PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sagalassos" data-source="post: 980000" data-attributes="member: 55193"><p><strong>Ynt: Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum</strong></p><p></p><p>1- Kuzu alıp yetiştirmek mi daha mantıklı yoksa koyun besiciliğine girmek mi? </p><p> <span style="color: blue">Erkek kuzu alıp yetiştirirsen kurbanda ya da kesime vererek karlı bir besi işi yapabilirsin. Anaç koyun işine girersen uzun vadeli düşünebilirsin, üretim olacak hayvan sayın çoğalacak bir kısmı satılacak vs. Zahmetli de olsa bu işte de para kazana bilirsin. Yem giderlerini de hesaplamalısın. </span></p><p></p><p>2- Arılardan bildiğim için bölgeye uyum çok çok önemli bu nedenle benim bölgede hangi ırkları önerirsiniz?</p><p> <span style="color: blue">Hem Niğde hem Mersin iline aynı anda adapte olacak koyun ırkı ??? Merinos , Sakız kırması, Tahirova cinsi uygun olabilir, hepside geçiş bölgelerine uygun karakterler.</span></p><p> </p><p>3. </p><p>4- Koyundan anlarım ama tabi ki de 20 yıllık yaşam içerisinde çok şey değişmiştir, dikkat edilecek hususları söylerseniz sevinirim.</p><p> <span style="color: blue">Dikkat edecek önemli bir gelişme yok, hastalılara karşı aşılarını zamanında yaptır, hayvanların durum ve gelişmelerini her daim takip et, iç dış paraziterlere karşı önlemi al, vereceğin yemlerin bozuk olmamasına özen göster. </span></p><p></p><p>5- Mera çok önemli bunun farkındayım Nisan ayından Ekim ayına kadar Niğde çok zengin , Ocak Mart ise Mersin çok güzel geçiyor bu taşıma fikri sizce uygulanabilir mi?</p><p> <span style="color: blue"> Hemde çok uygun...Süper. Ama süreyi uzatmalısın 2-3 ay çok kısa... Nerede ot bitti heme öbür tarafa göç..</span></p><p></p><p>6- İlk etapta 50-70 gibi bir sayıyla girmek istiyorum bunun bir kısmını kuzu bir kısmını anaç koyun seçmek gereksiz mi?</p><p> <span style="color: blue">Gereksiz tabi, Tek tip düşün, kafanı 3 e bölme. Alacaksın 50 tane anaç koyun içine de serbest aşım için yetişkin 2 tane koç tamamdır.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sagalassos, post: 980000, member: 55193"] [b]Ynt: Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum[/b] 1- Kuzu alıp yetiştirmek mi daha mantıklı yoksa koyun besiciliğine girmek mi? [color=blue]Erkek kuzu alıp yetiştirirsen kurbanda ya da kesime vererek karlı bir besi işi yapabilirsin. Anaç koyun işine girersen uzun vadeli düşünebilirsin, üretim olacak hayvan sayın çoğalacak bir kısmı satılacak vs. Zahmetli de olsa bu işte de para kazana bilirsin. Yem giderlerini de hesaplamalısın. [/color] 2- Arılardan bildiğim için bölgeye uyum çok çok önemli bu nedenle benim bölgede hangi ırkları önerirsiniz? [color=blue]Hem Niğde hem Mersin iline aynı anda adapte olacak koyun ırkı ??? Merinos , Sakız kırması, Tahirova cinsi uygun olabilir, hepside geçiş bölgelerine uygun karakterler.[/color] 3. 4- Koyundan anlarım ama tabi ki de 20 yıllık yaşam içerisinde çok şey değişmiştir, dikkat edilecek hususları söylerseniz sevinirim. [color=blue]Dikkat edecek önemli bir gelişme yok, hastalılara karşı aşılarını zamanında yaptır, hayvanların durum ve gelişmelerini her daim takip et, iç dış paraziterlere karşı önlemi al, vereceğin yemlerin bozuk olmamasına özen göster. [/color] 5- Mera çok önemli bunun farkındayım Nisan ayından Ekim ayına kadar Niğde çok zengin , Ocak Mart ise Mersin çok güzel geçiyor bu taşıma fikri sizce uygulanabilir mi? [color=blue] Hemde çok uygun...Süper. Ama süreyi uzatmalısın 2-3 ay çok kısa... Nerede ot bitti heme öbür tarafa göç..[/color] 6- İlk etapta 50-70 gibi bir sayıyla girmek istiyorum bunun bir kısmını kuzu bir kısmını anaç koyun seçmek gereksiz mi? [color=blue]Gereksiz tabi, Tek tip düşün, kafanı 3 e bölme. Alacaksın 50 tane anaç koyun içine de serbest aşım için yetişkin 2 tane koç tamamdır.[/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt