PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaşta besicilik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bahadirodevci" data-source="post: 1340440" data-attributes="member: 87790"><p>Merhabalar, ben bahsi geçen fizibiliteyi yapan Kuzu Fabrikası firmasından Bahadır Ödevci. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. </p><p>Birkaç düzeltme yapayım müsade ederseniz. </p><p>Öncelikle sitemizde excel dosyaları içerisinde çok daha kapsamlı bir fizibilite var. Onu incelemenizi öneririm. Burada alıntısı yapılan fizibilitedeki değerler de güncellendi. </p><p>Tüm çifliklerimizin satış kanalı kendimize ait perakende satış kanalımızdır, kuzuburger.com sayfası üzerinden kuzu eti paketlerimizi satıyoruz. Satışımız bölgesel değildir. Ayrıca çiftliklerimizdeki tekil besleme stratejisi sayesinde kuzu etinde çok farklı katma değerler üretiyoruz. Paket üzerindeki barkodu okutan tüketiciler, yedikleri kuzunun ne zaman doğduğunu, gerçek kuzu olup olmadığını, ne yediğini, yediklerinin analizini göercekler, yetiştricisini tanıyorlar. Ayrıca biz işletmelerimizde her ay taze kuzu üretebiliyoruz. Bu inovasyonlar pazarı mevcut halinden çok daha büyük bir noktaya getiriyor. </p><p>Kaba yemi kendimiz 150'ye yakın tarlamızda üretiyoruz. Yaklaşık 5000 ton üretim kapasitemiz var. </p><p>Bu arada TUİK verilerini incelerseniz 1970'den bu yana yem fiyatlarındaki artış ile kuzu karkas eti fiyatlarındaki artışta bir paralellik vardır.</p><p>Amortisman açısından bakınca işletmelerimizde geleneksel hayvancılık içinde kullanılan makine ekipman bulunmuyor. Sadece bir IoT cihazı var, otomatik, sayım, tartım ve 3 yollu ayrıştırma sistemi. Barınak için amortisman değeri fizibilitede bulunuyor. </p><p>Sürü yenileme %10, kuzu ölüm oranı %15 ile yılda bir koyundan 2.45 kuzu elde ediyoruz. Kabaca bunun yarısı gider, yarısı operasyonel kardır. İlşletmelerimiz 3-4 sene içinde başabaşa geliyor.</p><p>Saygılar sunuyorum. Tüm bilgilere kuzufab.com adresinden ulaşabilirsiniz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bahadirodevci, post: 1340440, member: 87790"] Merhabalar, ben bahsi geçen fizibiliteyi yapan Kuzu Fabrikası firmasından Bahadır Ödevci. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Birkaç düzeltme yapayım müsade ederseniz. Öncelikle sitemizde excel dosyaları içerisinde çok daha kapsamlı bir fizibilite var. Onu incelemenizi öneririm. Burada alıntısı yapılan fizibilitedeki değerler de güncellendi. Tüm çifliklerimizin satış kanalı kendimize ait perakende satış kanalımızdır, kuzuburger.com sayfası üzerinden kuzu eti paketlerimizi satıyoruz. Satışımız bölgesel değildir. Ayrıca çiftliklerimizdeki tekil besleme stratejisi sayesinde kuzu etinde çok farklı katma değerler üretiyoruz. Paket üzerindeki barkodu okutan tüketiciler, yedikleri kuzunun ne zaman doğduğunu, gerçek kuzu olup olmadığını, ne yediğini, yediklerinin analizini göercekler, yetiştricisini tanıyorlar. Ayrıca biz işletmelerimizde her ay taze kuzu üretebiliyoruz. Bu inovasyonlar pazarı mevcut halinden çok daha büyük bir noktaya getiriyor. Kaba yemi kendimiz 150'ye yakın tarlamızda üretiyoruz. Yaklaşık 5000 ton üretim kapasitemiz var. Bu arada TUİK verilerini incelerseniz 1970'den bu yana yem fiyatlarındaki artış ile kuzu karkas eti fiyatlarındaki artışta bir paralellik vardır. Amortisman açısından bakınca işletmelerimizde geleneksel hayvancılık içinde kullanılan makine ekipman bulunmuyor. Sadece bir IoT cihazı var, otomatik, sayım, tartım ve 3 yollu ayrıştırma sistemi. Barınak için amortisman değeri fizibilitede bulunuyor. Sürü yenileme %10, kuzu ölüm oranı %15 ile yılda bir koyundan 2.45 kuzu elde ediyoruz. Kabaca bunun yarısı gider, yarısı operasyonel kardır. İlşletmelerimiz 3-4 sene içinde başabaşa geliyor. Saygılar sunuyorum. Tüm bilgilere kuzufab.com adresinden ulaşabilirsiniz [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaşta besicilik
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt