PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="meraklibiracemi" data-source="post: 1233467" data-attributes="member: 77290"><p>Hocam umut veren cevabınız için teşekkür ederim. Benim bu siteye kayıt olmamdaki amaç birşeyler öğrenebilmek soru sorabilmek cevap alabilmek tarım konularında. çokta güzel arkadaşlar var konularına çok hakim. adam dün görüyorum ismini hatırlayamadım. dev kabak tohumu getirmiş yetiştirmeye çalışıyor falan vizyon ne güzel şey. araştırmak ne güzel. sadece üretmekte yetmiyor konuna çok hakim olmakta gerekiyor. </p><p>şimdi eskiden biz 12-13 hayvan bakardık holstein kırmaları. bizim yörede yaygındır. hayvan sabah 8.30-10.30 akşam 17.00-21.00 arası kırda bayırda gezer merada ne yerse yer sabah akşam bu hayvanlar sağılır hayvan başı 3-4 litre süt zor alınırdı. he unutmadan sabahları az bi saman aç karna çıkmasınlar meraya diye bir de akşam az miktarda süt yemi verilirdi. bunların yavruları 1.5 yaşına kadar kırda bayırda gezer sonra bir sene kapalı besi yapılır satılır 2,5 3 yaşında parasıyla Allah bereket versin derdik. yanında büyükbabamlar arı işi yapardı. onmazdık ama ölmezdikte. </p><p>şimdi teknoloji yaygınlaştı çiftçi tv bereket tv gibi programlar arttı. gördük ki biz kendimizi kandırıyormuşuz. ne besi yapabiliyoruz ne süt üretebiliyoruz. he bizim yörede hala yukarıda anlattığım sistem devam ediyor. meraları görseniz ama hep boş.</p><p>şimdi bizde bir ufak işler yapalım diyoruz ama koyun beslenirken bir ufak hesap etmek gerekiyor. ne yer ne içer. ne kadar yer. masrafı ne olur gibi. bizim ki fizibilite soruşturması diyelim. çok kazandırsın derdinde değiliz geçirdirsin derdindeyiz. mesela sitede bir abimiz hesap yapmış</p><p></p><p></p><p></p><p>adam zarar göstermiş ama koyun başına 240 tl çoban masrafı yazmış nasıl hesapladı anlamadım hesabı eleştirmiyorum ama bana 100 koyuna 240*100 tl lik çoban masrafı yanıma kar kalsa yetiyor. bu bir kaç sene öncenin hesabı belki bilmiyorum. </p><p>Sitede birde şöyle bir durum var. kime ne sorsak yapma batarsın diyor. gerçekten bu kadar kötü mü durumlar.</p><p>yani birisi şuraya % 50 ot %30 arpa değilde bir koyun günde yarım balya ot 5 kilo arpa gibi bir döküm çıkarsa ne güzel olur. veya bunun bir kitabı varsa ders kitabı da olur. bu sene zaten 2. üniversiye kayıt olacağım. laborant ve veteriner sağlık veya tarım bölümlerinden birini okuyacağım. şehirden bunaldık artık</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="meraklibiracemi, post: 1233467, member: 77290"] Hocam umut veren cevabınız için teşekkür ederim. Benim bu siteye kayıt olmamdaki amaç birşeyler öğrenebilmek soru sorabilmek cevap alabilmek tarım konularında. çokta güzel arkadaşlar var konularına çok hakim. adam dün görüyorum ismini hatırlayamadım. dev kabak tohumu getirmiş yetiştirmeye çalışıyor falan vizyon ne güzel şey. araştırmak ne güzel. sadece üretmekte yetmiyor konuna çok hakim olmakta gerekiyor. şimdi eskiden biz 12-13 hayvan bakardık holstein kırmaları. bizim yörede yaygındır. hayvan sabah 8.30-10.30 akşam 17.00-21.00 arası kırda bayırda gezer merada ne yerse yer sabah akşam bu hayvanlar sağılır hayvan başı 3-4 litre süt zor alınırdı. he unutmadan sabahları az bi saman aç karna çıkmasınlar meraya diye bir de akşam az miktarda süt yemi verilirdi. bunların yavruları 1.5 yaşına kadar kırda bayırda gezer sonra bir sene kapalı besi yapılır satılır 2,5 3 yaşında parasıyla Allah bereket versin derdik. yanında büyükbabamlar arı işi yapardı. onmazdık ama ölmezdikte. şimdi teknoloji yaygınlaştı çiftçi tv bereket tv gibi programlar arttı. gördük ki biz kendimizi kandırıyormuşuz. ne besi yapabiliyoruz ne süt üretebiliyoruz. he bizim yörede hala yukarıda anlattığım sistem devam ediyor. meraları görseniz ama hep boş. şimdi bizde bir ufak işler yapalım diyoruz ama koyun beslenirken bir ufak hesap etmek gerekiyor. ne yer ne içer. ne kadar yer. masrafı ne olur gibi. bizim ki fizibilite soruşturması diyelim. çok kazandırsın derdinde değiliz geçirdirsin derdindeyiz. mesela sitede bir abimiz hesap yapmış adam zarar göstermiş ama koyun başına 240 tl çoban masrafı yazmış nasıl hesapladı anlamadım hesabı eleştirmiyorum ama bana 100 koyuna 240*100 tl lik çoban masrafı yanıma kar kalsa yetiyor. bu bir kaç sene öncenin hesabı belki bilmiyorum. Sitede birde şöyle bir durum var. kime ne sorsak yapma batarsın diyor. gerçekten bu kadar kötü mü durumlar. yani birisi şuraya % 50 ot %30 arpa değilde bir koyun günde yarım balya ot 5 kilo arpa gibi bir döküm çıkarsa ne güzel olur. veya bunun bir kitabı varsa ders kitabı da olur. bu sene zaten 2. üniversiye kayıt olacağım. laborant ve veteriner sağlık veya tarım bölümlerinden birini okuyacağım. şehirden bunaldık artık [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt