PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş Yetiştiriciliğinde Yulaf
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Emre_Emrah_Yesil" data-source="post: 1190884" data-attributes="member: 79128"><p>Merhaba</p><p>Kütahya da yaşıyorum. Esnafım yaşım 30. Yanımda 20 kişi çalıştıran bir işyerim var. 3 sene önce işyerime 15 km uzakta terk edilmiş bir köye yerleştim. Hayatımdan memnunum. Şehir yaşamımdan bıktığım için Bu sene ani bir kararla hayvancılık yapmaya karar verdim. 16.000 m2 alanı tel örgü ile çevirdim. İçine 1 adet 260 m2 2 adet 70 er m2 lik izolasyonlu çadırlarımı yaptırdım. Traktör ve 2 m3 lük yem karma Makinamı aldım. İşletme numaramı karantina belgemi ve kapasite raporumu aldım. Yaptığım uzun araştırmalar uzun seyehatler sonucu Belarus- Ukrayna sınırında bir Türk çiftliğinden Romanov koyunu almaya karar verdim. Bağlantılarımı yapıp sözleşmemi imzaladım. Entansif besi yapacağım. 90 dönüm ekilebilir arazim mevcut. Bunun 35 dönüm ü sulanabilir geri kalan kısmı kuru tarım arazisi. Fakat ani bir kararla başladığım için tarih itibariyle ekilecek ürünler baya kısıtlı. Sulak olan arazimlerime Fiğ yonca ekeceğim . alanlarımı ayarladım. Fakat kış önü nadas işlemi yapılmadığı için kuru arazilerime sadece yulaf ekebileceğim. Ancak küçükbaş hayvanda yulaf verildiğini çevremde çoğu çiftçi olumsuz karşıladı. Bende şahsen ne Belarus da ne Ukrayna da nede Türkiye de yulaf verildiğini görmedim. Küçükbaş hayvanda yulaf ile besleme yapan yada fikri olan çiftçi arkadaşlarımız varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Emre_Emrah_Yesil, post: 1190884, member: 79128"] Merhaba Kütahya da yaşıyorum. Esnafım yaşım 30. Yanımda 20 kişi çalıştıran bir işyerim var. 3 sene önce işyerime 15 km uzakta terk edilmiş bir köye yerleştim. Hayatımdan memnunum. Şehir yaşamımdan bıktığım için Bu sene ani bir kararla hayvancılık yapmaya karar verdim. 16.000 m2 alanı tel örgü ile çevirdim. İçine 1 adet 260 m2 2 adet 70 er m2 lik izolasyonlu çadırlarımı yaptırdım. Traktör ve 2 m3 lük yem karma Makinamı aldım. İşletme numaramı karantina belgemi ve kapasite raporumu aldım. Yaptığım uzun araştırmalar uzun seyehatler sonucu Belarus- Ukrayna sınırında bir Türk çiftliğinden Romanov koyunu almaya karar verdim. Bağlantılarımı yapıp sözleşmemi imzaladım. Entansif besi yapacağım. 90 dönüm ekilebilir arazim mevcut. Bunun 35 dönüm ü sulanabilir geri kalan kısmı kuru tarım arazisi. Fakat ani bir kararla başladığım için tarih itibariyle ekilecek ürünler baya kısıtlı. Sulak olan arazimlerime Fiğ yonca ekeceğim . alanlarımı ayarladım. Fakat kış önü nadas işlemi yapılmadığı için kuru arazilerime sadece yulaf ekebileceğim. Ancak küçükbaş hayvanda yulaf verildiğini çevremde çoğu çiftçi olumsuz karşıladı. Bende şahsen ne Belarus da ne Ukrayna da nede Türkiye de yulaf verildiğini görmedim. Küçükbaş hayvanda yulaf ile besleme yapan yada fikri olan çiftçi arkadaşlarımız varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş Yetiştiriciliğinde Yulaf
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt