PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
koyunculuk nasıl yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet Orhan" data-source="post: 909830" data-attributes="member: 58125"><p><strong>Ynt: koyunculuk nasıl yapılır</strong></p><p></p><p>Arkadaşlar </p><p></p><p>3 yıldır 160 koyun bakıyoruz merinos kıvırcık kırması benim hedefim hayvan başına 1 dönüm yer ekip 500 kg arpa-buğday verimi almak. Bu sene bu hedefin %80 ine ulaşacağız inşallah. Yıllık hayvan başına 1.000 TL ciro yapılmalı bu işte. Yani 2 kuzu alacaksın 500 TL ortalama ile satacaksın. </p><p>Maliyetleri kontrol altına almak çok önemli şöyle bir hesaplama yapalım;</p><p>1-1 hayvanın ortalama bir yılda (5 ay kapalı içeride 2 ay da doğum sonrası besi) maksimim 250 Kg Buğday-Arpa yiyecek TL değeri: 175 TL Kendin ektiğinde yaklaşık 100 TL.</p><p>2- Yılda bir hayvan 5 ay kapalı iken yaklaşık 10 balya ot yiyecek piyasa değeri ile 100 TL kendin üretirsen 5 TL. </p><p>3- İki kuzunun 50 Kg fabrika yemi 70 Kg da arpa buğday yer maliyeti yaklaşık 100 TL.</p><p>4- Kuzu 2 balya ot yer satış fiyatıyla 20 TL, üretim maliyeti 10 TL. </p><p>Kendin Ürettiğinde karlılık analizi;</p><p>Satış Fiyatı 1.000 TL </p><p>Koyun Yem maliyeti;150 TL</p><p>2 adet kuzu besi maliyeti;220 TL </p><p>Ortalama sağlık gideri: 30 TL</p><p>Koyun başı Çoban Maliyeti;150 TL</p><p>Genel Yönetim Gideri; 50 TL </p><p></p><p><u>Maliyet Toplamı; 600 TL</u><u>Koyun başı kar 400 TL</u></p><p></p><p>150 Koyunda 60.000 TL para kazanılabilir gözüküyor. Ama ölüm-doğum-fiyat değişkenleri işi daha iyi ya da daha kötü sonuçlandırabilir. </p><p></p><p>selamlar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet Orhan, post: 909830, member: 58125"] [b]Ynt: koyunculuk nasıl yapılır[/b] Arkadaşlar 3 yıldır 160 koyun bakıyoruz merinos kıvırcık kırması benim hedefim hayvan başına 1 dönüm yer ekip 500 kg arpa-buğday verimi almak. Bu sene bu hedefin %80 ine ulaşacağız inşallah. Yıllık hayvan başına 1.000 TL ciro yapılmalı bu işte. Yani 2 kuzu alacaksın 500 TL ortalama ile satacaksın. Maliyetleri kontrol altına almak çok önemli şöyle bir hesaplama yapalım; 1-1 hayvanın ortalama bir yılda (5 ay kapalı içeride 2 ay da doğum sonrası besi) maksimim 250 Kg Buğday-Arpa yiyecek TL değeri: 175 TL Kendin ektiğinde yaklaşık 100 TL. 2- Yılda bir hayvan 5 ay kapalı iken yaklaşık 10 balya ot yiyecek piyasa değeri ile 100 TL kendin üretirsen 5 TL. 3- İki kuzunun 50 Kg fabrika yemi 70 Kg da arpa buğday yer maliyeti yaklaşık 100 TL. 4- Kuzu 2 balya ot yer satış fiyatıyla 20 TL, üretim maliyeti 10 TL. Kendin Ürettiğinde karlılık analizi; Satış Fiyatı 1.000 TL Koyun Yem maliyeti;150 TL 2 adet kuzu besi maliyeti;220 TL Ortalama sağlık gideri: 30 TL Koyun başı Çoban Maliyeti;150 TL Genel Yönetim Gideri; 50 TL [u]Maliyet Toplamı; 600 TL[/u][u]Koyun başı kar 400 TL[/u] 150 Koyunda 60.000 TL para kazanılabilir gözüküyor. Ama ölüm-doğum-fiyat değişkenleri işi daha iyi ya da daha kötü sonuçlandırabilir. selamlar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
koyunculuk nasıl yapılır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt