PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1233461" data-attributes="member: 48547"><p>Kazanılır da önemli olan kazancın tatmin ediciliği. Yani uğraşa değecek düzeyde mi? Ya da bekleneni veriyor mu? Çünkü günlük veya aylık bir kazançtan bahsetmiyoruz, 1 senenin emeği var. </p><p></p><p>Benim gibi birisine 150 değil, 50 koyun da yeter. Çok kazanmaktan daha çok diğer ekstra masraflarımı minimuma indirmeyi düşünüyorum. Krediye bulaşmak istemiyorum. Ekonomik anlamda sizi zorlayacak risklere girmezseniz ve 1 senede değil de 10 senede kazanayım ama sağlam ilerleyim derseniz 50 koyun da yeter. Zaten bereketli bir hayvan; 50 koyun 5 sene kendisini 5'e katlar. </p><p></p><p>Şuan muhabbet kuşundan, akvaryum balığından, çekirgeden, solucandan bile para kazananlar var. Koyundan da elbet kazanılır. Kazanılmaz diye bir şey yok. İçinizi karartmayın. İyice araştırın, gereksiz risklerden kaçının, krediyle 200 tane alacağınıza kendi imkanınızla 50 tane alın, hırsa kapılmayın. İlk seneler zorlanacaksınız elbet ama zamanla düzene gireceksiniz. </p><p></p><p>Hayvanlığın her türlüsü riskli. Benim arımı ayısız köyde ayı yedi. Nereden geldiği belli değil. Bunlar hep tecrübe. Bu tarz olumsuzluklara, elinizde olmayan sebeplere kafa yormadan, üzülmeden kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Kaybedeceksiniz, belki çok kötü günler geçecek ama zamanla düzene girecek. Yeter ki severek yapın, araştırın ve geliştirin. Para için, hayvanlara vura vura, söve söve yapacaksanız hiç yapmayın. Gerçi bunu yapanlar bile kazanıyorken severek yapan birisinin kazanamaması mümkün değil. </p><p></p><p>Konuyu tam okuyamadım ama "kazanamazsın, para yok" mantığı bana pek doğru gelmiyor. </p><p></p><p>Ha kağıt üzeri hesaplamalar illaki yapılmalı fakat pek de tutmuyor. Bu tarz hesaplar yerine, verim nasıl artar, maliyet nasıl düşer, hayvan refahı nasıl artar, ikizlik üçüzlük nasıl elde edilir, elit bir sürü nasıl oluşturulur gibi konulara odaklanmak daha mantıklı olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1233461, member: 48547"] Kazanılır da önemli olan kazancın tatmin ediciliği. Yani uğraşa değecek düzeyde mi? Ya da bekleneni veriyor mu? Çünkü günlük veya aylık bir kazançtan bahsetmiyoruz, 1 senenin emeği var. Benim gibi birisine 150 değil, 50 koyun da yeter. Çok kazanmaktan daha çok diğer ekstra masraflarımı minimuma indirmeyi düşünüyorum. Krediye bulaşmak istemiyorum. Ekonomik anlamda sizi zorlayacak risklere girmezseniz ve 1 senede değil de 10 senede kazanayım ama sağlam ilerleyim derseniz 50 koyun da yeter. Zaten bereketli bir hayvan; 50 koyun 5 sene kendisini 5'e katlar. Şuan muhabbet kuşundan, akvaryum balığından, çekirgeden, solucandan bile para kazananlar var. Koyundan da elbet kazanılır. Kazanılmaz diye bir şey yok. İçinizi karartmayın. İyice araştırın, gereksiz risklerden kaçının, krediyle 200 tane alacağınıza kendi imkanınızla 50 tane alın, hırsa kapılmayın. İlk seneler zorlanacaksınız elbet ama zamanla düzene gireceksiniz. Hayvanlığın her türlüsü riskli. Benim arımı ayısız köyde ayı yedi. Nereden geldiği belli değil. Bunlar hep tecrübe. Bu tarz olumsuzluklara, elinizde olmayan sebeplere kafa yormadan, üzülmeden kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Kaybedeceksiniz, belki çok kötü günler geçecek ama zamanla düzene girecek. Yeter ki severek yapın, araştırın ve geliştirin. Para için, hayvanlara vura vura, söve söve yapacaksanız hiç yapmayın. Gerçi bunu yapanlar bile kazanıyorken severek yapan birisinin kazanamaması mümkün değil. Konuyu tam okuyamadım ama "kazanamazsın, para yok" mantığı bana pek doğru gelmiyor. Ha kağıt üzeri hesaplamalar illaki yapılmalı fakat pek de tutmuyor. Bu tarz hesaplar yerine, verim nasıl artar, maliyet nasıl düşer, hayvan refahı nasıl artar, ikizlik üçüzlük nasıl elde edilir, elit bir sürü nasıl oluşturulur gibi konulara odaklanmak daha mantıklı olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt