PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
kpss kalkıyormuş?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 841286" data-attributes="member: 48547"><p><strong>Ynt: kpss kalkıyormuş?</strong></p><p></p><p>Torpil sistemi gelecek yani... Sözlü mülakatta bir çok etken var. Mülakatı yapacakların tarafsızlığını bir tarafa bırakırsak, psikolojik olarak etkiler var. Mesela senden bir önce mülakata giren kişi çok iyi yapıp çıkarsa, senin iyi geçen mülakatın kötüymüş gibi bir algı oluşuyor. Ya da senden öncekinin mülakatı kötü geçti, sen biraz iyi yaparsan çok iyiymişsin gibi bir algı oluşuyor. Buna kontrast hatası denir.</p><p></p><p>Hale etkisi hatası, kişinin güzelliği, yakışıklılığı gibi etkenlerin mülakatçı üzerinde olumlu etki yapması. Ya da tam tersi... </p><p></p><p>Bir çok etki var. Mülakat hataları diye aratma yaparsanız bulabilirsiniz sanıyorum. Bu nedenle mülakat tek başına çok sağlıklı bir yöntem değil. Hatta bana kalırsa sağlıklı bir yöntem değil. Torpiliydi, bu tarz hatalarıydı, mülakatçının psikolojisiydi, mülakata girenin o gün ki durumuydu... Bunlar bir anda mülakatın seyrini değiştirecek nedenler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 841286, member: 48547"] [b]Ynt: kpss kalkıyormuş?[/b] Torpil sistemi gelecek yani... Sözlü mülakatta bir çok etken var. Mülakatı yapacakların tarafsızlığını bir tarafa bırakırsak, psikolojik olarak etkiler var. Mesela senden bir önce mülakata giren kişi çok iyi yapıp çıkarsa, senin iyi geçen mülakatın kötüymüş gibi bir algı oluşuyor. Ya da senden öncekinin mülakatı kötü geçti, sen biraz iyi yaparsan çok iyiymişsin gibi bir algı oluşuyor. Buna kontrast hatası denir. Hale etkisi hatası, kişinin güzelliği, yakışıklılığı gibi etkenlerin mülakatçı üzerinde olumlu etki yapması. Ya da tam tersi... Bir çok etki var. Mülakat hataları diye aratma yaparsanız bulabilirsiniz sanıyorum. Bu nedenle mülakat tek başına çok sağlıklı bir yöntem değil. Hatta bana kalırsa sağlıklı bir yöntem değil. Torpiliydi, bu tarz hatalarıydı, mülakatçının psikolojisiydi, mülakata girenin o gün ki durumuydu... Bunlar bir anda mülakatın seyrini değiştirecek nedenler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
kpss kalkıyormuş?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt