PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 906832" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ahmet koyun başına 100 kg kesif yem çoğunlukla yeterli olur. Lakin saman yerine ot tercih etmek gerekli. Nedeni, samanın proteyin bakımından çok zayıf olması. </p><p></p><p>Hayvan beslenmesinde bir sürü denge var ama önceliğe sahip iki denge mevcut. </p><p></p><p>1-) kaba-kesif yem dengesi</p><p>2-) enerji-proteyin dengesi</p><p></p><p>Arpa: enerji</p><p>Silaj: enerji</p><p>Saman: enerji </p><p></p><p>Proteyin nerde?</p><p></p><p>Ama </p><p>Arpa: enerji</p><p>Ot: proteyin + enerji</p><p></p><p>Doğru olan bu. Ot yerine saman verdiğinde olaşacak protein ihtiyacını karşılamak için 'fabrika yemi' kulanmak zorunda kalıyor yetiştiriciler. Bu da 'satın yem olmadan hayvan bakılmaz' gibi bir düşünce yaratıyor. Sürekli enerji verilen ve proteyine yüksek derecede ihtiyaç duyan hayvan, fabrika yemi gibi içerisinde proteyin bulunan bi yem ile takviye edildiğimde hemen karşılık veriyor. Oysa aynı dönemde yeşil biçilip usulüne uygun balyalanmış olarak verilen ot, bu ihtiyacı tamamen karşılar. Üstelik paramız da cemizde kalır. </p><p></p><p>Ahmet ısrarla ama ısrarla tekrar ediyorum. Fabrika yemi yerine ot alın. Yonca, bezelye, fiğ yada ota biçilmiş arpa-buğday-yulaf. Hiç farketmez. Hem hayvanlarınız sağlıklı olsun, hem de paranız cebinizde kalsın. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Teşekkür ederim Cihangir Abi. </p><p></p><p>Bizim bilmemiz, başkasının işine yaramalı ki, amacına ulaşsın. </p><p></p><p>Ikimizin de 1 ' er tane elması olsun. </p><p>Sen bana bir elma, ben sana bir elma verirsem, sonuç değişmez. İkimizin de yine 1 ' er tane elması olur. </p><p></p><p>Ikimizin de 1 ' er bilgisi olsun. </p><p>Sen bana bir bilgi, ben sana bir bilgi verdiğimşzde ise sonuç değişir. Ikimizin de 2 ' şer tane bilgisi olur. </p><p></p><p>Verdikçe eksilmeyen çok az şeyden biri bilgi..</p><p></p><p>Keşke sitedeki 50.000 üye de farkına varsa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 906832, member: 21067"] [b]Ynt: Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.[/b] Ahmet koyun başına 100 kg kesif yem çoğunlukla yeterli olur. Lakin saman yerine ot tercih etmek gerekli. Nedeni, samanın proteyin bakımından çok zayıf olması. Hayvan beslenmesinde bir sürü denge var ama önceliğe sahip iki denge mevcut. 1-) kaba-kesif yem dengesi 2-) enerji-proteyin dengesi Arpa: enerji Silaj: enerji Saman: enerji Proteyin nerde? Ama Arpa: enerji Ot: proteyin + enerji Doğru olan bu. Ot yerine saman verdiğinde olaşacak protein ihtiyacını karşılamak için 'fabrika yemi' kulanmak zorunda kalıyor yetiştiriciler. Bu da 'satın yem olmadan hayvan bakılmaz' gibi bir düşünce yaratıyor. Sürekli enerji verilen ve proteyine yüksek derecede ihtiyaç duyan hayvan, fabrika yemi gibi içerisinde proteyin bulunan bi yem ile takviye edildiğimde hemen karşılık veriyor. Oysa aynı dönemde yeşil biçilip usulüne uygun balyalanmış olarak verilen ot, bu ihtiyacı tamamen karşılar. Üstelik paramız da cemizde kalır. Ahmet ısrarla ama ısrarla tekrar ediyorum. Fabrika yemi yerine ot alın. Yonca, bezelye, fiğ yada ota biçilmiş arpa-buğday-yulaf. Hiç farketmez. Hem hayvanlarınız sağlıklı olsun, hem de paranız cebinizde kalsın. Teşekkür ederim Cihangir Abi. Bizim bilmemiz, başkasının işine yaramalı ki, amacına ulaşsın. Ikimizin de 1 ' er tane elması olsun. Sen bana bir elma, ben sana bir elma verirsem, sonuç değişmez. İkimizin de yine 1 ' er tane elması olur. Ikimizin de 1 ' er bilgisi olsun. Sen bana bir bilgi, ben sana bir bilgi verdiğimşzde ise sonuç değişir. Ikimizin de 2 ' şer tane bilgisi olur. Verdikçe eksilmeyen çok az şeyden biri bilgi.. Keşke sitedeki 50.000 üye de farkına varsa. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Koyuncuk Hakkında Pratik Bilgiler.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt