PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
koyunculuk nasıl yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 694692" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: koyunculuk nasıl yapılır</strong></p><p></p><p>Saldım çayıra mevlam kayıra yöntemi maliyeti düşük. Tabi bizde 60 , kadar var şu an babam ilgileniyor. benim işim büyükbaş ve kuru tarım.İşimiz beraber 80 dönüm etrafı tel çevrili mera var koyunlar orada şu an akşam gelir çıkarır gezdirir uygun yerlere 2 saat kadar . Sayaya kapatırken ayırıyor kuzuları sabah tek öğün sağıyor tekrar karıştırıyor kuzularla beraber meraya.Önlerinde kafeslerde devamlı kuru ot bulunuyor. 300 kadar baktık koyun eskiden köy meraları var idi 1600 dönüm, oraları ihale ile kiraya verilir bizde alır idik hem koyu hem inek hem çiftçilik olunca, kimse bizim kadar arttıramıyordu ihalenin fiyatını , ozaman bir çoban çalıştırıyorduk . Çok para kazandık bereket versin. Şu an babam 60 taneyi kendi bakıyor.Kendi yerimizde, hobi gibi iyi vakit geçiriyor zaten . Kuzu satmaz erkekleri kurbanlık dişileri koyun yapar ,kapasiteyi aşınca 20 -30 damızlık koyun satar, deneyimli bu konuda,etrafı çevrili mera olun ca kendinede vakit kalıyor 5 vakit namaz camide. Mekanlarda da yakın zaten eve 1 km. Doğdum büyüdüm koyun var bizde hep.Yeri uygun olana tavsiye ederim.Şu an bende inekçilikten vaz geçip koyun ,ve kuru tarım, yapsam iyi olacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 694692, member: 25443"] [b]Ynt: koyunculuk nasıl yapılır[/b] Saldım çayıra mevlam kayıra yöntemi maliyeti düşük. Tabi bizde 60 , kadar var şu an babam ilgileniyor. benim işim büyükbaş ve kuru tarım.İşimiz beraber 80 dönüm etrafı tel çevrili mera var koyunlar orada şu an akşam gelir çıkarır gezdirir uygun yerlere 2 saat kadar . Sayaya kapatırken ayırıyor kuzuları sabah tek öğün sağıyor tekrar karıştırıyor kuzularla beraber meraya.Önlerinde kafeslerde devamlı kuru ot bulunuyor. 300 kadar baktık koyun eskiden köy meraları var idi 1600 dönüm, oraları ihale ile kiraya verilir bizde alır idik hem koyu hem inek hem çiftçilik olunca, kimse bizim kadar arttıramıyordu ihalenin fiyatını , ozaman bir çoban çalıştırıyorduk . Çok para kazandık bereket versin. Şu an babam 60 taneyi kendi bakıyor.Kendi yerimizde, hobi gibi iyi vakit geçiriyor zaten . Kuzu satmaz erkekleri kurbanlık dişileri koyun yapar ,kapasiteyi aşınca 20 -30 damızlık koyun satar, deneyimli bu konuda,etrafı çevrili mera olun ca kendinede vakit kalıyor 5 vakit namaz camide. Mekanlarda da yakın zaten eve 1 km. Doğdum büyüdüm koyun var bizde hep.Yeri uygun olana tavsiye ederim.Şu an bende inekçilikten vaz geçip koyun ,ve kuru tarım, yapsam iyi olacak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
koyunculuk nasıl yapılır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt