PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Küçük Arazilerin Büyük Firmalara Bağlanması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="çiftçilikhayatı" data-source="post: 1084724" data-attributes="member: 48981"><p>Mesele düzenli bir sistemin kurulamiyacagina olan inanç ve ileride arazilere şirketlerin el koyması yada satın alıp çiftçiyi saf dışı bırakması. Ancak şirket kaliteli ürün üretimi için ciftciyle anlaşır ve çiftçi mağdur olmaz ise (her yonden ) bu sistem yürütülebilir. Ancak tekelleşme ve çiftçinin emeğini hiçe sayacak bir sistme.malatyada tutmaz. Malatya kayisicisi biraz zorda olsa yeniliğe açıktır. Yalnız ben burada kimsenin bahçesini şirkete bırakacağına inanmıyorum. Canını verir arazisini vermezler. Olacak sistem , şirketler ve çiftçilerin birbirlerini destekleyerek, kazan-kazan ilkesine uyarak karşılıklı saygı ve güç birliği içerisinde yürüyen bir sistemdir. Diğeri asla tutmaz. Ayrıca işi bilemeyen şirketi getirip saçma sapan ilaç, gübre ,budama uygulamaları olursa ve çiftçi bundan zarar görürse o şirket yetkilileri malatyaya adım atamalar bir daha.. bu sistemin yurumesi için şirketler piyasa üstünde alım yapmalılar. Mesela kalitesine göre belli fiyatlar olacak ve kota olmayacak. Kota kayısıyı geldi mi kimse kabul etmez bunu. Sözün kısası Malatya çiftçisi ekmeğine mani olacak bir sisteme asla müsaade etmez. Ancak yenilik ve gelir getirecek bir yapılanmayı kabul edecektir. Kar kayısı üreticilerin arazilerini ağaçlarını şirketlere devrwdecegi hayaline kapilmasin. Canı pahasına buna engel olunacaktır Malatya'da.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="çiftçilikhayatı, post: 1084724, member: 48981"] Mesele düzenli bir sistemin kurulamiyacagina olan inanç ve ileride arazilere şirketlerin el koyması yada satın alıp çiftçiyi saf dışı bırakması. Ancak şirket kaliteli ürün üretimi için ciftciyle anlaşır ve çiftçi mağdur olmaz ise (her yonden ) bu sistem yürütülebilir. Ancak tekelleşme ve çiftçinin emeğini hiçe sayacak bir sistme.malatyada tutmaz. Malatya kayisicisi biraz zorda olsa yeniliğe açıktır. Yalnız ben burada kimsenin bahçesini şirkete bırakacağına inanmıyorum. Canını verir arazisini vermezler. Olacak sistem , şirketler ve çiftçilerin birbirlerini destekleyerek, kazan-kazan ilkesine uyarak karşılıklı saygı ve güç birliği içerisinde yürüyen bir sistemdir. Diğeri asla tutmaz. Ayrıca işi bilemeyen şirketi getirip saçma sapan ilaç, gübre ,budama uygulamaları olursa ve çiftçi bundan zarar görürse o şirket yetkilileri malatyaya adım atamalar bir daha.. bu sistemin yurumesi için şirketler piyasa üstünde alım yapmalılar. Mesela kalitesine göre belli fiyatlar olacak ve kota olmayacak. Kota kayısıyı geldi mi kimse kabul etmez bunu. Sözün kısası Malatya çiftçisi ekmeğine mani olacak bir sisteme asla müsaade etmez. Ancak yenilik ve gelir getirecek bir yapılanmayı kabul edecektir. Kar kayısı üreticilerin arazilerini ağaçlarını şirketlere devrwdecegi hayaline kapilmasin. Canı pahasına buna engel olunacaktır Malatya'da. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Küçük Arazilerin Büyük Firmalara Bağlanması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt