PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA GİRİŞ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="tura30" data-source="post: 642327" data-attributes="member: 14208"><p><strong>Ynt: KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA GİRİŞ</strong></p><p></p><p>S.A ismim turan nevşehirliyim bu işle 5 sene uraştım. arkadaşım bu işde önemli olan bu işi sevmek amacında para varsa yapamazsın. koyun ölünü bile alatmaz sözünü unutma derim.</p><p> sizin çevrede hanngi cins koyun gidiyorsa ona yönelmeni tavsiye ederim etcil isdiyorsan merinos sütcül isdiyorsan ivesi koyun tercih etmelisin</p><p> sakız koyunu sürü tutmaz şöyle anlatıyım 15 üzerinde 100yakın yada daha fazla koyun diyer koyun cinsleri gibi toplu yayılmaz+ çoklu doğum yaptıkları için bakımı çok zordur kuzu almama durumları olabilir.</p><p> koç katımı yaptın takdirde bahara kuzulatdın zaman daha salıklı kuzular elde edersin bunun bir avantajıda martda kuzuladını düşünürsek 1 ay bakımı olur buda seni yormaz nisandada 1 aylık kuzuyu anasıyla meraya salarsın. koç içinde oldu zaman hem kooyun bitkin düşer bitkin düşmesin diye fazla yem vermek zorunda kalırsın. </p><p> doğan kuzulara mutlaka benim düşünce kuzu yemi yedirmen olur gelişimi güzel olur korkma fazla yemezler.</p><p> 50 m sonra mera diyorsun bu senin en büyük avantajın koyun ağılda durmayı sevmez sitres yapar tünü yerler.kışın bile güneş açsın dışarı çıkarıp gezdirmeni tavsiye ederim</p><p> çoban tutarım diyorsun mutlaka başında olmanı tavsiye ederim. yada çok güvendin biri olmalı sana şöyle bir takdik veriyim koyunu olan senin meradan yararlandıracan bir çoban tutarsan kendi malından ayırt etmez.</p><p> koyun gece sıcaklarının artmaya başladı nisan ortasından sonra dışarda yatar eve gelmez gündüz 10 gibi gelir saat 6 7 gibi çıkar geceleyin arazide kalır. karnı 10 gibi doyar 12 kadar yatar 12 de kaldırırsın 1 kadar yayılır 1 yatırın sabah 5 kadar kalkmaz karnı doyduysa başında sende evde yatar gibi yat korkun olmasın kalkmaz fakat kurt olayı varsa onu bilemem.</p><p> çok kaliteli 2 erkek bir dişi köpek bulundurmanı tavsiye ederim.. bakma sorunu olmazsa zaar dedimiz bir köpede yanında bulundurursan çıtırdıya havlar.korkma. kurtlar aç kalmadı sürece sürüye tummaz köpen sesinden korkar. alaca yerler dere içlerinden gecerken senin görmeyecen yerlerden alır gece yatımınde meğilli araziyi tercih et sende koyunun altında yat kurt aşadan gelir. ve gelebilece yere eşeni ve köpeni çak</p><p> aşılarını mutlaka yaptır en tehlikeli hasdalık buresella kuzu atdırır.yem deişimlerinde meradan sapa girmelerinde aşılarını mutlaka yaptır.</p><p> kafa bozma olaylarına karşın burun kurdu hapları var dışarı çktında ve içeri girerken mutlaka yaptır.</p><p> koç katımından önce mutlaka yemle derim ekizlik oranını artırır. + fazla gezdirme hayvanları fazla yorma yapabilirsen arama koçu bırak ekizli artırır. koç katımın bir faydasıda toplu kuzulama oldu için bütün kuzular aynı boyda ve büyüklükte olur sana sorunları olmaz içinde koç olan gbi..</p><p> baharın kuuzulayan koyunların kuzular daha gelişken oldu satımda güzel para eder doğan kuzulara doğu doğmaz yeldif (selopoz) mutlaka yap bunlar gözünü korkutmasın fazla para deiller.</p><p> yeme gelince daha önce belirtdim gbi mera senin avantajın kışın ben 80 koyna 4 kere saman vermek şeklinde bir atımda 2 fenni yem torbasıyla saman döküyordum.sabah ve akşam olmak üzere 3 teneke arpa veriyordum 1.5 sabah 1.5 akşam olmak üzere bulabilrsen mutlaka yonca samanı olsun..</p><p> sormah isdedin başka konu olursa sora bilirsin elimden geldi kadar cevaplamaya çalışırım</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tura30, post: 642327, member: 14208"] [b]Ynt: KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA GİRİŞ[/b] S.A ismim turan nevşehirliyim bu işle 5 sene uraştım. arkadaşım bu işde önemli olan bu işi sevmek amacında para varsa yapamazsın. koyun ölünü bile alatmaz sözünü unutma derim. sizin çevrede hanngi cins koyun gidiyorsa ona yönelmeni tavsiye ederim etcil isdiyorsan merinos sütcül isdiyorsan ivesi koyun tercih etmelisin sakız koyunu sürü tutmaz şöyle anlatıyım 15 üzerinde 100yakın yada daha fazla koyun diyer koyun cinsleri gibi toplu yayılmaz+ çoklu doğum yaptıkları için bakımı çok zordur kuzu almama durumları olabilir. koç katımı yaptın takdirde bahara kuzulatdın zaman daha salıklı kuzular elde edersin bunun bir avantajıda martda kuzuladını düşünürsek 1 ay bakımı olur buda seni yormaz nisandada 1 aylık kuzuyu anasıyla meraya salarsın. koç içinde oldu zaman hem kooyun bitkin düşer bitkin düşmesin diye fazla yem vermek zorunda kalırsın. doğan kuzulara mutlaka benim düşünce kuzu yemi yedirmen olur gelişimi güzel olur korkma fazla yemezler. 50 m sonra mera diyorsun bu senin en büyük avantajın koyun ağılda durmayı sevmez sitres yapar tünü yerler.kışın bile güneş açsın dışarı çıkarıp gezdirmeni tavsiye ederim çoban tutarım diyorsun mutlaka başında olmanı tavsiye ederim. yada çok güvendin biri olmalı sana şöyle bir takdik veriyim koyunu olan senin meradan yararlandıracan bir çoban tutarsan kendi malından ayırt etmez. koyun gece sıcaklarının artmaya başladı nisan ortasından sonra dışarda yatar eve gelmez gündüz 10 gibi gelir saat 6 7 gibi çıkar geceleyin arazide kalır. karnı 10 gibi doyar 12 kadar yatar 12 de kaldırırsın 1 kadar yayılır 1 yatırın sabah 5 kadar kalkmaz karnı doyduysa başında sende evde yatar gibi yat korkun olmasın kalkmaz fakat kurt olayı varsa onu bilemem. çok kaliteli 2 erkek bir dişi köpek bulundurmanı tavsiye ederim.. bakma sorunu olmazsa zaar dedimiz bir köpede yanında bulundurursan çıtırdıya havlar.korkma. kurtlar aç kalmadı sürece sürüye tummaz köpen sesinden korkar. alaca yerler dere içlerinden gecerken senin görmeyecen yerlerden alır gece yatımınde meğilli araziyi tercih et sende koyunun altında yat kurt aşadan gelir. ve gelebilece yere eşeni ve köpeni çak aşılarını mutlaka yaptır en tehlikeli hasdalık buresella kuzu atdırır.yem deişimlerinde meradan sapa girmelerinde aşılarını mutlaka yaptır. kafa bozma olaylarına karşın burun kurdu hapları var dışarı çktında ve içeri girerken mutlaka yaptır. koç katımından önce mutlaka yemle derim ekizlik oranını artırır. + fazla gezdirme hayvanları fazla yorma yapabilirsen arama koçu bırak ekizli artırır. koç katımın bir faydasıda toplu kuzulama oldu için bütün kuzular aynı boyda ve büyüklükte olur sana sorunları olmaz içinde koç olan gbi.. baharın kuuzulayan koyunların kuzular daha gelişken oldu satımda güzel para eder doğan kuzulara doğu doğmaz yeldif (selopoz) mutlaka yap bunlar gözünü korkutmasın fazla para deiller. yeme gelince daha önce belirtdim gbi mera senin avantajın kışın ben 80 koyna 4 kere saman vermek şeklinde bir atımda 2 fenni yem torbasıyla saman döküyordum.sabah ve akşam olmak üzere 3 teneke arpa veriyordum 1.5 sabah 1.5 akşam olmak üzere bulabilrsen mutlaka yonca samanı olsun.. sormah isdedin başka konu olursa sora bilirsin elimden geldi kadar cevaplamaya çalışırım [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA GİRİŞ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt