PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="akkoyunlu" data-source="post: 1474717" data-attributes="member: 79902"><p>Başlığımda direkt olarak kuzu etinin israf edilmesi olarak ifade etmemiş olsam da memleketimizde kuzu etine rağbet sebebi ile kardan zararımızın çok fazla olduğunu düşünüyorum.</p><p>Kuzu etine en yakın seçenek olarak, hemen kesilmesindense erkek kuzuların burularak hayvanın yağlanması, iri ve semiz olması, etinin tatlanması başlığımda değerlendirmek istedim.</p><p>Konu başlında yer alan bir husus; normal kuzulara nispetle bu daha iri ve semiz olacak olan burulmuş bir kuzunun daha fazla yeme yönelmesine ilişkin olacak.</p><p>Şayet bilgi sahibi üreticilerimiz var ise, buradan veya "Kuzu eti, verimliliği arttırma yolları" isimli konu başlığından;</p><p>normal bir kuzunun koç oluncaya kadar periyodik olarak ne kadar yem tükettiği ve burulmuş bir kuzunun iri bir koç olana kadar tükettiği yem oranına dair (Yetişkinliğe ulaşıncaya kadar ve yetişkinliğe ulaştıktan sonraki dönemlerde) paylaşımda bulunurlarsa, yetiştirmek niyetinde olanlar hangi aralıkta besiye çekeceklerine dair fikir sahibi olabilirler. </p><p></p><p>Ayrıca, besicilerin verdiği röportajlarda; lezzet olarak kuzu eti her tür koyun türünde aynı olduğu, yetişkin olduktan sonra cinsine göre, yemlenmesine göre lezzetinin değiştiği söyleniyor. Bu minvalde;</p><p>burulmuş bir erkek kuzunun, yetişkin bir koç olduktan sonra etinin lezzeti, yemlenmesi ve hayvanın cinsine göre ne kadar değişiyor? Bilgi sahibi olan arkadaşlar katkıda bulunabilirler.</p><h3></h3></blockquote><p></p>
[QUOTE="akkoyunlu, post: 1474717, member: 79902"] Başlığımda direkt olarak kuzu etinin israf edilmesi olarak ifade etmemiş olsam da memleketimizde kuzu etine rağbet sebebi ile kardan zararımızın çok fazla olduğunu düşünüyorum. Kuzu etine en yakın seçenek olarak, hemen kesilmesindense erkek kuzuların burularak hayvanın yağlanması, iri ve semiz olması, etinin tatlanması başlığımda değerlendirmek istedim. Konu başlında yer alan bir husus; normal kuzulara nispetle bu daha iri ve semiz olacak olan burulmuş bir kuzunun daha fazla yeme yönelmesine ilişkin olacak. Şayet bilgi sahibi üreticilerimiz var ise, buradan veya "Kuzu eti, verimliliği arttırma yolları" isimli konu başlığından; normal bir kuzunun koç oluncaya kadar periyodik olarak ne kadar yem tükettiği ve burulmuş bir kuzunun iri bir koç olana kadar tükettiği yem oranına dair (Yetişkinliğe ulaşıncaya kadar ve yetişkinliğe ulaştıktan sonraki dönemlerde) paylaşımda bulunurlarsa, yetiştirmek niyetinde olanlar hangi aralıkta besiye çekeceklerine dair fikir sahibi olabilirler. Ayrıca, besicilerin verdiği röportajlarda; lezzet olarak kuzu eti her tür koyun türünde aynı olduğu, yetişkin olduktan sonra cinsine göre, yemlenmesine göre lezzetinin değiştiği söyleniyor. Bu minvalde; burulmuş bir erkek kuzunun, yetişkin bir koç olduktan sonra etinin lezzeti, yemlenmesi ve hayvanın cinsine göre ne kadar değişiyor? Bilgi sahibi olan arkadaşlar katkıda bulunabilirler. [HEADING=2][/HEADING] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt