PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
koyunculuk hakkında bir kaç soru
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="tura30" data-source="post: 941513" data-attributes="member: 14208"><p><strong>Ynt: koyunculuk hakkında bir kaç soru</strong></p><p></p><p>arkadaşbana sormuş ekizli ne artırır diye eksim olabilir fakat bildiklerimi dilim döndükce anlatıyım</p><p> koç katımında ikizlik fazla olur (kızlgınlık fazla olu bu sürede)</p><p>bakım çok iyi olmalı hayvanlar zayıf olmamalı</p><p>koç katımı mutlaka en fazla 25 koyuna 1 koç gelecek şekilde koç bulunmalı</p><p>koyunların koçsaması sırasında fazla gezdirmemek lazım</p><p>koç katımında koyunları ürkütmemek lazım</p><p>koç katımında hendeklerden atlatmamak lazım</p><p>koç katımında yemleme yapılmalı (koç katmadan 15 gün önce verilmeli )bana göre</p><p>kuzuların ekiz olandan damızlık seçilmeli</p><p> gece yayımından bahzedilmiş keçiler gece yayımı olmaz çünkü keçi gece korkar.koyunun gündüz yayılması pozitif yönde deil bilakiz negatif yönde etkileniz koyun sıca sevmez + gece yayımında koyun toplu yayılır ve gündüz 2 saatde yedini gece 1 saatde yer.+biz burda örüm deriz örüm yaymakta koyuna + olan etkenlerdendir</p><p> unutmadan şunu söyleyimnekadar bakarsanız bakın bakımı nekadar iyi olursa olsun aşılarını mutlaka yaptırmalısınız.</p><p> paranız nekadar çok olursa olsun bu işisevmeniz gerekir bu işi yacam derken elinize kalem alıp şukadar kuzu alırım şu fiyatdan satarım derseniz bu işi yapamazsınız koyunla uğraşan insan fazla insanlarla haşır neşir olanlar deil yanlız kalmayı isdeyen insanlar yapar kahve alışkanlın varsa içki ortamın varsa siz bu işi yapamazsınız başta söyleyim.</p><p> koyuna çoban tutarım diye deil ben güdebilirmiyim diye düşünmelisin +bu işte aileyin fikride çok önemli ileyin izni yoksa maçoluk yapılmamalı benim gbi aileyide kaybedersin neyse benden bukadar bol kazançlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tura30, post: 941513, member: 14208"] [b]Ynt: koyunculuk hakkında bir kaç soru[/b] arkadaşbana sormuş ekizli ne artırır diye eksim olabilir fakat bildiklerimi dilim döndükce anlatıyım koç katımında ikizlik fazla olur (kızlgınlık fazla olu bu sürede) bakım çok iyi olmalı hayvanlar zayıf olmamalı koç katımı mutlaka en fazla 25 koyuna 1 koç gelecek şekilde koç bulunmalı koyunların koçsaması sırasında fazla gezdirmemek lazım koç katımında koyunları ürkütmemek lazım koç katımında hendeklerden atlatmamak lazım koç katımında yemleme yapılmalı (koç katmadan 15 gün önce verilmeli )bana göre kuzuların ekiz olandan damızlık seçilmeli gece yayımından bahzedilmiş keçiler gece yayımı olmaz çünkü keçi gece korkar.koyunun gündüz yayılması pozitif yönde deil bilakiz negatif yönde etkileniz koyun sıca sevmez + gece yayımında koyun toplu yayılır ve gündüz 2 saatde yedini gece 1 saatde yer.+biz burda örüm deriz örüm yaymakta koyuna + olan etkenlerdendir unutmadan şunu söyleyimnekadar bakarsanız bakın bakımı nekadar iyi olursa olsun aşılarını mutlaka yaptırmalısınız. paranız nekadar çok olursa olsun bu işisevmeniz gerekir bu işi yacam derken elinize kalem alıp şukadar kuzu alırım şu fiyatdan satarım derseniz bu işi yapamazsınız koyunla uğraşan insan fazla insanlarla haşır neşir olanlar deil yanlız kalmayı isdeyen insanlar yapar kahve alışkanlın varsa içki ortamın varsa siz bu işi yapamazsınız başta söyleyim. koyuna çoban tutarım diye deil ben güdebilirmiyim diye düşünmelisin +bu işte aileyin fikride çok önemli ileyin izni yoksa maçoluk yapılmamalı benim gbi aileyide kaybedersin neyse benden bukadar bol kazançlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
koyunculuk hakkında bir kaç soru
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt