biraz arttıra bilirsiniz. Dişi koyunların halden düşmemesi için kuzular saman yemeye başladığı vakit akşamları kuzuları ayrı yerde tutmanızı öneririm zaten yayılacaklarında ilk iş analarının memelerine koşmak olacaktır ve otlatma boyunca emecekleri süt belirli bir olgunlaşamadan sonra kuzulara yetecektir. 10 koyuna bir koç bence de fazla siz bunu 16 ve yukarısı tercih edin. Zaten koyunlarda çiftleşme önemli değil benim bildiğim kadarı ile çiftleşme tavına gelen koyunlar bir bakışta hemen alınıyorlar yani gebe kalıyorlar. Bu dönem bittikten sonra erkeği de ayırmanızı öneririm. Şimdilik aklıma gelen bunlar İnşallah yardımcı olabilmişimdir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyun Ciftligi kurmak istiyorum yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt