PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Kubota
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Kubota m8540 Hidrolik ve Çekiş problemi!!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Barış UZEL" data-source="post: 1216368" data-attributes="member: 5758"><p>Abi konya fuarında kubota standına gittim e lift konusunu soranlar oldu bayiler ilerde e lift takıalcak gibi birşey söylemedi internette benim yaptığım sistemi soranlar oldu böyle bir sistem varmış diye sistemi anlattılar. Sonrasında o sistemi benim yaptığımı söyledim. </p><p> Performans konusunda ilk geldiğinde bende memnun değildim sitede dile getirdim ama benim sorunum farklı çıktı EGR valfi açık kaldığı için egzos gazını sürekli silindirlere verip performansı düşürüyordu. Sezon sonunda hem EGR valfini yaptılar hemde yakıt pompa ayarını yaptılar o şekilde fazla kullanamadan komşudan aldığımız mazotta su ve krem gibi farklı birşey yüzünden pompayı tıkadı tekrar servise gönderdik çekişinin zayıf olduğunu söyledik tekrar ayarlandıktan sonra hem çekiş hem yakıt yönünden şu anda memnunum 5 li 13'' düz bilek ünlü pulluk takviye 6 ile rahat çekiyor hızda motor devrine göre 6,5-7,5km aralığında gidiyor. 9 lu çizel yine aynı vites ve hızda çekiyor. </p><p> M9540 ile aynı tarlayı aynı 9 lu çizel ile beraber sürdük traktör sıfır gelmişti. M8540 ile yol 1 viteste rahatça giderken M9540 takviye 6 ile zorlanarak gidiyordu. M9540 ın hidrolik hassasiyeti ayarsız olduğu için bizim traktöre yetişemiyordu tarlada onu ayarladıktan sonra M8540 tan daha rahat şekilde tarlayı sürmeye devam ettik.</p><p></p><p>Çekiş konusunda öyle 16 valf motor iyi çeker şöyle gider böyle gider gibi abartılacak birşeyi yok bana göre çekişi emsalleri ile aynı ne iyi ne de kötü. İyi ayarlanmamış hidrolik hassasiyeti motoru kesinlikle rezil ediyor çevremde kimin traktörünün hidroliğini ayarladıysam çok fark olduğunu söyledi. Kubotalar emsallerinden hafif olduğu için çok çabuk patinaja düşüyor aldığımız sene pancar hasatı bittikten sonra ön lastiklere antifrizli su doldurup o sorunu hallettim. Şu anda matris armoni disk tilleri önü kalkmadan taşıyabiliyor en ağır ekipmanımız bu. </p><p></p><p>Tork değerini şu an hatırlamıyorum ama eve gidince kitapçıktan bakayım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Barış UZEL, post: 1216368, member: 5758"] Abi konya fuarında kubota standına gittim e lift konusunu soranlar oldu bayiler ilerde e lift takıalcak gibi birşey söylemedi internette benim yaptığım sistemi soranlar oldu böyle bir sistem varmış diye sistemi anlattılar. Sonrasında o sistemi benim yaptığımı söyledim. Performans konusunda ilk geldiğinde bende memnun değildim sitede dile getirdim ama benim sorunum farklı çıktı EGR valfi açık kaldığı için egzos gazını sürekli silindirlere verip performansı düşürüyordu. Sezon sonunda hem EGR valfini yaptılar hemde yakıt pompa ayarını yaptılar o şekilde fazla kullanamadan komşudan aldığımız mazotta su ve krem gibi farklı birşey yüzünden pompayı tıkadı tekrar servise gönderdik çekişinin zayıf olduğunu söyledik tekrar ayarlandıktan sonra hem çekiş hem yakıt yönünden şu anda memnunum 5 li 13'' düz bilek ünlü pulluk takviye 6 ile rahat çekiyor hızda motor devrine göre 6,5-7,5km aralığında gidiyor. 9 lu çizel yine aynı vites ve hızda çekiyor. M9540 ile aynı tarlayı aynı 9 lu çizel ile beraber sürdük traktör sıfır gelmişti. M8540 ile yol 1 viteste rahatça giderken M9540 takviye 6 ile zorlanarak gidiyordu. M9540 ın hidrolik hassasiyeti ayarsız olduğu için bizim traktöre yetişemiyordu tarlada onu ayarladıktan sonra M8540 tan daha rahat şekilde tarlayı sürmeye devam ettik. Çekiş konusunda öyle 16 valf motor iyi çeker şöyle gider böyle gider gibi abartılacak birşeyi yok bana göre çekişi emsalleri ile aynı ne iyi ne de kötü. İyi ayarlanmamış hidrolik hassasiyeti motoru kesinlikle rezil ediyor çevremde kimin traktörünün hidroliğini ayarladıysam çok fark olduğunu söyledi. Kubotalar emsallerinden hafif olduğu için çok çabuk patinaja düşüyor aldığımız sene pancar hasatı bittikten sonra ön lastiklere antifrizli su doldurup o sorunu hallettim. Şu anda matris armoni disk tilleri önü kalkmadan taşıyabiliyor en ağır ekipmanımız bu. Tork değerini şu an hatırlamıyorum ama eve gidince kitapçıktan bakayım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Kubota
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Kubota m8540 Hidrolik ve Çekiş problemi!!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt