PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyun Kuzu Alımı Hakkında Yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İSMAİLÇAVDAR" data-source="post: 711564" data-attributes="member: 48463"><p><strong>Ynt: Koyun Kuzu Alımı Hakkında Yardım</strong></p><p></p><p>İlhan arkadaşım nerede oturduğunu bilmiyorum ama sizin orada hangi cins hayvan bakılır bu konuda bir şey diyemem. sana şunu söyleyeyim, kuzular cazip değil. koyunlar cins, genç ve semiz ise gerçi bu aylarda koyunların gebe olma ihtimali çok düşük gebe olsalar dahi daha en fazla 15 günlüktür, onuda koyunları sana teklif eden kişinin bu işi çok iyi bilmesi gerekir ki koyunlar gebe diyebilsin. koyun gebelik süresi 5 ay 10 gündür, iyi bakarsan 14 ayda iki kez yavru alırsın, ama bunu koskoca marmara bölgesinde 14 ayda iki kez yavru alan kişi sayısı 10 u geçmez. ayrıca koyunların yaz aylarında doğurması sıcak havalarda doğurması çok sağlıklı değildir. koyuna iyi bak senede bir yavru al o da yeter. koyunlar ekim ayından mart ayına kadar doğurur, soğuk serin havalar hayvanlar için iyidir.</p><p>marmara bölgesinde oturuyorsan karacabey merinosundan şaşma.</p><p>herşeyden önce arpan, buğdayın, yemin, otun, yoncan var mı? koyun hayvanı mera hayvanıdır, mera var mı?</p><p>bu işi daha önce yaptın mı? dikkat et, kandırılma... hayırlı işler...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İSMAİLÇAVDAR, post: 711564, member: 48463"] [b]Ynt: Koyun Kuzu Alımı Hakkında Yardım[/b] İlhan arkadaşım nerede oturduğunu bilmiyorum ama sizin orada hangi cins hayvan bakılır bu konuda bir şey diyemem. sana şunu söyleyeyim, kuzular cazip değil. koyunlar cins, genç ve semiz ise gerçi bu aylarda koyunların gebe olma ihtimali çok düşük gebe olsalar dahi daha en fazla 15 günlüktür, onuda koyunları sana teklif eden kişinin bu işi çok iyi bilmesi gerekir ki koyunlar gebe diyebilsin. koyun gebelik süresi 5 ay 10 gündür, iyi bakarsan 14 ayda iki kez yavru alırsın, ama bunu koskoca marmara bölgesinde 14 ayda iki kez yavru alan kişi sayısı 10 u geçmez. ayrıca koyunların yaz aylarında doğurması sıcak havalarda doğurması çok sağlıklı değildir. koyuna iyi bak senede bir yavru al o da yeter. koyunlar ekim ayından mart ayına kadar doğurur, soğuk serin havalar hayvanlar için iyidir. marmara bölgesinde oturuyorsan karacabey merinosundan şaşma. herşeyden önce arpan, buğdayın, yemin, otun, yoncan var mı? koyun hayvanı mera hayvanıdır, mera var mı? bu işi daha önce yaptın mı? dikkat et, kandırılma... hayırlı işler... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyun Kuzu Alımı Hakkında Yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt