PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Erkunt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
kudret hidrolik sorunu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="phantomerkunt" data-source="post: 868687" data-attributes="member: 220"><p><strong>Ynt: kudret hidrolik sorunu</strong></p><p></p><p>dün fabrikayı aradım. sorunumu anlattım. ara sıra arıza lambası yanıyor ve kitleniyor dedim.ve bu sefer tam kitlendi dedim. fabrikadan turgut usta adında kıymetli bir ustayla görüştüm. dediki kalibrasyon yapman değil neden kalibrasyon istediği önemli. sol tarafta bir müşür var hassasiyet müşürü, kolları en aşağı indir. indirdikten sonra müşürün fişini çek, altındaki somunu gevşet. daha sonra müşürü boşa çıkar. müşürün ucundaki bilya üstteki diske değdiği an dur ve o andan itibaren tam 360 derece daha müşürü yukarı çek, sonra sık fişini tak traktörü çalıştır. önce çamurluktaki düğmeden en üste kadar kesintisiz bir şekilde kaldır. en üste geldiğinde traktörün sesinde bir değişme oluyor yine devamlı tutuyoruz.(eğer o zorlanma 3-10 sn içinde geçer traktör kendini kurtarırsa tamam ama kurtarmazsa müşürü 10-20 derece daha yukarı çek) daha sonra traktör kendini kurtarınca elimizi çektik. bu sefer en aşağı aynı şekilde basıyoruz. traktörü stop edip yeniden çalıştırınca sorunlar kalkıyor. bu arada müşürün önceki ayarı bu ayardan 5-6 diş daha yukarıdaydı.</p><p></p><p> bu işlemden sonra tarlaya gittim hem hassasiyeti çok düzeltti hem de hassasiyetten dolayı traktör de rahatladı.</p><p> bunu sorun yaşayanlar için detaylı anlattım. servisler açıkçası doğru düzgün bilmiyor.bazıları fabrikanın anlattığını bile anlayamıyorlar maalesef. eski alıştığının haricinde en ufak birşey karşılarına çıktımı öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar. o yüzden bazı sorunları çözmek bizlere kalıyor. neyseki fabrikanın fazlasıyla yeterli bilgili ustaları var da tarif ediyorlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="phantomerkunt, post: 868687, member: 220"] [b]Ynt: kudret hidrolik sorunu[/b] dün fabrikayı aradım. sorunumu anlattım. ara sıra arıza lambası yanıyor ve kitleniyor dedim.ve bu sefer tam kitlendi dedim. fabrikadan turgut usta adında kıymetli bir ustayla görüştüm. dediki kalibrasyon yapman değil neden kalibrasyon istediği önemli. sol tarafta bir müşür var hassasiyet müşürü, kolları en aşağı indir. indirdikten sonra müşürün fişini çek, altındaki somunu gevşet. daha sonra müşürü boşa çıkar. müşürün ucundaki bilya üstteki diske değdiği an dur ve o andan itibaren tam 360 derece daha müşürü yukarı çek, sonra sık fişini tak traktörü çalıştır. önce çamurluktaki düğmeden en üste kadar kesintisiz bir şekilde kaldır. en üste geldiğinde traktörün sesinde bir değişme oluyor yine devamlı tutuyoruz.(eğer o zorlanma 3-10 sn içinde geçer traktör kendini kurtarırsa tamam ama kurtarmazsa müşürü 10-20 derece daha yukarı çek) daha sonra traktör kendini kurtarınca elimizi çektik. bu sefer en aşağı aynı şekilde basıyoruz. traktörü stop edip yeniden çalıştırınca sorunlar kalkıyor. bu arada müşürün önceki ayarı bu ayardan 5-6 diş daha yukarıdaydı. bu işlemden sonra tarlaya gittim hem hassasiyeti çok düzeltti hem de hassasiyetten dolayı traktör de rahatladı. bunu sorun yaşayanlar için detaylı anlattım. servisler açıkçası doğru düzgün bilmiyor.bazıları fabrikanın anlattığını bile anlayamıyorlar maalesef. eski alıştığının haricinde en ufak birşey karşılarına çıktımı öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar. o yüzden bazı sorunları çözmek bizlere kalıyor. neyseki fabrikanın fazlasıyla yeterli bilgili ustaları var da tarif ediyorlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Erkunt
Teknik Bilgiler-Yorumlar
kudret hidrolik sorunu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt