PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
küçükbaşta ektima(ağız yarası)belası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="filizma" data-source="post: 1403272" data-attributes="member: 90279"><p>sevgili abilerim kardeşlerim,</p><p>15 küçük kuzumuz 15 de toklu ayarında kuzumuz ektima teşhisi ile tedavi olmakta,</p><p>başıma geldi kimselerin başına gelsin istemem,bölgede görünüyorsa muhakkak tedbir alın,aynı merayı kullandığınız yetiştiricilerede muhakkak haber verin,</p><p>başbelası hastalık çok çabuk yayılıyor ve tedavi aşaması çok zorlu oluyor.</p><p>örnek olması açısından hastalığı hafif geçiren ve ağır geçiren birkaç kuzunun fotosunu paylaşıyorum,</p><p>hayvan düzgün beslenemediğinden vücudu zayıf düştüğü için ikinci bir enfeksiyon oluşmaması için veteriner 5 günlük penisilin enjeksiyon önerdi,bugün 3.günleri ama halen bir ilerleme yokmuş gibihissediyorum,ilave olarak yaralara gliserin iyod-batikon ve antiseptik spreylerle temiz tutmaya çalışıyoruz,</p><p>hayvanların genel olarak ateşi yüksek denebilir,</p><p>yem yerken zorlanıyorlar,ağızdan 3 gün önce vitamin takviyesi yaptım.</p><p>işin kötüsü bugün yarın koyunların doğumu başlayacak.bütün ahırı dezenfekte etmem gerekiyor,</p><p></p><p>sürüye yeni hayvan getirdiğimizde muhakkak karantina uyguluyorum ancak komşumuzun sürüsünde varmış sormak için gittiğimde gördüm açıkçası haber vermediğinden de sinir oldum,</p><p>okadar dikkat ediyorsun tedbir alıyorsun ihmalkar biri yüzünden hayvanların çektiği eziyetemi üzülürsün,harcadığın ilaç masrafınamı?damızlık hayvanın en iyi zamanında düzgün beslenemeyip kalitesini bozmasına mı?doğum zamanı doğacak kuzular için duyduğun kaygıyamı?</p><p>deneyselde olsa başına gelen tedavide başarı elde eden varsa tüm tavsiyelere açığım..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="filizma, post: 1403272, member: 90279"] sevgili abilerim kardeşlerim, 15 küçük kuzumuz 15 de toklu ayarında kuzumuz ektima teşhisi ile tedavi olmakta, başıma geldi kimselerin başına gelsin istemem,bölgede görünüyorsa muhakkak tedbir alın,aynı merayı kullandığınız yetiştiricilerede muhakkak haber verin, başbelası hastalık çok çabuk yayılıyor ve tedavi aşaması çok zorlu oluyor. örnek olması açısından hastalığı hafif geçiren ve ağır geçiren birkaç kuzunun fotosunu paylaşıyorum, hayvan düzgün beslenemediğinden vücudu zayıf düştüğü için ikinci bir enfeksiyon oluşmaması için veteriner 5 günlük penisilin enjeksiyon önerdi,bugün 3.günleri ama halen bir ilerleme yokmuş gibihissediyorum,ilave olarak yaralara gliserin iyod-batikon ve antiseptik spreylerle temiz tutmaya çalışıyoruz, hayvanların genel olarak ateşi yüksek denebilir, yem yerken zorlanıyorlar,ağızdan 3 gün önce vitamin takviyesi yaptım. işin kötüsü bugün yarın koyunların doğumu başlayacak.bütün ahırı dezenfekte etmem gerekiyor, sürüye yeni hayvan getirdiğimizde muhakkak karantina uyguluyorum ancak komşumuzun sürüsünde varmış sormak için gittiğimde gördüm açıkçası haber vermediğinden de sinir oldum, okadar dikkat ediyorsun tedbir alıyorsun ihmalkar biri yüzünden hayvanların çektiği eziyetemi üzülürsün,harcadığın ilaç masrafınamı?damızlık hayvanın en iyi zamanında düzgün beslenemeyip kalitesini bozmasına mı?doğum zamanı doğacak kuzular için duyduğun kaygıyamı? deneyselde olsa başına gelen tedavide başarı elde eden varsa tüm tavsiyelere açığım.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
küçükbaşta ektima(ağız yarası)belası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt