PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Bolkar33" data-source="post: 980287" data-attributes="member: 60621"><p><strong>Ynt: Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum</strong></p><p></p><p>Sağolasın.</p><p></p><p>Daha önce bahsettiğim gibi Babam koyun besiciliği yapardı benimde gençlik yıllarım koyunların içinde geçti. Elimde sopa koyun güderek geçirdim tatillerimi vs. Şu bir gerçek yıllar geçti, sanki en baştan başlıyormuşcasına hareket etmek istiyorum.</p><p></p><p>Arıcılık elbette kendi başına bir uğraş alanıdır ama arıcılığın en güzel yanı kışın serbestsinizdir. Ayrıca yazında olsa sürekli başında kalmanız gerekmiyor çerçeve istediği zaman verir geçersiniz ilkbahar sonbahar bakımlarını illa bir günde bitireceksiniz diye bir dertte yok yani arıcılık bir başka iş alanına müsade edebilir bir yapısı vardır.</p><p></p><p>Bal konusuna gelecek olursak dürüst bir Arıcıdan alacağınız yayla balının kg fiyatı 30 ile 40 liradır. Bunun üstündeki fiyatlarda genelde pahalı alınmış olur. Çam balı yeni çıktı genelde 20-30 lira arasındadır. </p><p></p><p>Arıcılıkta maalesef 2 büyük problem var ancak sizin sandığınız gibi yazın arıya şeker yedirerek bal elde etmek ikinci sıradadır. İlk problem maalesef arıcının eşi dostuda olsa kazıklamasıdır.</p><p></p><p>Türkiyede kg fiyatı 100 liranın üzerinde bal satılması tabiri caizse kazıkçılıktır.</p><p></p><p>Toptancıya 9 liraya bal vereceği sırada telefon eden arkadaşına aynı balı 70 liraya satan arıcılar var.</p><p></p><p>'Benim balım organik %100 doğal ' herkes böyle diyebilir. doğrudur belki yazın şeker vermemiştir ama öyle organik demeyle organik olmuyor. Sertifika alabilmek için kullanılan sac veya telin cinsinden tutunda en yakın bağ yada bahçeye 6 km kuş uçuşu uzaklık vs bir sürü şart isteniyor ve bu belge 3 senede zor alınıyor. </p><p></p><p>TEMA vakfı bile sadece sertifika sahibi bu bahsettiğim şartları yerine getiren arıcılardan toptan kg ' ı 45-50 liraya bal satın alıyor ve parekende olarak 95 liraya satıyor.</p><p></p><p>Şimdi sertifikalı organik üreticinin ürettiği bal 95 liraya satılırken sırf adamın sözüne güvenipte kg ' ına 300 lira hatta 400 liraya bal almak yada satmaya çalışmak bağışlayın ama kazıkçılıktır.</p><p></p><p>O yüzden baldan endişe ederken şeker katılıp katılmadığından endişe ediyorsunuz doğrudur ama bence fiyatından endişe edin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bolkar33, post: 980287, member: 60621"] [b]Ynt: Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum[/b] Sağolasın. Daha önce bahsettiğim gibi Babam koyun besiciliği yapardı benimde gençlik yıllarım koyunların içinde geçti. Elimde sopa koyun güderek geçirdim tatillerimi vs. Şu bir gerçek yıllar geçti, sanki en baştan başlıyormuşcasına hareket etmek istiyorum. Arıcılık elbette kendi başına bir uğraş alanıdır ama arıcılığın en güzel yanı kışın serbestsinizdir. Ayrıca yazında olsa sürekli başında kalmanız gerekmiyor çerçeve istediği zaman verir geçersiniz ilkbahar sonbahar bakımlarını illa bir günde bitireceksiniz diye bir dertte yok yani arıcılık bir başka iş alanına müsade edebilir bir yapısı vardır. Bal konusuna gelecek olursak dürüst bir Arıcıdan alacağınız yayla balının kg fiyatı 30 ile 40 liradır. Bunun üstündeki fiyatlarda genelde pahalı alınmış olur. Çam balı yeni çıktı genelde 20-30 lira arasındadır. Arıcılıkta maalesef 2 büyük problem var ancak sizin sandığınız gibi yazın arıya şeker yedirerek bal elde etmek ikinci sıradadır. İlk problem maalesef arıcının eşi dostuda olsa kazıklamasıdır. Türkiyede kg fiyatı 100 liranın üzerinde bal satılması tabiri caizse kazıkçılıktır. Toptancıya 9 liraya bal vereceği sırada telefon eden arkadaşına aynı balı 70 liraya satan arıcılar var. 'Benim balım organik %100 doğal ' herkes böyle diyebilir. doğrudur belki yazın şeker vermemiştir ama öyle organik demeyle organik olmuyor. Sertifika alabilmek için kullanılan sac veya telin cinsinden tutunda en yakın bağ yada bahçeye 6 km kuş uçuşu uzaklık vs bir sürü şart isteniyor ve bu belge 3 senede zor alınıyor. TEMA vakfı bile sadece sertifika sahibi bu bahsettiğim şartları yerine getiren arıcılardan toptan kg ' ı 45-50 liraya bal satın alıyor ve parekende olarak 95 liraya satıyor. Şimdi sertifikalı organik üreticinin ürettiği bal 95 liraya satılırken sırf adamın sözüne güvenipte kg ' ına 300 lira hatta 400 liraya bal almak yada satmaya çalışmak bağışlayın ama kazıkçılıktır. O yüzden baldan endişe ederken şeker katılıp katılmadığından endişe ediyorsunuz doğrudur ama bence fiyatından endişe edin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvancılığa başlamak istiyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt