PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Küçük Arazilerin Büyük Firmalara Bağlanması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1084323" data-attributes="member: 48547"><p>Benim dedemin babası bile köyde tarım ve hayvancılık yapmamış. Ben ise köyü çok sevdiğim için tarım ve hayvancılık ile uğraşmak istiyorum. Kendimi bildim bileli de bunun hayalini kuruyorum. Zaten köyde değiliz diye zamanında tarlalarımızı akraba dediğimiz açgözlüler almış. Kala kala 40-50 dönüm yerimiz kalmış. En büyük olanı da 10 dönüm civarı. Bunlara da göz diken olursa kafasına sıkarım. İster zengin olsun ister fakir. </p><p></p><p>Elin memleketinde köylüler, çiftçiler el üstünde tutulur, saygı gösterilir; bizim memlekette aşağılanır, ciddiye alınmaz ve sömürülür. </p><p></p><p>Toprakları milletin elinden alıp zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacağınıza milleti geliştirin. Dünyanın en pahalı yakıtlarını kullanıyoruz. Vergiler boyumuzu aştı. Biz ne yapalım? İmkan var da kullanmıyor muyuz? </p><p></p><p>Meralar zaten devlet kontrolünde olmalı. Ormanları iyileştirin, meraları iyileştirin, hayvanları iyileştirin, tarım ürünlerini iyileştirin... Bunlar zaten devletin görevi. İthal hayvan getirecek durumumuz yok diye, milyonluk çiftlikler kuracak imkanımız yok diye elimizden mi alacaksınız? </p><p></p><p>Hata bizde ama. Sesimizi çıkartmıyoruz. Herşeye eyvallah dersek böyle olur. Hayırdır kardeşim, kime sordun da bu kararı aldın, biz bunu istemiyoruz, bunu yapamazsınız diyemiyoruz. Adamlar yeri gelince biz emirleri millet alırız demesini iyi biliyor. Hadi emir verelim de uygulamasınlar. Tabi böyle bir şey desek çiftçilerin ne kadarı bize destek olur o da ayrı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1084323, member: 48547"] Benim dedemin babası bile köyde tarım ve hayvancılık yapmamış. Ben ise köyü çok sevdiğim için tarım ve hayvancılık ile uğraşmak istiyorum. Kendimi bildim bileli de bunun hayalini kuruyorum. Zaten köyde değiliz diye zamanında tarlalarımızı akraba dediğimiz açgözlüler almış. Kala kala 40-50 dönüm yerimiz kalmış. En büyük olanı da 10 dönüm civarı. Bunlara da göz diken olursa kafasına sıkarım. İster zengin olsun ister fakir. Elin memleketinde köylüler, çiftçiler el üstünde tutulur, saygı gösterilir; bizim memlekette aşağılanır, ciddiye alınmaz ve sömürülür. Toprakları milletin elinden alıp zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacağınıza milleti geliştirin. Dünyanın en pahalı yakıtlarını kullanıyoruz. Vergiler boyumuzu aştı. Biz ne yapalım? İmkan var da kullanmıyor muyuz? Meralar zaten devlet kontrolünde olmalı. Ormanları iyileştirin, meraları iyileştirin, hayvanları iyileştirin, tarım ürünlerini iyileştirin... Bunlar zaten devletin görevi. İthal hayvan getirecek durumumuz yok diye, milyonluk çiftlikler kuracak imkanımız yok diye elimizden mi alacaksınız? Hata bizde ama. Sesimizi çıkartmıyoruz. Herşeye eyvallah dersek böyle olur. Hayırdır kardeşim, kime sordun da bu kararı aldın, biz bunu istemiyoruz, bunu yapamazsınız diyemiyoruz. Adamlar yeri gelince biz emirleri millet alırız demesini iyi biliyor. Hadi emir verelim de uygulamasınlar. Tabi böyle bir şey desek çiftçilerin ne kadarı bize destek olur o da ayrı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Küçük Arazilerin Büyük Firmalara Bağlanması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt