PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Küçük Arazilerin Büyük Firmalara Bağlanması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YİGİDO" data-source="post: 1084262" data-attributes="member: 74853"><p>S.a bu konu hakkında bir iki yorum yapmak istiyorum okumayı seven kitap okuyan birisiyim john Steinbeck' in gazap üzümleri romanını okuyanlar belki vardır Amerika'da yaşanmış gerçek bir hikayeden yazılmıştır 1930larda halkın elindeki tarlaları firmalar ellerinden alıp büyük çiftlikler kurdular sonuç resmî rakamlarla 3 milyon kadar insan batıdaki veya çevredeki eyaletlere göçtüler ölenler hastalıklar vs hepsi cabası ve kendi tarihimizden örnek verecek okursak Osmanlı döneminde tımar sisteminin bozulmasının en büyük nedenleri köylüden alınan fahiş miktardaki vergilerdir bunun sonucunda büyük gaçgun göçleri olmuştur ve köyler boşalıp şehirlere ve dağlardaki köhne arazilere sığınmışlardır, işsizlik, kaos, hırsızlık vs vs bir sürü kargaşa çıkmıştır. </p><p></p><p>Sonrasında boşalan arazileri devlet ricalinden asker yönetici vs vs ellerine verip halka bir zulüm daha yapılmıştır köylü bu kez de yöneticilerin esiri olmuştur. Dediklerimin tarihte bir çok örneği var anlatıp canınızı sıkmayım, Söyleyeceğim aslında ben devlet düşmanı filan değilim yalnız ağaç gamgasıyla kaşınan bu halka dokunmasınlar Allah aşkına herkes şehirde yaşayacak diye bir kanun kural yok, herkes köyden göçüp nice yiğitleri asgari ücrete mahkum edildi, şehirlerde birilerinin kölesi oldular vs vs bunları yapacaklarına köydeki sosyal yaşamı geliştirseler, köylünün çocularını okutmak için çevre büyük köylere bölge okulları yayğınlaştırılsa, eğitim kalitelileştirilse, kimse doğduğu topraklardan istemeye istemeye gitmeye mecbur kalmaz, birilerinin bir kısım elit kesimin cebini doldurmak için milyonlarca köylüyü köleleştirmek en hafif tabirle haysiyetsizliktir, bu yapılırsa veya yapılmaya kalkışılırsa köy köy dolaşıp herkese anlatacağım el mi yaman bey mi yaman rahat bırakın kardeşim şu köylüyü gariban gurebayı, şehit olan biziz vatanını en çok seven biziz ezilen biziz birilerinin rahat uyku uyımasını sağlan biziz bu beyler bir yerlere yaranacak diye öyle bedava toprak yok devlette benim millette ellerini çeksinler benim Topraklarımdan!!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YİGİDO, post: 1084262, member: 74853"] S.a bu konu hakkında bir iki yorum yapmak istiyorum okumayı seven kitap okuyan birisiyim john Steinbeck' in gazap üzümleri romanını okuyanlar belki vardır Amerika'da yaşanmış gerçek bir hikayeden yazılmıştır 1930larda halkın elindeki tarlaları firmalar ellerinden alıp büyük çiftlikler kurdular sonuç resmî rakamlarla 3 milyon kadar insan batıdaki veya çevredeki eyaletlere göçtüler ölenler hastalıklar vs hepsi cabası ve kendi tarihimizden örnek verecek okursak Osmanlı döneminde tımar sisteminin bozulmasının en büyük nedenleri köylüden alınan fahiş miktardaki vergilerdir bunun sonucunda büyük gaçgun göçleri olmuştur ve köyler boşalıp şehirlere ve dağlardaki köhne arazilere sığınmışlardır, işsizlik, kaos, hırsızlık vs vs bir sürü kargaşa çıkmıştır. Sonrasında boşalan arazileri devlet ricalinden asker yönetici vs vs ellerine verip halka bir zulüm daha yapılmıştır köylü bu kez de yöneticilerin esiri olmuştur. Dediklerimin tarihte bir çok örneği var anlatıp canınızı sıkmayım, Söyleyeceğim aslında ben devlet düşmanı filan değilim yalnız ağaç gamgasıyla kaşınan bu halka dokunmasınlar Allah aşkına herkes şehirde yaşayacak diye bir kanun kural yok, herkes köyden göçüp nice yiğitleri asgari ücrete mahkum edildi, şehirlerde birilerinin kölesi oldular vs vs bunları yapacaklarına köydeki sosyal yaşamı geliştirseler, köylünün çocularını okutmak için çevre büyük köylere bölge okulları yayğınlaştırılsa, eğitim kalitelileştirilse, kimse doğduğu topraklardan istemeye istemeye gitmeye mecbur kalmaz, birilerinin bir kısım elit kesimin cebini doldurmak için milyonlarca köylüyü köleleştirmek en hafif tabirle haysiyetsizliktir, bu yapılırsa veya yapılmaya kalkışılırsa köy köy dolaşıp herkese anlatacağım el mi yaman bey mi yaman rahat bırakın kardeşim şu köylüyü gariban gurebayı, şehit olan biziz vatanını en çok seven biziz ezilen biziz birilerinin rahat uyku uyımasını sağlan biziz bu beyler bir yerlere yaranacak diye öyle bedava toprak yok devlette benim millette ellerini çeksinler benim Topraklarımdan!!!! [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Küçük Arazilerin Büyük Firmalara Bağlanması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt