PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Bolkar33" data-source="post: 979993" data-attributes="member: 60621"><p>Selamlar...</p><p></p><p>Muhtemelen bu başlığa benzer onlarca konu okumuşsunuzdur, inşaallah sabırla benim yazdıklarımı da okursunuz diye ümit ediyorum.</p><p></p><p>Ben bir fabrikada çalışıyordum ay sonunda fabrikanın daralması sonucunda işsiz kalacağım. Yaşımda 40 olduğu için ve mesleğime konu fabrikada neredeyse Türkiye ' de tekel olduğu için bu saatten sonra bir iş bulmam zor. Zaten kendimde artık çalışmak istemiyorum çünkü 18 yıllık 3 vardiyalı çalışma hayatı beni artık fazlasıyla yıprattı.</p><p></p><p>Sadede gelecek olursam Rahmetli Babam koyun besiciliği yapıyordu bende 11 yaşından 20 yaşına kadar bu işin içindeydim. Hali hazırda ise hobi olarak başladığım ama gitgide çoğalan arılarım var. Arılarım kışları yaşadığım yer Mersin ' de yazları ise memleketim olan Niğde Ulukışla da bulunduruyorum. </p><p></p><p>Benim amacım ise arıları çoğaltmak doğrudur ancak arıcılık yapan ne kadar tanıdığım varsa mutlaka ek iş yapıyorlar çünkü arıcılık bir bakarsanız çok iyi bal alıyorsunuz yeri geliyor sıfır çekiyorsunuz. Bu sebeble arıcılıkta neredeyse ek iş şart. Çoğu Arıcı ' da ya çalışıyor yada bağı bahçesi var.</p><p></p><p>Ben kuzu yada koyun yetiştiriciliğine girdiğimde arılarla beraber hareket etmek istiyorum. Kışları Mersin ' de arıları konakladığım köyde yazları ise Niğde ' de deki köyüme taşıyarak orada devam etmek istiyorum. Mersin ' de çok geniş bir mera yok ama Niğde ' de çok güzel bir mera var hatta yazları bu bölgeye belki 50-60 bin baş hayvan gelmektedir. Buna rağmen çok geniş meralar duruyor.</p><p></p><p>Floradan anlarım gerçi hep çiçek gözüyle baktım ama floranın zengin olduğu bölgeleri biliyorum.</p><p></p><p>Sizlerden almak istediğim öneriler ise</p><p></p><p>1- Kuzu alıp yetiştirmek mi daha mantıklı yoksa koyun besiciliğine girmek mi?</p><p>2- Arılardan bildiğim için bölgeye uyum çok çok önemli bu nedenle benim bölgede hangi ırkları önerirsiniz?</p><p>3- Kendime ait ağıl yok ama Nİğde ' de de çok güzel bir ağılı sezonluk 1000 lira gibi bir rakama kiralayabiliyorum. Yıllardır atıl duruyor.</p><p>4- Koyundan anlarım ama tabi ki de 20 yıllık yaşam içerisinde çok şey değişmiştir, dikkat edilecek hususları söylerseniz sevinirim.</p><p>5- Mera çok önemli bunun farkındayım Nisan ayından Ekim ayına kadar Niğde çok zengin , Ocak Mart ise Mersin çok güzel geçiyor bu taşıma fikri sizce uygulanabilir mi?</p><p>6- İlk etapta 50-70 gibi bir sayıyla girmek istiyorum bunun bir kısmını kuzu bir kısmını anaç koyun seçmek gereksiz mi?</p><p></p><p>uzun yazdım hakkınızı helal edin. Sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim</p><p></p><p>saygılarımla</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bolkar33, post: 979993, member: 60621"] Selamlar... Muhtemelen bu başlığa benzer onlarca konu okumuşsunuzdur, inşaallah sabırla benim yazdıklarımı da okursunuz diye ümit ediyorum. Ben bir fabrikada çalışıyordum ay sonunda fabrikanın daralması sonucunda işsiz kalacağım. Yaşımda 40 olduğu için ve mesleğime konu fabrikada neredeyse Türkiye ' de tekel olduğu için bu saatten sonra bir iş bulmam zor. Zaten kendimde artık çalışmak istemiyorum çünkü 18 yıllık 3 vardiyalı çalışma hayatı beni artık fazlasıyla yıprattı. Sadede gelecek olursam Rahmetli Babam koyun besiciliği yapıyordu bende 11 yaşından 20 yaşına kadar bu işin içindeydim. Hali hazırda ise hobi olarak başladığım ama gitgide çoğalan arılarım var. Arılarım kışları yaşadığım yer Mersin ' de yazları ise memleketim olan Niğde Ulukışla da bulunduruyorum. Benim amacım ise arıları çoğaltmak doğrudur ancak arıcılık yapan ne kadar tanıdığım varsa mutlaka ek iş yapıyorlar çünkü arıcılık bir bakarsanız çok iyi bal alıyorsunuz yeri geliyor sıfır çekiyorsunuz. Bu sebeble arıcılıkta neredeyse ek iş şart. Çoğu Arıcı ' da ya çalışıyor yada bağı bahçesi var. Ben kuzu yada koyun yetiştiriciliğine girdiğimde arılarla beraber hareket etmek istiyorum. Kışları Mersin ' de arıları konakladığım köyde yazları ise Niğde ' de deki köyüme taşıyarak orada devam etmek istiyorum. Mersin ' de çok geniş bir mera yok ama Niğde ' de çok güzel bir mera var hatta yazları bu bölgeye belki 50-60 bin baş hayvan gelmektedir. Buna rağmen çok geniş meralar duruyor. Floradan anlarım gerçi hep çiçek gözüyle baktım ama floranın zengin olduğu bölgeleri biliyorum. Sizlerden almak istediğim öneriler ise 1- Kuzu alıp yetiştirmek mi daha mantıklı yoksa koyun besiciliğine girmek mi? 2- Arılardan bildiğim için bölgeye uyum çok çok önemli bu nedenle benim bölgede hangi ırkları önerirsiniz? 3- Kendime ait ağıl yok ama Nİğde ' de de çok güzel bir ağılı sezonluk 1000 lira gibi bir rakama kiralayabiliyorum. Yıllardır atıl duruyor. 4- Koyundan anlarım ama tabi ki de 20 yıllık yaşam içerisinde çok şey değişmiştir, dikkat edilecek hususları söylerseniz sevinirim. 5- Mera çok önemli bunun farkındayım Nisan ayından Ekim ayına kadar Niğde çok zengin , Ocak Mart ise Mersin çok güzel geçiyor bu taşıma fikri sizce uygulanabilir mi? 6- İlk etapta 50-70 gibi bir sayıyla girmek istiyorum bunun bir kısmını kuzu bir kısmını anaç koyun seçmek gereksiz mi? uzun yazdım hakkınızı helal edin. Sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim saygılarımla [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt