PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Kümes Maliyet Tahmini
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="rocky" data-source="post: 698095" data-attributes="member: 4710"><p><strong>Ynt: Kümes Maliyet Tahmini</strong></p><p></p><p>En güzel o aslında fakat bunu yapabilecek ve işletebilecek kişi, ya da bu ortama uygun tabiat ve iklimi her yerde bulup yapmak zor. Yakın zamanda bu söktör o aşamalara doğru gidecek.</p><p></p><p>Şuan marmara bölgesi civarlarında kümes yapacak olanlar varsa sizlere ufak bi tiyo vereyim. Bundan 6 ay kadar önce çalıştığımız şirket kümes yapmamız için yardımcı oluyordu yapın biz yardımcı olucaz diye. Lakin şimdi şeker pilicin batması ile ellerinde kümes dolu ve ihtiyaç yok.Yani ister yap ister yapma aşamasındayız. Bir diğer husus hastavuk güya bu yıl sektöre giriş yapacaktı fakat oda henüz hazır değil ve sistemi oturtması bu şartlara göre bi kaç yılı alır. Yatırım büyük kazanç küçük. Ben yine yapmak zorundayım. Çünkü bu işte ya büyük olacaksın yada 3 kuruşa büyük risk alacaksın. Eskiden 25 binlik bir kümes için birbirleri için yarışırlardı. Şimdi en az 50 binlik bi kapasite yapıp para kazanmak lazım. Biz bu işin içinde olduğumuz halde yapınca altından kalkabilirmiyiz diye düşünüyoruz. Yeri gelir 5 lira alırsın yeri gelir 1 herzaman iyi hayvan vermeyecekler senede 6 dönem bakıyorsan bunun 3 dönemi iyi ise 3 dönemin kimisi kötü kimisi öyle böyle geçer çoğu zaman. Bu işte önce istek ve merak sonra sonucuna katlanmak gerek. Düşünün 0 dan bir tesis kurup 25 bin hayvan bakacaksınız ve bundan sizin karınız ortalama aylık 4 lira falan olacak. Şuan benim kendime ait 100 dönüm sulak arazim olsa bu işe devam edersem neyim. O parayla yaparım damımı ekerim yerimi. Alırım kalan parayla hayvanımı açarım birde kendime kasap. Kendim üretir kendim satarım. Tavukçulukta destekleme diye bişey olmaz ama büyük başta birçok destek imkanı bulunur. Hele bide yok kuş gribi di yok bilmem neydi diye bişeyler çıkarırsalar ozaman durum vahim. 2000 senesinde tavukhaneyi yaptık ve 2 kere bu olayı yaşamak belimizi 8 senee doğrultmamıza neden oldu. Hele bide insana tökez olanlar oldu mu... Allah cümlemizin yardımcısı olsun hiç bir iş kolay değildir, kolay olmaz bu işide girmeyen bilemez. Burada kimseye sakın yapmayın diyemem belki o adamın rıskı odur ben engelleyemem. Allah a şükür iyi bir meslek FAKAT GARANTİSİ YOK. Birde şu var. Şirketinizi çok iyi seçin. Birinle çalışıp 3 lira kar ederken birinle çalışıp 5 lira edebilirsiniz. Yolunuz açık olsun....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rocky, post: 698095, member: 4710"] [b]Ynt: Kümes Maliyet Tahmini[/b] En güzel o aslında fakat bunu yapabilecek ve işletebilecek kişi, ya da bu ortama uygun tabiat ve iklimi her yerde bulup yapmak zor. Yakın zamanda bu söktör o aşamalara doğru gidecek. Şuan marmara bölgesi civarlarında kümes yapacak olanlar varsa sizlere ufak bi tiyo vereyim. Bundan 6 ay kadar önce çalıştığımız şirket kümes yapmamız için yardımcı oluyordu yapın biz yardımcı olucaz diye. Lakin şimdi şeker pilicin batması ile ellerinde kümes dolu ve ihtiyaç yok.Yani ister yap ister yapma aşamasındayız. Bir diğer husus hastavuk güya bu yıl sektöre giriş yapacaktı fakat oda henüz hazır değil ve sistemi oturtması bu şartlara göre bi kaç yılı alır. Yatırım büyük kazanç küçük. Ben yine yapmak zorundayım. Çünkü bu işte ya büyük olacaksın yada 3 kuruşa büyük risk alacaksın. Eskiden 25 binlik bir kümes için birbirleri için yarışırlardı. Şimdi en az 50 binlik bi kapasite yapıp para kazanmak lazım. Biz bu işin içinde olduğumuz halde yapınca altından kalkabilirmiyiz diye düşünüyoruz. Yeri gelir 5 lira alırsın yeri gelir 1 herzaman iyi hayvan vermeyecekler senede 6 dönem bakıyorsan bunun 3 dönemi iyi ise 3 dönemin kimisi kötü kimisi öyle böyle geçer çoğu zaman. Bu işte önce istek ve merak sonra sonucuna katlanmak gerek. Düşünün 0 dan bir tesis kurup 25 bin hayvan bakacaksınız ve bundan sizin karınız ortalama aylık 4 lira falan olacak. Şuan benim kendime ait 100 dönüm sulak arazim olsa bu işe devam edersem neyim. O parayla yaparım damımı ekerim yerimi. Alırım kalan parayla hayvanımı açarım birde kendime kasap. Kendim üretir kendim satarım. Tavukçulukta destekleme diye bişey olmaz ama büyük başta birçok destek imkanı bulunur. Hele bide yok kuş gribi di yok bilmem neydi diye bişeyler çıkarırsalar ozaman durum vahim. 2000 senesinde tavukhaneyi yaptık ve 2 kere bu olayı yaşamak belimizi 8 senee doğrultmamıza neden oldu. Hele bide insana tökez olanlar oldu mu... Allah cümlemizin yardımcısı olsun hiç bir iş kolay değildir, kolay olmaz bu işide girmeyen bilemez. Burada kimseye sakın yapmayın diyemem belki o adamın rıskı odur ben engelleyemem. Allah a şükür iyi bir meslek FAKAT GARANTİSİ YOK. Birde şu var. Şirketinizi çok iyi seçin. Birinle çalışıp 3 lira kar ederken birinle çalışıp 5 lira edebilirsiniz. Yolunuz açık olsun.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Kanatlı Yetiştiriciliği
Kümes Maliyet Tahmini
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt