PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Kubota
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Kubota m8540 - Turbo buyutme veya pompa enjektor ayari -Guc artirimi hk
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 1439023" data-attributes="member: 2401"><p>Ustad krank kesme olayi malumunuz yetersiz yağlama durumunda olur.. Eğer motor 1400rpm de 1600rpm e göre anormal az yağlama gösteriyorsa ozaman bu dediğiniz olabilir.. ama 1400 rpm de devir az olduğundan sürtünme az olacak yağlama oranı da o oranda az olacağı için çok bir fark olmaması lazım.. diceksinizki o devirdeki sıkıştırma basıncı artti güç artti bundan dolayı malzemeye fazla basınç olacak bu limitinin üstüne çıkarılmış bir makina için doğru olabilir.. ama kubota v3800 9540 ve 108s e kadar değişik gucteki traktorlwrde kullanılıyor.</p><p> Örneğin: 8540 in turbo ile gücüne 40nm ek katkı sağlamış olalım yani 1400dd de +40nm olsun.. ozaman zaten ayni motor 9540 ta 1400dd deki torka denk gelecektir yani stok halde 9540 in 1400dd de kullanılması da aynı riski içeriyor, ve şuana kadar kubota da krank kesmesi diye bir arızayı bırakın motor arızası daha duymadım illaki olmuş olabilir ama duyacağımız göreceğimiz adette olmamistir en azından.. krank kesme bana göre daha çok bakım zamanı geçmiş kalitesiz yağlar ve tıkanmış yağ filtreleri nedeniyle olması çok daha yüksek ihtimal.. </p><p></p><p>Burada motoru 1100dd de çalıştırmak uzun saatler sabit kuyruk mili işlerinde kullanmak falan olsa bu sıkı ti çıkarır ama ben açıkçası 200dd alt devirde çalışmanın çok etki edeceğini sanmiyorum.. </p><p></p><p>Traktörün düşük devirde canlamasinin bize faydası yüksek vitesle kalkislarda rahat kalkma kalkış hantalligini önleme sonrasında motorun boğulma durumunun zorlasmasi böylece sabit 1600dd mesela rahat iş yapması . Bundan dolayı yakıtın bir miktar düşmesi..</p><p></p><p>Ben şahsen sınırlarda kullanılan bir motora ekstra güç artırıcı güncellemeler yapılmasını uygun görmem.. serisinin en guclu modeli 3silindir 75bg bir traktore bu tür uygulama yaparsanız zaten sınırda olan sistemin aşırı zorlanması sebep olabilirsiniz..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 1439023, member: 2401"] Ustad krank kesme olayi malumunuz yetersiz yağlama durumunda olur.. Eğer motor 1400rpm de 1600rpm e göre anormal az yağlama gösteriyorsa ozaman bu dediğiniz olabilir.. ama 1400 rpm de devir az olduğundan sürtünme az olacak yağlama oranı da o oranda az olacağı için çok bir fark olmaması lazım.. diceksinizki o devirdeki sıkıştırma basıncı artti güç artti bundan dolayı malzemeye fazla basınç olacak bu limitinin üstüne çıkarılmış bir makina için doğru olabilir.. ama kubota v3800 9540 ve 108s e kadar değişik gucteki traktorlwrde kullanılıyor. Örneğin: 8540 in turbo ile gücüne 40nm ek katkı sağlamış olalım yani 1400dd de +40nm olsun.. ozaman zaten ayni motor 9540 ta 1400dd deki torka denk gelecektir yani stok halde 9540 in 1400dd de kullanılması da aynı riski içeriyor, ve şuana kadar kubota da krank kesmesi diye bir arızayı bırakın motor arızası daha duymadım illaki olmuş olabilir ama duyacağımız göreceğimiz adette olmamistir en azından.. krank kesme bana göre daha çok bakım zamanı geçmiş kalitesiz yağlar ve tıkanmış yağ filtreleri nedeniyle olması çok daha yüksek ihtimal.. Burada motoru 1100dd de çalıştırmak uzun saatler sabit kuyruk mili işlerinde kullanmak falan olsa bu sıkı ti çıkarır ama ben açıkçası 200dd alt devirde çalışmanın çok etki edeceğini sanmiyorum.. Traktörün düşük devirde canlamasinin bize faydası yüksek vitesle kalkislarda rahat kalkma kalkış hantalligini önleme sonrasında motorun boğulma durumunun zorlasmasi böylece sabit 1600dd mesela rahat iş yapması . Bundan dolayı yakıtın bir miktar düşmesi.. Ben şahsen sınırlarda kullanılan bir motora ekstra güç artırıcı güncellemeler yapılmasını uygun görmem.. serisinin en guclu modeli 3silindir 75bg bir traktore bu tür uygulama yaparsanız zaten sınırda olan sistemin aşırı zorlanması sebep olabilirsiniz.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Kubota
Teknik Bilgiler-Yorumlar
Kubota m8540 - Turbo buyutme veya pompa enjektor ayari -Guc artirimi hk
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt