PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş'a Başlangıç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Stronger" data-source="post: 1138832" data-attributes="member: 43759"><p>Öncelikle tebrik ederim.</p><p>1-Kesinlikle çoban tutma. Açıklaması: Çobana vereceğin maaş, yemek maliyeti az buz değil. Birde adam seni belli bir süre sonra sigortamı yapmadı diye mahkemeye verirse gör sen o zaman şamatayı. O yüzden Çoban sana çok maliyetli gelir hiç tavsiye etmem. Zaten düzgün bir adamda bulamazsın. Bir çobanın tüm maliyeti yemek sigota maaş ve görmediğin verdiği zarar 2.500 Tl yi geçer. O Paraya kaç çuval yem alırsın sen hesap et.</p><p></p><p>2-Mutlaka 10 dönüm arazine bir sene buğday bir sene Fi+Tritikale+Buğday+Yem Bezelyesi Karışımı ot ek. Oranı %60 baklagil %40 buğdaygil şeklinde olacak. Bu sayede hayvanların protein ve enerji ihtiyacları dengeli karşılanır. Hemde toprağa organik madde kazancı ile toprak her sene daha iyi olur. Böylece elinde Buğday + Saman ve Karışık Ot balyası elde edersin. Başkalarına daha az ihtiyacın olur.</p><p></p><p>3-Bina yapımına kesinlikle fazla para harcama. Toprak zemin üzerine Kutu profil direk ile Saç çatıdan büyük bir yer yap. Bir kısmını saman ot yem depolarsın bir kısmını kucukbas ıcın kullanırsın. Duvarda yapma onun yerine yine saçtan kapat. Yükseklik en alçak yeri 4 m olsun orta kısmı 5 m. Ayrıntı istersen msj çek. </p><p></p><p>4. Bende senin gibi 2 sene önce başladım bu işlere. İyi de yaptım. Ama eksik hatalı yerler de oldu. Sen hata yapma diye uyarmak isterim. Az para harca doğru yere harca ve kimseye bakma.</p><p></p><p>5. Traktör alma. Ekipman alma. Çünkü almakla bitmez bu işler. Yazık elindeki para sende kalsın. Orada bir tanıdk bulursun verirsin parasını 10 dönüm yeri ektirirsin. İhtiyacın olduğunda neyse parası verir işini yaptırırsın. </p><p></p><p>6. Planlama önemli. Alacağın hayvan önemli. Öncelikle az ama güzel hayvanlarla başla. Meraya çıkartırsan çıkart ama çıkartamazsan sorun değil. Yapacağın alanın etrafına tel örgü çek belli büyüklükte bir açık alan oluştur. orada gayet güzel bakılıyor. Dedim ya çobana 2500 tl vereceğin her ay 50 cuval yem alırsın o para ile. 50 cuval yem 100 hayvana yeterde artar bile. </p><p></p><p>7. sen sor ben cevaplarım sıkıntı yok. bu arada bende muhendislik bitirdim sonra işletme okudum şimdide sosyoloji 2 sınıftayım yaş 37. okumaya devam. hedef ölmeden 5 unı bitirmek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stronger, post: 1138832, member: 43759"] Öncelikle tebrik ederim. 1-Kesinlikle çoban tutma. Açıklaması: Çobana vereceğin maaş, yemek maliyeti az buz değil. Birde adam seni belli bir süre sonra sigortamı yapmadı diye mahkemeye verirse gör sen o zaman şamatayı. O yüzden Çoban sana çok maliyetli gelir hiç tavsiye etmem. Zaten düzgün bir adamda bulamazsın. Bir çobanın tüm maliyeti yemek sigota maaş ve görmediğin verdiği zarar 2.500 Tl yi geçer. O Paraya kaç çuval yem alırsın sen hesap et. 2-Mutlaka 10 dönüm arazine bir sene buğday bir sene Fi+Tritikale+Buğday+Yem Bezelyesi Karışımı ot ek. Oranı %60 baklagil %40 buğdaygil şeklinde olacak. Bu sayede hayvanların protein ve enerji ihtiyacları dengeli karşılanır. Hemde toprağa organik madde kazancı ile toprak her sene daha iyi olur. Böylece elinde Buğday + Saman ve Karışık Ot balyası elde edersin. Başkalarına daha az ihtiyacın olur. 3-Bina yapımına kesinlikle fazla para harcama. Toprak zemin üzerine Kutu profil direk ile Saç çatıdan büyük bir yer yap. Bir kısmını saman ot yem depolarsın bir kısmını kucukbas ıcın kullanırsın. Duvarda yapma onun yerine yine saçtan kapat. Yükseklik en alçak yeri 4 m olsun orta kısmı 5 m. Ayrıntı istersen msj çek. 4. Bende senin gibi 2 sene önce başladım bu işlere. İyi de yaptım. Ama eksik hatalı yerler de oldu. Sen hata yapma diye uyarmak isterim. Az para harca doğru yere harca ve kimseye bakma. 5. Traktör alma. Ekipman alma. Çünkü almakla bitmez bu işler. Yazık elindeki para sende kalsın. Orada bir tanıdk bulursun verirsin parasını 10 dönüm yeri ektirirsin. İhtiyacın olduğunda neyse parası verir işini yaptırırsın. 6. Planlama önemli. Alacağın hayvan önemli. Öncelikle az ama güzel hayvanlarla başla. Meraya çıkartırsan çıkart ama çıkartamazsan sorun değil. Yapacağın alanın etrafına tel örgü çek belli büyüklükte bir açık alan oluştur. orada gayet güzel bakılıyor. Dedim ya çobana 2500 tl vereceğin her ay 50 cuval yem alırsın o para ile. 50 cuval yem 100 hayvana yeterde artar bile. 7. sen sor ben cevaplarım sıkıntı yok. bu arada bende muhendislik bitirdim sonra işletme okudum şimdide sosyoloji 2 sınıftayım yaş 37. okumaya devam. hedef ölmeden 5 unı bitirmek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş'a Başlangıç
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt